Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Nyt ei saa nostaa käsiä pystyyn pääministeri Marin!

11 kommenttia

Luin aamulla Iltalehden haastattelua, jossa pääministeri Marin toteaa seuraavaa:

”Emme pysty pysäyttämään tautia, emmekä pyri siihen, koska se on mahdotonta. Pyrimme hillitsemään taudin etenemistä, huolehtimaan terveydenhuollon kantokyvystä kaikissa tilanteissa ja suojaamaan riskiryhmät.”

Miten voi olla, että 10 päivän jälkeen, kun tautitapaukset ovat nousseet, todetaan ettei tautia voida pysäyttää eikä siihen pyritä edes? Tällaiseen käsien nostamiseen ei ole varaa sillä se maksaa ihmishenkiä. Nyt nimenomaan pitäisi olla tärkeintä pysäyttää taudin eteneminen. Ellei sitten hallitus edelleen ajattele niin, että annetaan taudin levitä nuorempiin ikäluokkiin, jossa se harvemmin äityy vaaralliseksi tautimuodoksi eli haetaan niin kutsuttua laumasuojaa. Tämä strategia on laajasti maailman tiedeyhteisössä ja Whossa todettu uhkapeliksi, jossa tulee väistämättä enemmän myös kuolonuhreja. Hollannissa teho-osastoilla noin puolet potilaista on alle 50-vuotiaita. Ei voida sanoa kenelle tulee taudin vaikea muoto ja kenelle ei.

Kuten olemme lukeneet julkisuudesta, mitä ilmeisimmin olemme jo nyt osin hankaluuksissa välineiden ja testien kanssa sairaaloissa. Jos Marinin hallitus on ollut tammikuusta lähtien tiukasti asian päällä, miksi ei ole varauduttu ja ostettu välineistöä ja testikapasiteettia, kun selvästi on odoteltu taudin saapumista Suomeen? Se, että jankutetaan asioiden olevan hyvin ei poista tosiasioita.

Tauti on taltutettavissa kokonaisvaltaisella lockdownilla, testaamalla epäilyt ja jäljittämällä altistuneet, eristämällä heidät ja hoitamalla hoitoa tarvitsevat. On umpihullua, että meillä on tilanne, jossa baarit ja ravintolat on auki, päivähoito ja koulut auki jne. Tämä Suomen hybridimalli vain pidentää tilannetta ja aiheuttaa sekä sairastumisia ja kuolemia mutta myös kohtuuttoman tilanteen maamme yritystoiminnalle pitkittyessään.

Nyt kun tuulettimeen on jo osunut, olisi ehkä viisainta jäädyttää tilanne kertomalla ihmisille, että kaikki on koronaa mitä ei muuksi ole todistettu. Ja käskeä ihmiset kotiin ulkonaliikkumiskiellon nojalla. Tällä pelataan aikaa saada tilanne hallintaan testauksen ja hoidon osalta.

Mutta älkää hyvä pääministeri Marin tulko kertomaan 10 päivää epidemian alusta, että tätä ei voida pysäyttää. Voidaan ja pitää. Mutta se vaatii tahtoa ja taitoa. Joskus se voi vaatia myös virkamiesten vaihtamista. Nyt on tehtävä kaikki mahdollinen viruksen pysäyttämiseksi. Muunlaista toimintaa ei välttämättä oppositio ja kansa tue. Ja täällä yksi niistä, joka ei tue jos suunta ei muutu.

Mutta pelkät hallituksen toimet eivät riitä, vaan vastuu on myös jokaisella meistä välttää toisia ihmisiä niin paljon kuin se on mahdollista. Meillä on vastuu sekä itsestämme, että muista. Ihan jokaisella.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/37f83701-3390-4f8e-9af1-823d8b338b52

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006441310.html

https://yle.fi/uutiset/3-11269587

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006444843.html

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


11 kommenttia
Jani
Vihainen
#1

Millä ihmeellä viruksen leviäminen pysähtyy kun suurinosa ihmisistä käy ihan normaalisti töissä. Aamuin illoin julkisilla,metro,bussi,jne. Voit täysin tietämättäs kantaa virusta joka ei juuri sinulle aiheuta oikeastaa mitään oireita,mutta työkaverille se voi olla jotain ihan muuta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Mari Rantanen ja Ystävät. Kyllä! Noin juuri sinun sanojesi lailla pitää toimia; senkaltaiseen; Saamme Ylhäältä; voimia. Muunlaisessa toiminnassa; On; töiden valvojana; itse pääperkele; joka rakastaa kuolemaa. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Huumesalo
#3

Ravintolat,baarit ja koulut hallituksen määräyksellä kiinni. Koulut koko kevätlukukausi jäihin/etäopiskelun piiriin. Lisäksi koronatestausvälineitä pikaisella aikataululla lisää.

Helppo minulla täältä rannalta on tietty huutaa kun merellä myrskyää mutta tämä on mielipiteeni asiaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti
Vihainen
#4

Armeija mukaan toimintaan. Kaikki ulkomailta palaavat suoraan karanteeniin. Toiminta on nyt täysin kädetöntä. Tässä edetään virheestä virheeseen, aina ollaan viikko pari myöhässä. Kohta sitten ihmetellään, miksi näin kävi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Marinin hallitus on viikkoja liian myöhässä.

https://mvlehti.net/2020/03/22/tekeeko-hallitus-koronan-kanssa-historiamme-pahimman-virheen-umv-kolumni/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000