Perussuomalaiset

Laura Korpinen

Uskotko ilmastonmuutokseen

Ilmastoaiheiseen keskusteluun kuuluu tyypillisesti kysymys: Uskotko ilmastonmuutokseen?

Tiede ei ole uskomusasia, vaan perustuu järjestelmälliseen ja järkiperäiseen tiedon hankintaan. Olemassa olevia käsityksiä saa haastaa ja kyseenalaistaa. Tieteen tekeminen ei perustu äänestämiseen, tai asiaan uskovien prosenttiosuuksiin.

Ilmastoasian kääntäminen julkisessa keskustelussa uskon asiaksi on paljastavaa. Jos vankka tieteellinen pohja olisi, pitäisikö poliitikon tunnustaa uskonsa ”ilmastonmuutokselle”?

Yliopistojen autonomialla varmistetaan tieteenteon vapaus, jotta yliopistoista ei tulisi vallanpitäjien käskyläisiä. Kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC ei kuitenkaan ole autonominen, vaan poliittisen päätöksenteon tueksi koottu hallitustenvälinen elin. Sen pitkäaikainen edellinen puheenjohtaja Rajendra Pachauri oli rautatieinsinööri. Kuulostaako vakuuttavalta?

Kun itse twiittasin https://twitter.com/KorpinenLaura/status/1586594639485837314 kerettiläisesti ilmastopolitiikasta, Iltasanomat kirjoitti asiasta lähes koko sivun jutun https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009169682.html, jossa keskityttiin leukailemaan litteästä maapallosta, ilmassa sijaitsevista lasiseinistä ja havupuumetsäilmastovyöhykkeestä.

Sen sijaan että valtamedia kivittää kerettiläisiä, se voisi lopettaa suhtautumasta ilmastonmuutokseen uskontona ja keskittyä tekemään journalistin työtään. Me veronmaksajat maksamme valtavia summia ”koska ilmastonmuutos edellyttää”. Näin löperö asioiden perusteleminen ei ole hyväksyttävää, kun kyse on miljardeista, ja elintärkeästä infrasta. Oikeassa journalismissa käydään läpi ja tuodaan julkisuuteen monipuolista tietoutta. Onko valtamedia uutisoinut esimerkiksi sitä, että arktisen alueen jää on kasvanut vuodesta 2012? https://dailysceptic.org/2022/09/01/the-real-inconvenient-truth-arctic-sea-ice-has-grown-since-2012/

Kysymyksille olisi aihetta. Kun ilmatieteenlaitokset eivät kykene ennustamaan edes seuraavan viikon säätä oikein, miten tiedämme sen, kuinka lämpötilat maapallolla kehittyvät, ja mistä se aiheutuu? Maapallon historiastahan tiedämme, että on ollut jääkausia, ja toisaalta lämpimämpiä kausia. Ilmasto on jatkuvassa hitaassa muutoksessa.

Ihminen saastuttaa, siitä olemme kaikki yhtä mieltä. Tiedämme myös, että hiilidioksidi on elintärkeää kasveille. Sitä jopa lisätään keinotekoisesti kasvihuoneisiin kaasupulloista. Jos Suomen ilmassa ei olisi hiilidioksidia, täällä ei enää kasvaisi metsät, eikä mikään muukaan. Maailmassa on erityisen saastuttavia maita, kuten Kiina ja Intia. On järjetön ajatus, että me Suomesta käsin voisimme poistaa hiilidioksidia ilmasta Kiinan ja Intian puolesta. Vihreällä siirtymällä vahingoitetaan Suomea, ja tosiasiallisesti lisätään maailman kokonaispäästöjä, kun teollisuus siirtyy vähäpäästöisestä Suomesta muualle.

Epäloogisten vihreiden ilmastotoimien takia meillä on pian merkittävät ympäristöongelmat, kun tuhoamme olemassa olevan vähäpäästöisen energiainframme, pilaamme kauniit maisemamme tuulivoimaloilla, ja vesistömme akkumineraalien edellyttämällä kaivostoiminnalla.

Kysyin aluksi, uskotko ilmastonmuutokseen. Koko kysymys on väärä. Päästöt, niiden vaikutukset ilmakehään tai ratkaisukeinot maailman saasteongelmiin eivät voi olla uskon kysymyksiä.

Päästöongelmat tulee korjata siellä missä päästöjä syntyy. Niitä ei voi korjata toisella puolella maapalloa, Suomessa.

Osallistu keskusteluun!


34 kommenttia
J. Jörgensen
#1

No, muutaman lähipäivän sää ja ilmasto ovat kyllä eri tason asioita. Mutta tottahan se on, että ilmakehän ilmiöt ovat pohjimmiltaan kaoottisia. Niissä tapahtuvien muutosten luotettava ennustaminen vähänkään pitemmällä ajanjaksolla on, kuten sanovat, haastavaa. Mutta uskosta kyseleville on pakko tehdä vastakysymys: kuinka suuren osan muutoksesta katsot johtuvan ihmisen toiminnasta, ja miten perustelet tämän arviosi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ilmastonmuutos muka kiihdyttää maapallon pyörimistä
#8

No, nyt hihhulit koettavat markkinoida ajatusta, että kun maapallon pyörintänopeus on kasvanut yhdellä sekunnilla vuodessa, että tuo on ilmastonmuutoksen syytä. Hihhuleilla ei ole, kuten kenelläkään muillakaan tarkkaa tietoa maapallon pyörintänopeuksien sykleistä. Se on arvio, että alkupallon vuorokausi oli luokkaa 12 tuntia, ei sekunnin tarkkuudella. Todellisuudessa kitkan tila aurinkokuntamme planeettojen joukossa voi vaihdella, kuten kiertoradan sykliset muutokset, joita on tuntematon määrä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Vihreät ovat sekaisin kuin seinäkello. Afrikkaan pitäisi lähettää tuhansia miljardeja euroja, kun afrikkalaiset ovat suurin kärsijä ilmastosodassa. Todellisuudessa päiväntasaajan Afrikka on yksi maapallon suurimmista saastuttajista, mitä tulee satelliittiseurantaan, ja Sahelin vedet menevä miljardien ihmisten käyttöön, eli väestön lisääntymistä ei pidä tukea edes senteillä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Marinin kommunistihallitus, ja kaikki menee päin persettä
#14

Nykyisen kommunistihallituksen päätöksiä ei oikeastaan pidä mitään hyväksyä, ja suurin osa päätöksistä on peruttava uuden hallituksen toimesta, myös EU:n osalta. Mielipuolinen kommunistihallitus voi kuitenkin yrittää kalastella ääniä, jossa asiat on kopioitu muilta puolueilta, vaikkakaan mitään ilmastoon liittyviä päätöksiä perutaan

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kivihiili pelastaa maapallon nälkäkatastrofilta
#12

Hiilidioksidin tuhlaaminen pitäisi lopettaa, ja keskittää hiilidioksidia tuottavat energia ja lämpölaitokset suurien kasvihuoneyksiköiden yhteyteen. Puhdistettu hiilidioksidi tuottaa monin kertaisen sadon kasvihuoneissa, kun k-huoneiden hiilidioksidipitoisuus nostetaan jopa 1000 ppm:ään. Kivihiilen palamiskaasuista saadaan myös rautaa ja rikkiä kasveille, huom. vähällä hapella, kivihiili kun sisältää myös happea luonnostaan palamiseensa. Suomen ei pidä päästää kullanarvoista hiiltä taivaalle, tuo kun jopa pelastaa maapallon asukkaat nälkäkuolemilta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ilmastokokous tähtää ihmiskunnan harventamiseen
#15

Juuri näin, mm. ilmastokokouksen syvässä hurmoksessa kaikki huokuu ihmiskunnan massamurha, nälkäkuolemat halutaan tuoda arkipäivään ja kaikkien läsnä. Ilmakehän hiilidioksidin on ehdottomasti noustava vähintään kasvihuoneiden tasolle, jotta emme suostu vaikka permikauden tuhon tielle, 600-800 ppm:ään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomi ei voi mitään hiilidioksidin kasvulle
#18

Näin on, väestön lisääntyminen ja asutus tuhoaa kasvikunnan alaa joka sekunti useita hehtaareja. Tuo nostaa totta kai ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta, eli pitoisuus hakee jatkuvasti uutta tasoa, tasapainotilaa. Samaan aikaan väestön lisääntymisen kanssa hengitysilman hiilidioksidi kasvaa noin 100 miljoonalla tonnilla vuosittain, eli kohden 10 miljardin tonnin rajaa mennään ja lujaa. Kun myös kasvuala vähenee pysyvästi, ei suinkaan Suomen metsänkäytön johdosta, jossa uutta metsää istutetaan poistuman jälkeen. Ilmastonmuutos, suihkuvirtaukset ja niiden aiheuttamat myrskyt johtuvat auringon toimista, ja ennen kaikkea aurinkotuulen tuomista massiivisista hiukkasvirtauksista (planetaarisen ilmakehän liikkeen häiriöt), jossa suurenergiset hiukkaset, lähinnä ionisoituneet hiukkaset, kuumentavat ilmakehän atomeja. Tuosta esim. tämän hetkinen tila etelänavalla 10 hPa:n korkeudella lämpötila miinus 18,5 C astetta, kun alempana 70 hPa:n korkeudella lämpötila on noin miinus 75,5 C astetta

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#20

Pakollinen yhden lapsen perhepolitiikka kaikille maille poistaisi kaikki ihmiskunnasta johtuvat haitat seitsemässä sukupolvessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Voi se helpottaa tilannetta, mutta myös holtittomalla rahan jakamisella kehitysmaihin on seurauksensa. Aikoinaan oli pelko, että kiinalaiset siirtyisivät polkupyöristä auton selkään, joka toteutui, kuten katastrofi jatkaa leviämistään myös muihin yli miljardin asukkaan maihin. Pahinta, joskin luonnollista rahallista tukea halutaan jakaa kehitysmaihin, ei vain lääkkeiden tai ravinnon muodossa, vaan suoraan kaiken karvaisen kulutuksen lisäämiseen. Kuten Lapin sopulivuosistakin tiedetään, väestön kasvu kiihtyy aina, kun olosuhteet paranevat, eli on mentävä johonkin itsesäätelyn suuntaan. Nälkä on raskas ohjuri, mutta reikiä on tukittava, jotta maapallo ei täyttyisi ennen aikojaan, vaikkakaan terveydenhuollon romahtamiseen ei ole varaa, taudit kun leviää yli rajojen, nykyisin varsin nopeasti. Siksikin rahaa ei kehitysapuun pidä jakaa, vain suoraa ruoka ja lääkeapua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#2

Vuonna 536 alkoi kyllä jääkausi, kun oli kunnolla tuhkaa ilmakehässä. Siitäkin selvittiin, eikä edes Kiinassa tai Intiassa taideta vielä olla lähelläkään vuoden 536 pitoisuuksia. Edesmenneellä Pentti Linkollallahan oli ainoa oikea ja tepsivä ratkaisu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Maailmassa on useita eri ilmastoja, ei vain yhtä. Kaikki ilmastot muuttuvat jatkuvasti, maailmankaikkeudessa mikään ei pysy hetkeäkään paikallaan. Maapallon asento muuttuu joka sekunti, kuten maapallon ytimen asento muuttuu. Kaikki muutokset ovat momentaalisia, eli vaikka kitka voi pitää jotain hetken jumissa, tuo laukeaa esim. maapallon prekessioliikkeestä johtuen. Tällä hetkellä maapallon rautaydin on liikkeessä, joka näkyy pinnalla magneettisten napojen liikkeenä. Maapallon ydin on myös hieman navoiltaan litistynyt, joka johtuu maapallon pyörimisen aiheuttamasta keskipakovoimasta. Ytimen asennonmuutos aiheuttaa vaipoissa liikettä, kun ytimen pullistuma sovittelee itseään ahtaampaan paikkaan, Tyynenmeren tulirenkaan aktivismi, kuten myös piakkoin Siperian muinaiset suuret tulivuoret heräilevät. Tuosta kaikesta tuliperäisestä maapallon sisäisistä tapahtumista johtuu myös merien valtavat CO päästöt, jotka ilmakehään päätyessään hapettuvat hiilidioksidiksi, ja siksi CO2 lisääntyy.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Magneettikentän muutokset selittävät lähes kaiken.
#6

Juuri näin, kitka pitää myös maapallon radallaan auringon komennossa, kuten maali pysyy oman aikansa seinässä. Myös aurinkotuulen hiukkaset ymmärtävät ympäristönsä, kuten magneettikentät. Parasta mitä hiukkaset tietävät, on maapallon positiivinen magneettinen napa, tuolla kun magneettikenttä on heikointa, mutta tuolla on myös seurauksensa, tuo kuumentaa jäämerialuetta, kuten samaa tapahtuu Uranuksessa, jossa ”pohjoisnapa” on päiväntasaaja kuumempi. Tuo siis suhteessa aurinkoon, koska akselinkallistuma on liki 98 asetta, spiraalinen kiertoliike radallaan. Maapallon magneettikenttä on heikentynyt 30% noin 3000 vuodessa, mutta puolet tuosta vain viimeisten 150 vuoden aikana, eli muutokset ovat häkellyttävän nopeita, mutta myös merkitseviä ja selittäviä ilmastonmuutoksen kannalta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Ihan konkreettisesti omaa elämää seuraamalla, niin huomaahan sen, että:
– talvet ovat lyhentyneet
– hiihtokausi on lyhentynyt – ei ole lunta, eikä pakkasia
– ensilumi sataa myöhemmin kuin ennen
– kesät ovat usein kuumempia, hellepäivien määrä kasvaa
– loskakelien määrä on lisääntynyt
– talvivaatteita ei tarvita kuten ennen, talvikenkiä ei sateella

Mistä sitten johtuukaan, niin kyllähän se on myönnettävä, että säässä on tapahtunut muutoksia. Vuodenajat eivät enää ole niin selvästi toisistaan erottuvia kuin ennen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Hyvä niin Suomessa ainakin autoilijoiden kannalta, kun talvet eivät vaikeuta liikkumista ja riko autoja entiseen malliin. Muistan kyllä lämpimiä talvia olleen ennenkin, kuten kesiäkin. Kylmiäkin on ollut ihan viime vuosina, mutta lapsuudessani kyllä olivat kesät lämpimiä mutta lyhyitä ja talvet lumisia mutta pitkiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

WestFinn
Hämmentynyt
#5

Ilmasto todellakin on ja on ollut jatkuvassa hitaassa muutoksessa kumpaankin suuntaan jo oman elämänikin aikana. On ollut lämpimiä lumettomia talvia kuin myös 2 kk:n pakkasjaksoja, joissa koko ajan lämpötila 20 – 30 miinusasteen välillä jopa etelässä. En tiedä mikä vaikuttanut vaihteluihin, mutta kyllä mummo on aina selvinnyt lumesta ja vaari pakkasesta.
Aktivistien katastrofit ja ilmastohätätilat ovat marginaalijoukon lietsomia, perustelemattomia mielikuvaluomuksia, joita tuodaan pönkittämään omaa näkymättömyyttä poliittisella kentällä, kun muuta ei ole!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Luonto karsii ihmispopulaation jääkausissa
#7

Perihelikiertymän jaksot selittävät hyvin maapallon ilmaston vaihtelut. Pitkät kesät mantereisella pohjoisella pallonpuoliskolla ovat merkitseviä mm. jääkausien osalta, tai ne sulkevat jääkaudet pois, kun noin 10 000 vuoden kuluttua suurin vuotuinen säteilyn määrä saadaan eteläisellä pallonpuoliskolla, ja pohjoinen pallonpuolisko kamppailee jääkautensa kanssa. Kaiken tuon väliin mahtuu vuodenaikojen siirtymät eteenpäin, joka koskee koko maapalloa. Jotta asia ei olisi liian helppo, samaan aikaan toimii maapallon hyrräliike, eli prekessioliike, jossa akselinpää kieppuaa 23,5 asteen kulmassa, josta seuraa kylmyyspisteen laaja-alainen liike, kuten jäätiköityminen käy vuoroin varsin alhaisilla leveysasteilla. Kunnes maapallo on jälleen nykyisessä asennossa napatähtiinsä, kuluu aikaa noin 134 tuhatta vuotta, eli tuohon mahtuu neljä jäätiköitymiskautta, josta viimeisin, mutta raskain päättyi noin 10 000 vuotta sitten. Ihmisen kannalta tuhoisin kylmyys/lämpöjaksot ovat alkamassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Juuri näin, mantereinen pohjoisen pallonpuoliskon jääkausi on ihmiskunnan kannalta ratkaiseva, kun juuri tällä hetkellä vastaava merellinen eteläinen jääkausi ohitetaan lähes huomaamatta tai edes ymmärtämättä sitä jääkaudeksi. Syvänmeren ympäröivä Etelämanner on vain pieni näyte eteläisen jääkauden voimista, mutta varsin vahva todiste tieteellisistä perusteista syklisistä jääkausien olemassa olosta, jota ei pidä unohtaa, ja laittaa ilmastonmuutosta suoraa päätä ihmisen luomaksi ilmiöksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Näin on, ihmiskunnan älykkyys laskee samassa tahdissa kun väestö lisääntyy, joka näkyy massatyytymättömyytenä ja muita, kuin ihmisen lisääntyminen, syitä ongelmiin haetaan urakalla, vaikkapa juuri ilmastosta, jonka muutoskin laitetaan ihmisen syyksi, kuitenkaan yksilöimättä tieteellisesti ja tarkasti, mikä ihmisen lisääntymisessä aiheuttaa ne perusongelmat. Noita ovat mm. kaivojen tyhjeneminen, Sao Paolon 23 miljoonainen kaupunki kärsii ankarasta vesipulasta, jonka syyksi meikäläiset kommunistit laukovat suoraan ilmastonmuutoksen, kun kaupungissa oli 1960-luvulla vielä vain muutama miljoona väkeä. Tuolloin vesi vielä riitti, kun tällä hetkellä kaivoja porataan noin 18 tuhatta kaupungissa ja ympäristössä joka vuosi, useimmat haluaa oman kaivon. Afrikassa alle miljoonan asukkaan kaupungit alkaa olla harvinaisuuksia, ja ennestään kuivat aavikot kuivuvat pohjavesivarojen vähetessä. On täysin selvää, että ilmakehä ei pysy menossa mukana, ei tuota vettä sen enempää, vaikka väki lisääntyy.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Uskon ilmastonmuutokseen !! Se on myös Uskon asia ! Kun tutkii Raamattua , niin huomaa siellä varoitellaan torvi vitsauksista !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Kyllä, jääkauden jälkeen, onneksemme, merenpinta on noussut noin 130 metriä. Jos näin ei olisi, ilmasto voisi olla paljon nykyistä lämpimämpi, eikä vain metaanin ansiosta, vaan siksi, että maata oli vedestä paljaana paljon nykyistä enemmän, ja ennen kaikkea tuliperäisten saarien albedo on varsin alhainen tumman pintansa ansiosta. Asutuksen mustat katot nostaa lämpötilaa, ja jostain syystä talojen katot on haluttukin maalata mustiksi, juuri halusta ottaa säteilylämpöä. Tulivuoritoiminnasta peräisin oleva musta lämmittää ilmakehää, ja tuo vaihtelee vuosien edetessä, ei ennakoitavissa. Islannin massiivisten tulivuoripurkausten jäljiltä voi olla monta mustaa vuotta, joka sulattaa myös lumia, jossa musta kertyy kumulatiivisesti pintaan, ei katoa mihinkään, ehkä ei ennen seuraavan lämpökauden huippua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Juuri näin, albedo
#19

Täsmälleen näin, asutuksen tuoma lämpö on jäänyt vähemmälle, maapallon albedo on muuttunut ratkaisevasti mustien kattojen ja asfalttien lisääntymisen seurauksena. Mauna Loan mittausaseman ympärilläkin asfalttitiet lisää lämpöä, kuten kaikki maapallon lentokentät, joissa mitataan keskilämpöjä, voi helvetti että ihminen on tyhmä, siis vihreä kommunisti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Niin, eihän niitä lentoasemia edes ollut ennen teollista aikaa, etenkään lentokoneita. Nyt verrataan lämpötiloja johonkin muinaisen kivettyneen juureksen vuosikasvurenkaisiin, voi helvetti, että meitä kusetetaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000