Byrokratia ja kerrankin Lipposen kanssa samaa mieltä
Byrokratia lisää helposti byrokratiaa. Byrokratiasta on tullut rasite terveen järjen käytölle ja tehokkaalle toiminnalle. Asioiden yksinkertaistaminen johtaisi byrokratian vähenemiseen ja turhien työpaikkojen häviämiseen. Tämä nostaisi myös tuottavuutta, kun voisi tehdä vapaammin ja tehokkaammin. Byrokratiaan käytetty raha on pois valtion muista ydintehtävistä. Eihän toki ole tarkoitus, että vain byrokraatit elävät hyvin ja pitävät työpaikkansa.
Pankkiiri Björn Wahlroos kertoo, että Suomen investointiaste ei ole koskaan ollut niin alhainen kuin viimeisten viiden vuoden aikana. Kauppakamarin yritysjohtajakyselyn mukaan investointien hidastumista aiheuttavat byrokratia yritysten tarvitsemissa viranomaisluvissa ja rahoituksen saatavuuden kiristyminen. Tässä taloudellisessa tilanteessa päättäjien on todella harkittava, miten Suomen valtio käyttää noin 55 miljardia euroa joka vuosi. Tehtävä ei ole helppo. Vaikka taloudellinen tilanne on heikko, jokainen päätös on valinta vaihtoehtojen välillä. Kaikissa taloudellisessa tilanteissa joku hyötyy tai ainakin kärsii vähemmän kuin toinen.
EU epäonnistui Ukrainassa. Paavo Lipposen mukaan ”on täysin ymmärrettävää, että kun Ukrainan vakaus petti, niin Venäjän intressit tulivat peliin. Tämä olisi pitänyt nähdä aikaisemmin”. EU kertoi nyt maaliskuussa valmistelevansa vähintään 11 miljardin euron tukipakettia Ukrainalle. Ukrainassa tilanne on vakava ja korruptio rehottaa. Korruptiota ei kuitenkaan kitketä rahalla. EU:n ei tulisi luoda turhia jännitteitä idän ja lännen välille. Ennemminkin pitäisi keskittyä hoitamaan asioita niin, ettei idän ja lännen läsnäolo poissulkisi toisiaan. Tarvitsemme poliittista diplomatiaa. Ei pakotteita Venäjän suuntaan, joilla ammutaan omaan jalkaan.
Tekstin aiheet:
Osallistu keskusteluun!
0 kommenttia