Perussuomalaiset

Laura Huhtasaari

Antaa yrittäjien yrittää

Suomen politiikka on pysähtynyt paikalleen. Eduskunnassa istutaan ikään kuin museossa, jossa oppositioon karannut vasemmisto jurputtaa edelleen tuloerojen kasvusta. Suomen tuloerot ovat kuitenkin eurooppalaisittainkin pieniä. Penituloisuus taas johtuu yleisimmin työttömyydestä. Olisi aika alkaa pohtia, miten saisimme Suomeen työpaikkoja.

Suomessa pitäisi kannustaa kansalaisia ottamaan riskejä ja perustamaan yrityksiä. Uusia työpaikkoja syntyy kitsaasti siksi, että työn tarjoaminen on Suomessa kallista. Suomessa et ainoastaan maksa palkkaa, vaan erilaisten tilitysten, vakuutusten ja ilmoitusten tekeminen eri tahoille on työlästä. Pitäisi olla yhden maksulipukkeen malli, joka sisältää kaikki työnantaja velvoitteet.  Suomalaisia yrityksiä karkaa Viroon. Yksi Viron mallin hienouksista on liiketoiminnan laajentamiseen kannustava verotus. Kun yritykselle jää tulosta, sitä ei veroteta. Tämä kannustaa yrityksiä investoimaan ja kasvuun. Lisäinvestointien myötä saadaan myös lisää työpaikkoja. Harva uusi firma pystyy valloittamaan maailmaa heti kättelyssä. Ensin kasvetaan tulorahoituksella, jotta tuotekehitykseen ja markkinointiin tarvittava pääoma karttuisi kassavirrasta, eikä ulkopuolisella rahoituksella, jonka intresseissä on vain pääomalle saatava korko ja mahdollisimman alhainen rahoitusriski. Huomion arvoista on myös Viron ottama edistysaskel sähköisissä palveluissa tarjoamalla EU-kansalaisille mahdollisuutta hakea sähköistä henkilöllisyyttä. Samalla maa avaa houkuttelevan mahdollisuuden ulkomaisille yrittäjille ulottaa toimintaansa Viroon.

Viron veromallia tulisi kokeilla Suomessa pilottikokeiluna esimerkiksi 4-6 vuotta. Pilottia voisi kokeilla ensiksi pienissä alle 10 henkilön yrityksissä. Pilottikokeilun jälkeen voitaisiin arvioida laajemmin koko yritysverotuksen siirtämistä tämän mallin mukaiseksi. Hankkeen aikana olisi tärkeä havaita ja korjata mahdollisia epäkohtia. Suomeen tarvittaisiin myös USA:n tyylistä henkilökohtaisen konkurssin mahdollisuutta, jossa vaikeuksiin joutunut yrittäjä tai asuntovelallinen on oikeuden päätöksen jälkeen sekä velaton että varaton. Epäonnistumisen jälkeen olisi mahdollista aloittaa uudelleen ilman vuosien piinaa velkavankeudessa.

Työelämää ei tule enää jäykistää. Sitä tekee elinkeinoelämän keskusliitto. Työpaikkoja saadaan myös, kun puretaan yritystoimintaa turhaan kontrolloivaa byrokratiaa. Tässä esimerkiksi yksi turhake: kampaamoyrittäjä Nina Olander joutui hakemaan aluehallintovirastolta 200 euron hintaista poikkeuslupaa, koska aikoo pitää liikkeensä auki itsenäisyyspäivän juhlijoille. Poliitikkojen pitäisi miettiä useampia rohkeitakin vaihtoehtoja ja lopettaa lässyttäminen.

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
Persut ei persettä myy
#1

Järki puhetta ! tällaisia järki naisia ja miehiä Persuissa pitäisi olla enemmän niin vaali voitto olisi varma.
Persut on uusi puolue ja aika sekalainen surakunta ja sekaan on tullut vaikka mitä vanhaa kommunistia ja vaikka mitä niin uskon että siinä on suurin este menestymiselle kun ei ole yhteistä linjaa ja välillä huudelaan vaikka mitä tyhmyyksiä.

Maassa on 3 erittäin suurta ongelmaa
– Verotus, (yritys,sijoitus) jotka ei luo työpaikkoja
-Kustannustaso (siis kaikki on kuin öljyntuottajamaissa vaikka ei ole öljyä) -Velkaantuminen.
On tietenkin työpaikkojen katoaminen ja työttömyys mutta niille ei voi tehdä keinotekoisesti mitään jos ei noita 3 asiaa korjaa ensin.Kaikki johtu näsitä kolmesta asiasta, (suurin yksittäinen syy kaikkeen on huippu palkaiset Eu virat Brysselissä jonka takia Katainen toimi niin kuin toimi 7 Vuotta siis teki kaiken omaan pussiin mijoona viran eteen koko Suoemen kustannuksella.
(Styypidillä on samat mielessä)

Mutta maahan on tehtävä erittäin suuret säästöt jotta nuo 3 asiaa voidaan korjata arvolta 12 miljardin säästöt vuodessa Tässä ehdotuksia miläsästöt tehdän että maan talous saadaan järkevöitettyä ja kasvuun.mm.

-Verotus Viron malliin
-Ammattiyhdistys jäsenmaksun verovähennys oikeus pois
-Tuulivoima tuet pois
-Kehitysapu pois
-Euroopaan rahan jaolle Stoppi
-Julkiselle sektorille erittäin RAJU leikkaus ja palkkojen alennus
(palkkojen alennuksen ei tarvi paljon pienimpi palkkaisia koskea koska niille on sama periaatteessa onko ne yhteiskunnan elätettävänä siellä vai kotona kun melkein sama raha menee.
-Yritystukiin raju leikkaus
-Kaikki turhat rikkiverot ja ympäristöverot pois yrityksiltä
-Palkat eu tasolle
-Hinnat eu tasolle (ruoka,autovero pois, alkohoili)
-Huumehörhöt kuriin ! (tämä on Suomen yksi suurimmista yksittäisistä ongelmista josta ei edes ääneen puhuta 10 % kansasta käyttää mieliala lääkkeitä! siis huumeita (erittäin kovia huumeita jos ottaa kaljaa päälle) siihen päälle muut ns. oikeat huumeet ei ihme jos kansa on sekaisin ja kansan Homoutaminen on tärkeämpää kansan ja politikkojen mielestä kun Suomen pelastaminen.
eli käyttäjät pakkohoitoon ja myyjät häkkiin !
-Homopropakandan levityksen alaikäisille kieltävä laki pitää saada voimaan !
-Sosiaali tuet pitää muuttaa yhdelle luukulle ja taso järkeistää,työnteko pitää olla kannatavampaa kuin sosiaali pummaaminen.
-Hyväveli herrat kuriin (siis eläkeytiöitä,ammattiyhdistyksiä,valtionyhtiöitä ryöstävät rosvotpitää laittaa kuriin samoin valtion ja kuntien suuri palkkaiset herrat)
ym ym ym… näistä löytyy helposti 12 miljardin vuosittaiset säästöt
joilla saamme hintatason kuriin,verotuksen järkeistettyä ja velan lyhennyksen käyntiin

-yksi esimerkki vielä Miksi valtio elättää kuin siat pellossa elävää Oulun kaupunkia edeleen jossa on yli 200 johtajaa joista suurimmalla osalla ei ole mitään järkevää hommaa palkka taso on aivan järkyttävä suurimmat palkat yli 200.000,-/v monella pikku pomollakin 70,000 onko tässä järkeä haaskata tulevien sukupolvien rahoja tällaiseen huulluuteen ja ottaa tämän takia velkaa????? tämä ei tosellakaan ole ainoa Kaupunki tässä maassa jotka elää kuin siat pellossa !

Muutoksen pitää olla nin iso että kansalle tulee moraalia ja uskoa ja että ne näkee että muutos tapahtuu kansaa pitää myös palkita sillä että muutamme muutamat lait eu tasolle kerta siellä olemme mm. autovero pois ,alkoholi politiikka ei tasolle ja ruuan hinta –40 % (ei ole oikein että olemme eriarvoisessa asemassa vaikka maksamme enemmän.) Kansan ja nuorison pitää huomata että tässä maassa on muitakin keinoja menestyä kun alkaa homoileen julkisesti televisiossa tai vetää pää täyteen huumeita ja rämpyttää kitaraa…oikea kunnon työ pitää saada kannattavaksi nin että sillä voi elää ja talot rakentaa kuin sodan jälkeen syntyneet sukupolvetkin pystyi. Jos muutosta ei tule ,niin tulee sota. Siihen tämä huluus ja moraalittomus (vihreiden ja vasemmistoliittolaisten ja Demarien ihanne yhteiskunta )kaatuu lopuksi velkapommin räjähdettyä , ellei järki voita.
Minusta muutokseen ei pysty kukaan muu kuin persut nyt pitäs siivota ensin puolue sekoilijoista ja tehdä kunnon vaaliohjelma ja laittaa maa kuntoon ,nyt on viimmeinen mahdollisuus ennen kun Kreikan kohtalo koittaa.

Ps. ja vielä sitä yhteikunnan elätti kukkenheimiä tänne yritetän valtion velalla elätettäväksi tällaisena aikana saada. Tämähän on aivan järjetöntä hommaa !
Persujen on pakko tehdä nyt jotain järkevää jotta vaalivoitto tulee muuten ei hallitus paikka aukea ,se on varmaa. järkevällä kamppanjalla olisi yli 30 % kannatukseen mahdollisuudet! työn olisi kyllä pitänyt alkaa jo ajat sitten kuin Kepulla,mutta koskaa ei ole myöhäistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#7

Tuossa esittämässäsi olisi norminpurkutalkoita kerrakseen.
Virkakyöstit porskuttaa kun elättäjänsä kituuttaa nälkäkuoleman partaalla, ja syyt ovat nuo listaamasi ja me itse jotka tämän olemme sallineet; vanhojen puolueiden äänestäjät!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikko Kivioja
Vihainen
#2

Minä perustin viime vuonna toiminimen ja tein kolmena kuuna pieniä keikka hommia (3d-mallinnus), joista nettosin alle 700€. Sain alkuvuodesta valtiolta 4735,30€ laskun, koska olin TE-toimiston ja Kelan mielestä täysipäiväinen yrittäjä, vaikka olin työtön – minulla oli vain toiminimi. Lisäksi menetän 3kk:n asumislisät, joten loppulaskuksi tulee yli 5300€.

Kela oli laskenut minulle mielivaltaisen ansion tilikaudelta ja ovat nyt perimässä ”liikaa” maksettuja tukia takaisin. Jos perustat toiminimen, niin olet kaiken ulkopuolella. Kela, TE-toimisto ja PRH pitivät asiaa järjettömänä – no vittu älä!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#6

Siis nettosit 700,- josta sinun on maksettava vielä 24 % alv veroa ja lopusta tulovero joista tulee lasku myöhemmin…palkasta jää käteen n. 400,-
Ei ne laskut siihen lopu !
seuraavaksi tulee lasku yrittäjä eläkkeestä,(koska olet yrittäjä ja jos et ole anonut vapautusta ja jos sitä ei ole myönnetty,se myönnetään vai siinä tapauksessa jos sinulla on vakituinen pää työt ja yrittäminen on pientä sivutoimista josta sinun tapauksessa ei kyse ole ) esim. 35.000,- vuositulojen mukaan vuosi maksu on noin 8000,- luokkaa. se on maksettava oli tuloja tai ei,jos et maksa menee ulosoton. seuraavaksi tulee ennakkoverot maksuun pahimmassa tapauksessa niitäkin voi tulla yhtäkkiä kolmelta vuodelta edelliseltä,kuluvalta ja seuraavan vuoden ennekko verot( vaikka tuloja ei käytönössä juurikaan olisi)
Lisäksi olet täysin lainsuojaton ,et saa työttömyys turvaa,et sairas korvauksia yms..
Seuraavaksi sinua syyllistetään harmaasta taloudesta kaikkea nykyään kytätään erittäin tarkasti ,vakkei mitään hyötyä olisi saanutkaan nin jonkun lomakkeen ilmoittamata jättäminen tms. saattaa aiheuttaa esim. rakennusalalla 16000-160.000,- sakko maksun (Tilaaja vastuu laki) (siis vaikka mitään rikosta tai taloudellsita hyötyä ei oleisi tullutkaan,syyksi riittää jos olet unoshtanut yhden paperin kysyä toiselta urakoitsijalta kenen kanssa teit yhteistyötä )

Ja kun yrittäjän statuksen olet saanut kaikki pummit aina yrheilu seuroja myöten soittelee taukoamatta rahaa pummatakseen.

Samaan aikaan tähän maahan haalitaan maahanmuutajia sotakarkureita ja terroristeja ja murhamiehiä ja tappajia tekemään rikoksia ja raiskaamaan tänne 10.00-20.000,- euron sosiaali tuella onko tämä oikein??????

Samaan aikaan tähän maahan oettaan velkaa ja rahat lähetetään Kreikkaan ja Ukrainaan ja loput Afrikkaan kehitys apuna ja laskut jää tuleville sukupolville onko tämä oikein????

Samaan aikaan politikot huutaa että harmaan talouden kiristyksiä ja paperisotaa pitää yrittäjille kiristätää (jopa persuissa on tälaisia politikkoja),vaalejen alla ollaan muka yrittäjän puolellakin ,mutta kun vaalit on ohi kaikki energia menee omien miljoona paikkaisten hyväveli pallkinto paikkojenmetsästykseen johon käytetään surutta valtion velkaa ja rahaa jaetaan ympäri maailman koska kaikkia yritetään nuolla koska kaikkien haavena on Brysselin miljooan palkkainen komissaarin virka.

Persuissa ei ole minun tietääkseni näitä maan tuhoja ja velkaannuttamis politikkoja mutta näitä yrittäjän vihamielisiä vanhoja kommunisteja on persuihinkin pesiintynyt ,niistä olisi päästävä eroon jos vaalivoittoa halutaan edes haaveilla.Persujen äänestäjät oli ne työmiehiä tai mitä tahansa tajuaa että tämä maa pelstetaan vain työtätekemälä ja sillä että työntekijät,yrittäjät ja sijoittajat on samassa veneessä. Kommunisit ja hyväveliherrat ja Julkisen sektorin puollustajat ja muut veneen keikuttajat ja velkaannuttajat pitää nakata yli laidan !

Tässä maassa jeesustellaan ennen vaaleja että yrittäjän esteitä pitää poistaa ja pykäliä ja sääntöjä vähentää mutta aivan päinvastaisia päätöksiä tehdään kokoajan !!!! Juha Sipilä on tästä aiheesta ollut erityisesti äänessä jonka takia seon kannatusta nostanut ,ja tälla asialla vetänyt Timo Soinilta housut kinttuihin.
Miksei Oteta Virosta esimerkkiä siellä on aivan sama ootko yrittäjä vai työntekijä niin aina on sama verotus ja vero prosentti !
Sosiaali edut ja työttömyys turvat ja eläkemaksut ja kaikki muutkin pitäs olla samat kaikilla.
Miksei oteta Virosta mallia miten koko verotus pitää hoitaa että tähän maahan sadaan kasvua ja työpaikkoja ?
Miksi yrittäjät ryötetään hengiltä jo alkuvaiheessa ?Miksi työntekijöiden ei anneta tehdä töitä.???
Todellisuudessa Yhteiskunnan elätti politikkojen mielestä tässä maassa ei tavita enään mitään muuta yrittäjyyttä kuin yritystä Eu ja muihin hyväveli herra paikkoihin yhteiskunna velkarahoja varastamaan.

JOS TÄHÄN HOMMAAN EI MUUTEN SAADA JÄRKEÄ NIIN PERSUJEN PITÄÄ ALKAA VAATIMAAN ETTÄ TÄMÄN MAAN LUOTTOLUOKITUSTA PUDOTETAAN REILUSTI ALASPÄIN OMASTA VAATIMUKSESTA ,KOSKA SE ON AINOA MIKÄ SAA JÄRKEÄ TÄHÄN HULLUUTEEN (kun eletään kuin siat pellossa velkarahalla ja rahat lähetetään ympäri maailman) Kunnon säästökuuri ja opetus on parempi kun tämän linjan loppuun asti vieminen.Vain kunnon selkäsaunalla Suomelle tulee järki päähän. Taloudellinen selkäsauna on perempi kuin sotilaallinen johon tämä hulluus voi mysö johtaa. Selkä saunan kautta se Suomi -40 luvullakin nousi ja niin Virokin nousi -90 luvulla nyt siellä on järki päässä ja nousu käynnissä…kun meillä tuhotaan tahallaan kaikki ja maa velkaannutetaan korviaan myöten.
Tätä menoa meidän on muutaman vuoden kuluttua mentävä lakki kädessä Viroon työnhakuun jos emme tajua tulla järkiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#8

Et puhu vähän, mutta asiaa kyllä puhut! Tämä on Suomen elämän ja kuoleman kysymys. Jos tähän ei saada järkeä millään muullakaan ei ole väliä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Täyttä asiaa tuli nyt tuutin täydeltä. Suomessa yrittäjän on todella vaikea hymyillä jollei yritys nyt jonkun satumaisen onnen tai muun sattuman vuoksi heti ampaise valtavaan kasvuun ja tulee mahdollisuus oikeasti palkata joku. Niin kauan kun yritys on pieni ja taistelee töistä se taistelee myös eliinjäämisestään. Sitten kun vihdoin saa töitä niitä on usein hetkellisesti jopa liikaa ja tarvitsisi apumiestä mutta sellaisen palkkaaminen tulee järjettömiin hintoihin ja yrittäjä joutuu selviämään yksin ja tappaa itsensä töillä tai vähintään tulee tapaturmia kun kiireellä tehdään. Kukaan ei korvaa kun tämä köyhä uusi yrittäjä makaa sairaslomalla ja loputkin hommat menee sivusuun. Todella hienoa vai mitä.. Ehdottomasti asia johon pitäisi puuttua samoin kuin tuo konkurssi asiakin.

Monen yrittämiset epäonnistuu ihan luonnollisista syistä. Vai voiko joku väittää, että ihmisellä ei ole oikeutta epäonnistua? Aivan varmasti joku menee mönkään silloin tällöin mutta jos sattuu käymään niin, että se on yritys joka meni mönkään hienoista suunnitelmista huolimatta olet leima otsassa ja tuomittu epäonnistuja vaikka et olisi asialle mahtanut mitään. Jos taas keksit vaikka miten hyvän uuden idean ja yrityksen jolla loisit töitä ym se on jo myöhäistä kun olet kerran epäonnistunut. Yksi elämä meillä on käytössä ja sekin voi olla elämää tuomittuna jos menet epäonnistumaan. Mahtava järjestelmä.

Tässä myös vähän valtiolle ajateltavaa.
http://www.selantakana.fi/2014/11/ehdoitus-valtiolle.html

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veli Savolainen
#4

Olen useampaan kertaan todennut, että meillä pitäisi olla toimiva ja joustava välimuoto palkkatyön ja yrittäjyyden väliin. Meillähän on jo sellainen nimike olemassa, kuin ” itsensä työllistäjät ”, mutta heidätkin katsotaan TE keskuksen silmin yrittäjiksi. Ei järjen häivääkään. Jos työtön lähtee metsään käpyjä keräämään ja tekee niistä jouluna koristeita ja myy torilla, niin siihen päättyävät ansiosidonnaisen juhlat ja alkaa Mikko Kiviojan mainitsema rumba.
Pitäisi muodostaa kolmen nimikkeistö palkollinen, duunaaja ja yrittäjä, joista kaksi ensimmäistä olisi TE keskuksen silmin työntekijöitä ja vasta tuo kolmas YEL:in piiriin kuuluva.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pienyrittäjä myös
Vihainen
#5

Tätä puolipäivä yrittäjän eli mainittua ”duunaaja” nimikettä, verottaja toteuttaa käytännössä jo! Siitä pisteet heille! Eli verottajan silmissä voit olla osin yrittäjä (ennakkoverot/alv) ja osin työntekijä! (ennakonpidätys verokortilla). Yrittäjätulon ja palkkatyön tulot ja verotus yhdistetään lopullisessa verotuksessa.
Tosin yrittäjänä olet kokoajan ennakkoverojen ja jälkiverojen maksu-kierteessä sekä toimit lisäksi verottajalle ALV-eurojen juoksupoikana.
Mutta ongelma on käytännössä YEL, KELA ja KUNTA
YEL: Vaikka tienaisit vain 1200,- yrittäjätulo-nettona vuodessa eli 100,- kuussa, olet aina vain kokopäivä yrittäjä ja maksat vähintään minimi yrittäjätulon 7 502,- € mukaisesti 116,- €/kuussa YEL-maksua esim. Varmalle. Ja maksu on aina maksettava, vaikka tuloja ei olisi ollenkaan ja maksu on ulosottokelpoinen!
KELA: Pienyrittäjänä, käytännössä mitään etuisuutta et saa , jos et lopeta yritystä kokonaan. Jos lopetat kokonaan, saat korkeintaan harkinnanvaraista alinta työmarkkinatukea. (toimeentulotuki)
Peruspäivärahan etuisuudet tulevat tällä hetkellä vasta voimaan, jos olet maksanut 8 400,- vuosityötuloilla, edelliset 4 vuotta eli noin 165,- kk-yel-maksua. Muut mahdolliset KELA-etuisuudet tulevat tällä hetkellä voimaan vasta 12 324,- vuosityötuloilla eli noin 241,- kk- yel-maksuilla!
Eli käytännössä KELA ei maksa pienyrittäjälle euroakaan mistään!
KUNTA; Asun pienellä paikkakunnalla, jossa ainoatkin tarvittavat julkisetkin palvelut ovat aina ~ 6 kk jonotuksen takana ja kovan taistelun takana. Niidenkin maksut nousevat kokoajan! Eli jos pää on kainalossa, hoitaa saat, mutta yrittäjälle ei mitään työterveyshuoltoa ole käytännössä ollenkaan!
Eli summa summarum, jos olet yrittäjä, jopa velaton sellainen, olet kuitenkin aina vain Verottajan (VERO) sekä eläkeyhtiön (YEL) talutusnuorassa, ilman vailla minkäänlaista (KELA, KUNTA) sosiaaliturvaa.
Miettikää, miltä tuntuu sitten pienyrittäjänä kuunnella, kaiken tämän jälkeen, poliitikkojen huutoa, joka tuutista: ”Etuisuuksia pitää ehdottomasti nostaa ja jakaa lisää sekä veroja on nostettava, jotta hyvinvointivaltio pelastuu!” Mikä hel..tin hyvinvointivaltio !!!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000