Perussuomalaiset

Kimmo Tarke

IHMISTEN OHJELMOINTIA, osa 3/3

hmisten ohjelmointia, osa 3, propagandan ylistys.

Taaskin, analyyttisen ihmisen täytyy ihailla propagandantekoa älykkäänä toimintana, vaikka ei itse siitä pidäkään, eikä mene lankaan myöskään.

Viimeksi puhuin mainostamisesta, eikä se paljonkaan propagandasta poikkea. Propagandan välineenä usein myös käytetään mediaa, loistava esimerkki on Kiina-myönteisen propagandan ujuttaminen Eurooppaan, ostamalla vaikeuksissa olevia radioasemia. Euroopan monissa maissa klassista musiikkia lähettävät asemat ovat rahavaikeuksissa, koska kuulijakunta ikävä kyllä on marginaalinen, ja siksi isolla rahalla Kiinasta on helppo ostaa ne pois.

Itse kun kun mielelläni kuuntelen nimeen omaan klassista musiikkia, olen siinä samalla kuullut sitten Kiina-propagandaa.

Ei voi muuta kuin ihailla. Tuo propaganda on toteutettu siten, että kanavan ohjelmissa selkeästi arvostellaan epäkohtia Kiinassa. Taustalla tietenkin on asia, että ”rehelliseksi” uskottu ohjelmatuotanto (koska päästetään ääneen arvostelijoita), olisi lopullinen totuus.

Kiina on koko ihmisen historian huippuja propagandan teossa, heidän toimintansa on niin uskottavaa, että itsensä arvostelu itse omistetuissa lähteissä jättää varjoonsa analyyttisen ajattelun, eli peittää ne perustavampaa laatua olevat ongelmat.

Tuohon ei ole kukaan muu koskaan pystynyt, ei edes Natsi-Saksan huippuluokan propagandakoneisto, nekin tuotokset olivat liian läpinäkyviä. Neuvostoliitosta puhumattakaan.

Nyt kun päästiin ”propagandakoneistoihin”, jo kehuin Kiinan maailman parhaaksi. Onkin tällä hetkellä, muuta ei voi sanoa.

Jenkkien propaganda on minun silmissäni aina ollut lapsellista, eikä ole parantunut. Se sumutus toimii vain ihmisille, jotka pelkäävät! No, täytyy myöntää, että minäkin olen aikanaan mennyt jenkkipropagandan lankaan: Kun olin alle 10-vuotias, pelkäsin ydinsotaa, ja sitä että saatan kuolla huomenna! Sivistyttyäni lisää (ohi alle 10-vuotiaan ajatustason) , propaganda on enemmän inhoittanut, kuin peloittanut minua. Vain ajattelemattomia ihmisiä voi huijata pelolla.

Minä meni siis lankaan 1960-luvulla, jolloin ns. ”kylmä sota” oli kovimmillaan. Todellisia uhkaavia tilanteita oli monia, niistä toki olen saanut tietää vasta paljon myöhemmin, välillä ydinsota on ollut minuuttien päässä. Näin hulluja ovat ihmiset, ydinsodassa EI ole voittajia, ainoastaan häviäjiä.

Propaganda nostaa päätään jälleen, ja kylmän sodan ilmapiiriä ollaan uudistamassa. Huonoin puoli asiassa on, että tänä päivänä ydinaseita omaavat muutkin valtiot kuin idän ja lännen suurvallat.

JOS joku pienempi valtio laittaisi ydinaseen liikkeelle, löytyisikö kaikilta muilta malttia laittaa maan tasalle vain ja ainoastaan tuon törkeän teon tekijä, vai seuraisiko koko planeetan asujaimiston hävittävä ydinsota?

VENÄJÄ toki on aina pyrkinyt propagandakoneiston huipulle, mutta ei vielä ole onnistunut. Neuvostoliiton aikana propagandaa ei uskonut lähes kukaan, koska lännessä nyt vain ei ole uskottu kommunistiseen unelmaan, joka sitten lahosikin mahdottomuuteensa.

Suomessa jotkut tulivat aivopestyiksi, mutta onhan havaittavissa, että lopulta maassamme on jälellä todella harvoja, jotka enää kommunismiin uskovat. Ovathan vasemmistopuolueet hävinneet kokonaan jo.
Siksi onkin pakko ottaa esille Venäjän ”uusimallinen” propaganda, jossa lopulta on opittu tekemään myyräntyö siten, että länsimainenkin voisi mennä lankaan.

Loistava esimerkki tästä on kampanja, jossa Venäjä pyrkii Euroopassa keräämään kokoon kansallismielisiä ryhmiä, nimeen omaan ”äkkinäisiä” (=väkivaltaisia) ryhmiä, hajoittaakseen Euroopan yhtenäisyyttä (jota minun mielestäni ei muutenkaan ole olemassakaan, mutta Venäjän ajama väkivaltainen rasismi voisi hajoittaa lopunkin).

Ihailen fiksua propagandaa, jossa pyritään keräämään kaikki maahanmuuttovastaiset tahot yhteen, ja lopullinen idea on hajoittaa Euroopan Unioni (ja sitä kautta Naton vaikutusvalta Euroopassa).

(linkki tähän toimintaan: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1445921914282.html)

Nämä kaikki kolme samaan asiaan liittyvää blogiani siis eivät kertoneet omaa mielipidettäni, vaan tapani mukaan olivat pohjana keskustelulle, jonka pitäisi laittaa lukijoitteni aivosolut toimimaan.

Ei siis todellakaan siten, että toistetaan jo opittuja ”totuuksia” , vaan kerrankin viitsisimme ajatella uudelleen, onko ”oppimamme” totuus, tai edes järkevää. Mietitään joskuskin omilla aivoillamme, eikä toistellla KERROTTUJA ”totuuksia”.

Minä olen näissä bloggauksissani ainoastaan ihaillut huijauksien suoritustapaa, koska on osoittautunut että hyvin moni Suomen kansalaisuuden kanssani jakava on mennyt näihin sudenkuoppiin.

Koko kolmen bloggauksen kokonaisuuden tarkoitus on herätää lähimmäiseni (=SUOMALAISET) huomaamaan, että pitäisi ajatella itse, ei uskoa mitä televisiosta kuulee tai mitä lehdistä (Internetistä) lukee. Internet-uutiset toki ovat 110% parempia, kuin tv-uutiset, koska kirjoitettu teksti pakottaa enmmän ajattelemaan itse. Tässä kohdassa omaa ajattelua tukee sekin, että lehtien Internet-jako on supistumistaan supistunut (johtuu tietenkin printtiversioitten huonosta menekistä, Internetissä annetaan ilman ”lukumaksua” vain hyvin rajoitettua tietoa.) MINUSTA tuo on hyvä kehityssuunta. Jokainen omasta mielestään kiintoisan uutisen nähnyt lähtee etsimään lisätietoa. Ja sitä löytyy, ilmaiseksikin. Tällöin pysyy oma ajattelu yllä, mitä TELEVISIO kaikin keinoin pyrkii ajamaan alas…

Ja loppukaneetissani trilogiaan, mielelläni taas kerran mollaan televisiota, inhoni kohdetta!

Television kuluttajat! Te jotka haluatte joitain viihdeohjelmia, jopa dokumenttejakin, seurata, seuratkaa niitä, ja laittakaa sitten toosa kiinni! ÄLKÄÄ kunnelko mainostaukojen ja uutisten valheita.

Kirjoittajalla ei ole televisiota ollut itsellään kohta kymmeneen vuoteen, ja sitä ennenkään en katsonut kuin hyvin valikoituja (=todella harvoja) ohjelmia. TOKI edelleenkin ”olen ulkopuolella”, kun joku kysyy jotain edellisen illan tv-ohjelmasta, mutta silti olen tyytyväinen, kun en tv-propagandaa katso.

Yksi elämäni kaikkein inhottavimpia hetkiä oli, kun Suomessa aloitettiin AAMU tv lähetykset. Silloisessa taloudessani oli jo riittävän rasittavaa, kun televisio oli auki koko illan (minä en katsonut, mutta jouduin kuulemaan, että ”toosa” on aina auki, ja tarjonta huonoa.). Oli hirvittävää uudistuksen jälkeen, kun televisio avattiinkin jo aamulla aikaisin… ei pystynyt televisiota pakenemaan edes aamulla aikaisin, ennen töihin lähtöä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Joku satunnainen lukija
Iloinen
#1

Ihan hyvä pointti virallisen totuuden syöttämisestä median välityksellä.
Natsien, venäläisten ja miksei kiinalaistenkin tehokas propaganda perustuu siihen, että seuratuin media on nimenomaan televisio, radio ja lehdistö. Nämä tahot on helppo valjastaa rummuttamaan yhtä oikeaa totuutta. Jenkitkin harrastavat edelleen laajaa propagandan levittämistä. Heillä on näennäisesti vapaa mediakenttä, mutta propaganda syötetäänkin toisella tavalla, ja levitetään ympäri maailmaa. Tarkoitan tietenkin viihdeteollisuutta. Jokainen voi tykönään miettiä millaisia arvoja ja asenteita jenkkien tv-sarjoissa, musiikissa ja elokuvissa syötetään.

Sensuroimaton internet on, kuten kirjoittajakin tuo esille, tärkeä tiedonsaannin ja tuotannon väline. Pitäkäämme siitä kiinni. Se ei ole mikään itsestään selvä asia. Pyrkimykset rajoittaa internetin käyttöä tai sen sensurointi ovat seikkoja joita vastaan tulee aktiivisesti toimia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Eipäs media kovin vapaata kaikkialla ole;

”These 6 Corporations Control 90% Of The Media In America …
http://www.businessinsider.com/these-6-corporations-control... ”

”Mitä luulette, onko Suomen valtamedia puolueeton media? Ketkä hallitsevat tai omistavat Suomen pääkanavat ja suurilevikkiset lehdet? YLE:n hallintoportaassa pesii SFP-aktiiveja ja muita ruotsinmielisiä ruotsinkielisistä puhumattakaan. ”MTV Oy päätyi vuoden 2005 omistusjärjestelyissä ruotsalaisten Bonnierin ja Proventuksen omistukseen.” TV-kanava Nelonen kuuluu SanomaWSOY:n omistukseen, joka on ruotsinkielisten ja -mielisten täydellisessä omistuksessa. Ruotsinkielinen ja -mielinen Aatos Erkko on SanomaWSOY:n suuromistaja. Alma Median suurin omistaja on Nordea Pankki Suomi Oyj, joka kuuluu pohjoismaiseen Nordea Groupiin, jonka suuromistajuus löytynee Ruotsista. Herrajestas sitä lehtien määrää Suomessa, jotka Alma Media omistaa – puhumattakaan SanomaWSOY:stä! Muun muassa Iltalehti on Alma Median…”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikapee
#2

Siis eihän Suomen suurmedia ole minkään ruotsinmielisyyden vallassa. Sanotaan ruma sana, niinkuin se on: juutalaisten vallassa.

Suomessa juutalaisista sattuu olemaan iso osuus ruotsinkielisiä, mutta ei tietysti toisinpäin. Erkko ja Bonnier ovat juutalaisia.

Varsinainen tavoite näillä piireillä on suurkeinottelijoiden vapauden lisäys maailmalla. Nämä keksivät ja suurella rahalla lobbasivat pystyyn eeuun. Ei eeuuta kansat tahtoneet.

Se, että eeuuta joka yhteydessä kutsutaan rauhanprojektiksi, on valhe ja törkeää propagandaa. Menestystä on ollut; tätä samaahan syötetään koululaisillekin osana virallista oppimäärää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vai että juutalainen salaliitto
#3

On siis taas yksi MV lukija tullut kaapistaan. Mene takaisin !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000