Perussuomalaiset

Kimmo Kautio

Meriselitykset komission talousennusteisiin itsepetosta

EU:n komission talousennuste povasi Suomelle Euroopan heikointa kasvua vuosille 2021 ja 2022. Luvut ovat viimein herättäneet suomalaiset pohtimaan, miksi Suomi elää edelleen siinä kuplassa, että olemme Euroopan vauraimpia ja vahvimpia talouksia ja että meillä on muka varaa elvyttää muita.
Virallinen meriselitys komission ennusteisiin ja Suomen talouden surkeisiin näkymiin kuuluu nyt osapuilleen niin, että talouskasvumme on hitainta, koska koronan aiheuttama kuoppa ei meillä ollut niin syvä, kuin muualla Euroopassa. Tämä on osatotuus, jonka vyöryttäminen totuudeksi kansan tajuntaan on jatkumoa vuosikymmenet jatkuneelle itsepetokselle.

Lienee siis paikallaan muistuttaa, että olemme olleet talouskasvussa koko maailman pahnan pohjimmaisia jo kauan ennen koronaa.

Entinen Pohjoismaiden investointipankin toimitusjohtaja sekä Suomen pankissa ja Valtiovarainministeriössä pitkään vaikuttanut Johnny Åkerholm nosti Vasabladetin kirjoituksessaan 23.2.2021 esiin kylmäävän tosiasian siitä, että Suomen talouskasvu on jo kymmenen vuoden ajan ollut lähes maailman surkeinta:

”Suomi on vertailussa 141 maan joukossa 134. sijalla kasvun suhteen. Ero on 10–17 prosenttia muihin Pohjoismaihin verrattuna”, Åkerholm kirjoitti.

Pysäyttävää. Suomen talouskasvu on maailman surkeinta. Raju velkaantuminen jatkuu. Sisäinen devalvaatio ei onnistu. Euro on kyseenalaistamaton, pyhä toteemi. EU:n elpymisrahastossa otamme lääkkeeksi lisää tautia.

Suomen liittyminen euroalueeseen katastrofiin päättyneestä ECU-kokeilusta (vahvan valuutan politiikasta) mitään oppimatta, palautti Suomen talouteen samat ongelmat, joista markan kellutuspäätöksellä hetkeksi päästiin. Markan kellutus syyskuussa 1992 luultavasti esti viime hetkellä Suomen valtion ja talouden luhistumisen.

Seuraavaa viime hetkeä odottaessa. ”Emme voi keikuttaa venettä”, mutta voimme upota sen mukana?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
Vihainen mutta ei vihapuhuja
#1

Oli itse petosta jo alunalkaen Suomen päättäjiltä viedä Suomi aikanaan EU:hun ja Euroon.On aikas erikoista päättäviltä poliitikoilta kuulla hokemia=Suomi on kokoaan suurempi maa?Suomi on iso/pitkien etäisyyksien maa?Suomi on pieni maa EU:n mittapuulla?Siis mitä Suomi on?=Suomi on Hölmöläisten johtama Hölmölä,joka suostuu kaikkeen mitä EU.sta ehdotetaan/määrätään!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos 😕 Kimmokin. On ❤️ Sydän JOKA ON JO KERRAN RISTINPUULLA, puolestamme kärsinyt, SIKSI kärsiä, Ei Meidän tarvitsekkaan Nyt. Silmät, Kun saa auki, sekä ymmärryksen, AIVAN uudet ajatukset aukeaa, Ja vanhat hapatukset, sydämestä raukeaa. TOTUUS ON TÄMÄ HENKILÖ, JOSSA KANNATTAA ELÄÄ, SILLOIN SYDÄMESSÄ, RIEMULAULUT, IHANINA HELÄÄ. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Sehän tässä on eniten käsittämätöntä , että koko valtamedia / ministerit monet päättäjätkin , politiikotkin hörisee tätä vahingollista Hörinää !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos 😕 Kimmokin. Meidän ❤️ SUOMEN Hallitus, Kun On: Sielunvihollisen äänenkannattaja, Ja ylpeä porukka, Niin sitä eletään, KUIN ❤️ miljonäärit, ja Useasti on ❤️ Sanonta Kuinka Joku tavoite on ❤️, OLLA MEIDÄN ❤️, KUIN ❤️, kansoista ensimmäinen. MUTTA siinä ilmeisesti toteutuu myöhemmin Se Sana, että: Ensimmäiset TULEVAT viimeisiksi, Ja Viimeiset, (PERUSSUOMALAISET) ensimmäisiksi. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#5

Hei. Kiitos 😕 Kimmokin. Miksi Meissä Heikoissa ihmisissä On toisiamme nipisteleviä yksilöitä? Ennenvanhaan, hyväänaikaan oli Lapsilla, kauniit Muitovihot, vai, mitkä Ystävälle-vihkoset ne oli, Ja niihin voi kirjoittaa, Vaikkapa: KUN kirppu puree Sinua, Niin, muista Silloin minua. Oli kiva lukea ystävän hyvää Ja Rakkautta täynnä oleva toivotus. VAAN nytpä: ”kirppu” On muuttanut muotoaan: Hän on ❤️ ns. Kaukorokottaja, Jolla Ei ole Rakastavan Ihmisen ajatukset, Kun Hän ikäihmistäkin, kämmenselästä, Aika voimakkaasti nipistää, Ja voi, samanaikaisesti, nipistää toisestakin kohdasta vartaloa, Ja hän tekee Sen AIVAN VAAN ”muina Miehiä”. Kyllä On kylmäkiskoista aikaa, entsaikaan verraten. Piru yliotteen otti, Ja elää, KUIN ❤️ hottentotti. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000