Perussuomalaiset

Kimmo Kautio

Rohkeus rokoteongelman ratkaisemiseksi puuttuu

Koronarokotukset takkuilevat Suomessa ja koko Euroopan Unionissa. Hyväksyttyjen rokotteiden valmistajien tuotantovaikeuksien johdosta rokotustahti on tuskallisen hidas ja osa jäsenvaltioista on pahasti turhautunut EU:n onnettomaan toimintaan.

Lisää lunta tuli tupaan viime viikolla, kun rokotukset Astra Zenecan rokotteella keskeytettiin Tanskassa, Norjassa ja Islannissa mahdollisen veritulppariskin takia.

Pienessä ajassa EU-jäsenmaa toisensa jälkeen on ilmoittanut aloittavansa rokoteyhteistyötä Venäjän, Kiinan ja Israelin kanssa. Kansallisia ratkaisuja ovat tähän mennessä tehneet ainakin Unkari, Puola, Tshekki, Slovakia, Itävalta, Tanska ja Italia. Viimeisimpänä Espanja on ilmaissut olevansa kiinnostunut venäläisrokote Sputnik V:n tuotannon käynnistämisestä.

Lääkärilehti kirjoitti helmikuussa, että ”Sputnik-rokote suojaa koronatartunnalta tiedelehti Lancetissa julkaistun artikkelin mukaan 91,6-prosenttisesti. Yli 60–vuotiailla teho oli vielä parempi, 91,8 prosenttia. Vakavia koronatapauksia ei ollut rokotettujen joukossa lainkaan, kun ensimmäisestä annoksesta oli kulunut 21 päivää.”

Suomi ei ole tehnyt elettäkään kansallisten rokoteratkaisujen etsimiseksi, vaan se nojaa mallioppilaana EU:n yskähtelevään yhteishankintaan. Muuntovirusten vallatessa alaa, koronan pelätään olevan riesanamme vielä vuosia. Aikaa ei ole hukattavaksi. Rokotekattavuus tulee saada nopeasti kuntoon.

Suomen laiminlyötyä oman rokotekehityksen, se ei ole enää vaihtoehto. Sen sijaan venäläisrokotteen hankinta tai tuotannon käynnistäminen Suomessa Italian tapaan olisi todellinen mahdollisuus hyödyntää perinteikästä idänsuhteiden osaamista.

Kylmän sodan aikana Suomi ylläpiti hyviä suhteita Neuvostoliittoon. Se ei kuitenkaan estänyt ylläpitämästä hyviä suhteita myös Yhdysvaltoihin ja Länsi-Eurooppaan. Nykyinen Suomen ulkopolitiikka on täydellistä alistumista. Suomi heikentää suhteitaan Venäjään ja Kiinaan miellyttääkseen Yhdysvaltoja.

Mitä mieltä on puolustaa etujaan uhraamalla omat etunsa liittolaiseksi koetun tahon hyväksi? Onko Suomen ulkopolitiikan yksipuolisuus esimerkki Tukholman syndroomasta, jossa mielessä kuviteltu hyväntahtoinen liittolainen onkin todellisuudessa alistaja?

Rokotekysymys osoittaa karulla tavalla sen, millainen isänmaan etu suomalaiseen yhteiskuntaan lietsottu Venäjä-vastainen ilmapiiri on, kun Suomi välttelee hyväksi todetun rokotteen hankkimista ja akuutin kansanterveydellisen kriisin ratkaisua.

Sputnik V:stä ei uskalleta puhua, koska kourallinen äänekkäitä ja vaikutusvaltaisia turvallisuuspolitiikan ”asiantuntijoita” odottaa kieli pitkällä tilaisuuttaan päästä lyömään putinisti-leimaa.

Näyttääkin siltä, että edellä mainituista syistä Suomen korkein johto ei uskalla koskea kuumaan rokotekysymykseen, vaan asialle on vaivihkaa lähetetty jo valmiiksi leimattu ex-presidentti Tarja Halonen.

Jos Halonen junailee meille rokotteita, kun muut eivät uskalla, se on hänen uransa kruunu ja suurin valtiomiestekonsa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
#1

Minusta tämä Spunnikki rokte pitää saada suomeen. Siinä on yksi mutta kun se pitää EU:ssa päättää sen käytöst’. Muuten ei vakuutukset vastaa sen käytöstä johtuvista seurauksista. Näin kertoi yksi tirehtööri asiasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Rokotteet on toistaiseksi aika epämääräisiä, epäluotettavia. Vähän samaa sarjaa kuin mitä oli sikarokote.

Pitäis panostaa lääkkeen kehittämiseen. Mutta ongelmahan on siinä, että lääkefirmat ei tienaa lääkkeellä läheskään sitä, mitä ne voi tienata vaikka millä paska-rokotteella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Maahanmuuttaja väestöä ollaan kyllä valmiita rokottamaan,ennen kantaväestöä.Mutta rokotteita ei saada hankituttua riittävästi EU:n kautta.Mikähän siinä Suomen päättäjillä lyö tyhjää,että tätä Sputnik rokotteen valmistusteknologiaa ei haluta vastaan ottaa?Vaikka sitä Venäläiset tarjoavat.Myös meidän Suomalaisten pitäisi alkaa laittamaan niinsanotusti”kapulia rattaisiin”EU:lle,kun se ei pysty rokotteita tarpeeksi hommaamaan.Ei kait meidän tarvitse jatkuvasti toimia mallioppilaina?Kun kerran jo 8:san muuta EU:n jäsenvaltiota aikoo luistaa sopimuksesta.Ja hankkia rokotteita ominpäin esim,Venäjältä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
#6

Eihän meille kelvannut edes oma Sakselan rokote. Kaikki hyvä pitää tulla EU:sta, muuten emme ole kiinnostuneita.

Oman koronarokotekehityksen tukeminen olisi hallituksen mukaan EU:n sääntöjen vastaista valtiontukea – uskomatonta mutta totta.

Lisäksi pääministeri Marin tähtää jo tuleviin EU-virkoihin ja silloin on viisainta tehdä kaikki miten komissio haluaa tai jota komission saattaisi kuvitella haluavan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihainen mutta ei vihapuhuja
#4

Tämä rokoteasia on hyvä esimerkki EU:n toimimattomuudesta!:)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihainen mutta ei vihapuhuja
#5

Nyt lipsahti vääränlainen hymiö tuohon edelliseen kommenttiini.Piti siis olla=:(

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000