Perussuomalaiset

Kimmo Kautio

Valheilla on pitkät jäljet

Vanha sananparsi kuuluu, että ”valheella on lyhyet jäljet”. Suomalaisessa politiikassa asia on toisin, mitä tulee EU-, raha- ja talouskysymyksiin. Valheilla on pitkät jäljet ja kauaskantoiset seuraamukset.

Tämän tästä poliitikot, asiantuntijat ja lehdistö varoittelevat meitä valehtelun vaarallisuudesta. Meille selitetään, että se ja se uutinen on valeuutinen tai että jokin uutissivusto olisi valemedia.

Donald Trumpin presidenttikauden valheita jotkut ilmeisesti laskivat ihan tosissaan. Meille väitetään, että myös Britannia erosi EU:sta, koska kansalle valehdeltiin.

Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi?

Kuka laskisi Suomessa federalistien ja eurovaluutan uskollisten tukijoiden valheet viimeisen vuoden ajalta tämän elpymispakettikeskustelun tiimoilta?

***

Suomen euroon liittymisen aikaan ja jälkeen kansan syviä rivejä on johdonmukaisesti huijattu eurojäsenyyden autuudella ja peloteltu virheellisillä väitteillä tähän maassa vallitsevaan vaihtoehdottomuuteen. Sama touhu jatkuu kolmatta vuosikymmentä.

Euroerosta ei Suomessa saisi edes keskustella, koska maailmanloppu ja heinäsirkat tulevat ja luottamuspääomamme Euroopassa katoaa, jos sellaisesta tosissamme keskustelisimme.

Tämä näkyy nyt karulla tavalla uuden päättäjäsukupolven toiminnassa eduskunnassa, kun EU:n elpymisrahastoa ollaan hyväksymässä. Salikeskusteluissa elpymispaketin puolustuspuheenvuoroja ovat leimanneet samat valheet ja propaganda, joita suomalaisille on nämä vuosikymmenet kerrottu.

Pelottelut kaksinumeroisilla koroilla ja devalvaatiopolitiikan paluulla, jos palaamme omaan valuuttaan, ovat vailla minkäänlaista pohjaa, mutta niitä toistellaan, kuin totuutta ikään.

Miksi kasvatamme kokonaisia menetettyjä sukupolvia? Vastuumme euroajassa syntyneille ja aikuiseksi kasvaneille olisi viimeinkin lopettaa valuuttakysymyksen ympärillä pyörivä valehtelu. Vallassa olevien tulisi muistaa, että valheiden jäljet näkyvät lopulta päättäjäsukupolvissa, jotka seurauksena myyvät koko maan ja kuvittelevat toimivansa oikein!

***

Eurojäsenyyden nettohyötyjä Suomelle ei ole tähän päivään mennessä osoitettu. Muut Pohjoismaat pärjäävät varsin hyvin euron ulkopuolella omissa valuutoissaan.

Euroero ja EU-ero ovat poliittisia vaihtoehtoja siinä missä kaikki muutkin vaihtoehdot. Jos toimivallan siirto EU:n ulkopuolelle saa maksaa meille nytkin kertaheitolla 4,5 miljardia, niin toimivallan siirtäminen takaisin saisi maksaa rutkasti enemmänkin! Lähtemällä tästä valheille rakennetusta ja sopimusten rikkomisen tielle lähteneestä korttitalosta, välttyisimme kaikilta vääjäämättä eteemme tulevilta, uusilta tukepaketeilta.

Ja niitä tukipaketteja tullaan tarvitsemaan. Euro on kriisivaluutta, joka tarvitsee tuekseen joko tukipaketteja tai liittovaltiorakenteita pysyäkseen pystyssä. Joka muuta väittää, on pölhöpopulisti!

***

Jokaisen suomalaisen olisi syytä miettiä, mitä se tarkoittaa, että maamme itsenäisen toimivallan siirtoa maan rajojen ulkopuolelle vastustaa viimeiseen saakka eduskunnassa vain perussuomalaiset. YKSIN.

Vastoin perustuslakivaliokunnan kantaa jotkut tahot ovat pyrkineet valehtelemaan, ettei toimivallan siirrosta olisi kyse. Perustuslakivaliokunta kuitenkin päätti, että eduskunnan 2/3 enemmistö tarvitaan, koska kyse on nimenomaan perustuslain 94 §:n mukaisesta merkittävästä toimivallan siirrosta Euroopan Unionille.

Onko todella niin, että kaikille muille puolueille toimivallan siirto on yhdentekevä asia?

Ja onko todella niin, että vain noin viidennekselle suomalaisista äänestäjistä näillä asioilla on oikeasti merkitystä?

Lue myös uusi Puheenvuoro-blogini:

Elpymisrahasto – SDP ja vasemmistoliitto kävelevät jäsenistönsä yli

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
Olavi Koskela
#1

Mielelläni kysyisin moniltakin pakettia kannattavilta edustajilta, että oletko vallan luovuttanut järkesi puoluepamppujen omaisuudeksi? Vai mikä saatana saa sinut kannattamaan hanketta, josta on maanmiehillesi pelkkää haittaa vuosiksi, eikä mitään järkeenkäypää etua? Sano nyt jumalauta niinkuin asia on, eikä mitään ympäripyöreitä puoluetoimistopuheita!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#6

Hei. Kiitos Rakas Olavikin. Minä VASTAAN SINULLE tuohon kysymykseesi, tai sinä Itse, Jo sanoitkin sen: Kyllä Se, Se Saatana On, mille he ovat sydämensä luovuttaneet käytettäväksi. Tulos on tämä karmea. Kiitos. SIUNATEN, LASSE HIETANEN

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Kimmokin. Onko Niin, että 😈 paholainen, että paholaissydäminen ihminen On päässyt peukaloimaan Raamatun tekstejä, Kun TotuusMies On ”kovan kynnen” kanssa tulossa Suomeen, Ja Häntä Ei tänne millään: Valtiovallan taholta haluta laskea. Eilenkin Radiojumalanpalveluksessa saarnattiin, Kuinka Jeesus Kristus Tulee tänne maanpäälle Samalla TAVALLA Kuin täältä TAIVAASEEN menikin: ”ohjusmaisesti”. Kuitenkin JEESUS KRISTUS Itse Sanoo: ”Minä olen sisällisesti teissä, Ettekö sitä huomaa?” Nyt, Kun tämän tosiasian liitämme Perussuomalaisten sydämiin, niin huomaamme Ja ymmärrämme: Miksi he ovat, Niin Rohkea ja poikkeava puolue: KOSKA heillä on KRISTUS sydämissään. Ovat vielä yhtä vihattujakin, KUIN Hänkin oli ja vieläkin On. Kiitos. Siunaten, Lasse Hietanen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#3

Hei. Kiitos Kimmokin. Onko niin, että paholainen,-että paholais-sydäminen ihminen on päässyt peukaloimaan Raamatun tekstejä, kun TotuusMies on ”kovan kynnen” kanssa tulossa Suomeen, ja Häntä ei, tänne millään: Valtiovallan taholta lasketa. Eilenkin, radiojumalanpalveluksessa saarnattiin, kuinka Kristus tulee samalla tavalla taivaasta takaisin, kuin Hänen sanottiin sinne menneen: ”ohjusmaisesti”. Hän itse, Jeesus sanoo kaikesta valheesta huolimatta: ”Minä olen sisällisesti teissä, ettekö sitä huomaa?” Nyt, kun tämän tosiasian liitämme Perussuomalaisten sydämiin, niin huomaamme ja ymmärrämme: Miksi he ovat niin rohkea ja poikkeava puolue: Koska heillä on Kristus, jokaisen sydämessä. Ovat vielä yhtä vihattujakin kuin Kristuskin. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#7

Hei. Kiitos. Pitää olla: Paholainen, Eli: Paholaissydäminen ihminen. Kiitos. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#4

Pitää vaatia Marinilta ja muiltakin ministereiltä sekä Orpolta vastaus miten he kantavat vastuun kun jäävät valehtelusta kiinni? Hehän väittävät ettei tule enää koskaan uutta pakettia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Politiikka on murrosvaiheessa. Meillä on poliitikkoja, jotka vieläkin vaativat Kekkosta lyömään nyrkkiä pöytään Neuvostoliitolle, mutta eivät itse uskalla piipittää vastaan EU:lle, joka vie rahat.
Neuvostoliitolla oli sentään näyttöjä diplomatian hoitamisesta tankeilla ja Kekkosella rakennusviennistä itään, mikä tuotti jo ennen Nokiaa enemmän kuin Nokia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Kyllä,Kyllä! Ja Kekkonen oli tosi juoni.Kun saunoivat Tamminiemessä ”Neukkujohtajien ”kanssa.Niin”Urkki”otti muutamat krokit myös itse,että puhe luisti.Mutta piti myös huolen siitä että”Neukkujohtajien” lasit olivat piripinnassa,ja kaatoi myös aina itselleen.Mutta salaa tyhjensi oman lasinsa Tamminiemen saunan vilpolassa sijainneen kukkapurkin juurelle.Näin Itänaapurin miehille jäi käsitys,että Kekkonen on armoton”viinamäen mies”.Ja kestää suunnattomia määriä alkoholia tulematta humalaan.Itse taas Itänaapurin johtajat olivat niin”setsuurissa”,että muunmuassa heidän ehdottamansa yhteiset sotaharjoitukset Suomen kanssa jäivät sopimatta/toteutumatta.Mutta toki”Urkki” sitä”vinaa”vähän liiankanssakin otti,ja se näkyi hänen terveydentilassaan elämän loppuvaiheissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Jaa miksi käytin viinasta sitaateissa sanaa”vinaa”?No entinen poika kirjoitti kansakoulun raittiuskilpakirjoituksissa joskus ennenvanhaan.Kun kyseisen kirjoituksen aihe oli alkoholi,ja sen vaarat.=Isä juo vinaa.Isä juo myrkyä.Ja kuinka ollakkaan poika palkittiin tuosta rehellisestä kirjoituksestaan ensimmäisellä palkinnolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000