Perussuomalaiset

Kauko Tuupainen

Olisiko nyt Pk-yritysten vuoro?

1 kommenttia

Perussuomalaiset rp:n sääntöjen 2 §:ssä todetaan ne väestöryhmät, joiden etujen ajamisesta ei ole oikeudenmukaisesti huolehdittu. Näitä väestöryhmiä ovat mm. pien- ja perheyrittäjät sekä itsenäisen ammatin harjoittajat. Heitä kutsutaan myös Pk-yrittäjiksi.

Elinkeinoelämän Keskusliiton, EK:n jäsenyrityksistä 96 % on Pk-yrityksiä. EU:n komissio on jo vuonna 2003 antanut suosituksen niin pienten kuin keskisuurten yritystenkin määritelmästä.

Pk-yritykseksi katsotaan yritys, jonka palveluksessa on vähemmän kuin 250 työntekijää ja vuosittainen liikevaihto enintään 50 miljoonaa ja taseen loppusumma enintään 43 miljoonaa euroa.

Pk-yritysten ryhmässä pieneksi yritykseksi määritellään yritys, jonka palveluksessa on vähemmän kuin 50 työntekijää. Yrityksen vuosittainen liikevaihto tai taseen loppusumma on enintään 10 miljoonaa euroa.

Nyt olisi viimeinkin aika puuttua Pk-yritysten verotukseen. Julkisuudessa puhutaan ns. Viron mallista, mikä olisi syytä ottaa ”jalostettuna” käyttöön myös Suomessa. Suomessa peritään yrityksiltä vuosittain tuloksen mukaan määräytyvää yhteisöveroa. Virossa maksavat yritykset veroa vain silloin, kun omistajat ottavat ulos yrityksen voittoja mm. osinkoina.

Ollessani vielä ”voimissani” ja toimiessani demarien aktiivisena jäsenä, tein puolueen XXXIII puoluekokouksessa Lahdessa kesäkuussa 1984 ehdotuksen otsikolla ”Yritysten tulovero olisi poistettava!”

Tekstissäni totesin: ”Annettakoon yritysten näyttää voittoa siitä `rankaisematta` niin kauan kuin voittovarat pysyvät yrityksessä. Tällöin yritysten maksuvalmius parantuisi, oman pääoman suhde vieraaseen pääomaan muuttuisi nykyistä edullisemmaksi ja jopa kansainvälinen kilpailukyky paranisi. Verotus tapahtuisi vasta silloin, kun omistajat ottavat rahaa yrityksestä omaan käyttöönsä.

Siirtymävaiheessa yhteiskunnan verotulot vähenisivät tilapäisesti, mutta yritysten vakavaraisuuden ja työpaikkojen lisääntymisen sekä tuloksen parantumisesta aiheutuvan verotettavan voitonjaon kautta yhteiskunnan osuus kokonaispotista palautuisi vähintään nykyiselle tasolleen.”

Korostin esitystäni kirjoittamalla silloisen puolueeni pää-äänenkannattajaan ehdotukseni johdosta mm. seuraavaa: ”Työttömyyden poistamisessa tarvitaan kilpailukykyistä elinkeinoelämää. Tätä edustaa parhaimmillaan pieni ja keskisuuri yritystoiminta, niin perinteisen kaupan kuin teollisuudenkin sektoreilla, mutta toimintaedellytyksistä päättää paljolti yhteiskunta.”

Näin siis ehdottelin ja kirjoittelin yli 35 vuotta sitten. Miksi sitten toin asian esille vasta nyt? Siksi, etteivät demarit näytä vieläkään – hallitusvastuussa olevana puolueena – tiedostavan Pk-yritysten merkitystä työttömyyden poistamisessa ja työpaikkojen lisäämisessä. Nyt olisi Perussuomalaisten laitettava vauhtia Pk-yritysten toimintaedellytysten parantamiseen. Uskon, että puolue saisi tukea esitykselle muilta tämän hetken oppositiopuolueilta.

KAUKO TUUPAINEN

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

P-k yritykset /yrittäjät , miksei ne ole päässeet neuvottelu pöytiin ??! Niin sanottuihin neuvottelu ytimiin , lippos paavoa lainatakseni !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000