Perussuomalaiset

Kauko Tuupainen

EU:n liittovaltio – hyvä vaiko paha?

Suomen valtiota ollaan EU:n toimesta viemässä kohti liittovaltiota. Tähän toteamukseen olen tullut seuratessani EU:n viimeaikaisia päätöksiä.

Iso-Britannia on vetänyt EU:sta omat johtopäätöksensä ja palaamassa jälleen itsenäiseksi valtioksi. Pitäisikö Suomen miettiä samaa? Mielestäni pitäisi.

Suomi on jo nyt melkoinen nettomaksaja EU:ssa. Viimeisen kuuden vuoden aikana (vv. 2013 – 2018) on nettomeno ollut 3 050 miljoonaa euroa eli keskimäärin 508 miljoonaa euroa per vuosi. Maksut ovat melkoisessa nousupaineessa, kiitos eräiden hulttiomaiden, kuten Kreikka, Italia ja Portugali.

EU:n liittovaltiohan tarkoittaisi lähinnä sitä, että kaikilla EU:n jäsenmailla olisi yhteinen valtiovarainministeriö, talousarvio ja jopa presidentti. Suomi olisi vain yksi osavaltio 27 muun osavaltion joukossa ja toteuttaisi kiltisti kaikki EU:n päätökset. Mihin nykyistä Eduskunnan päätösvaltaa enää tarvittaisiin? Vastaan ei mihinkään, tai tarkemmin mietittynä direktiivien toteuttamiseen.

Suomen valtionvelka oli maaliskuun lopussa 117,7 miljardia euroa eli 21 225 euroa jokaista suomalaista kohden. Suomen julkisen talouden velkaantumisaste eli EDP-velka on 58,9 %, joskin se on nousussa tunnetuista syistä.

Suomi joutuu ottamaan lisävelkaa – koronalalainojen lisäksi – myös, jos Italian vaatimuksiin suostutaan. Onhan kyseisen maan EDP-velka jo 132 %. Suomen hallituksen ei pitäisi missään olosuhteissa suostua EU:n talousarvion kasvattamiseen, sillä rahathan menisivät ensisijaisesti paitsi Italian, myös Kreikan, Portugalin ja Ranskan valtioiden talouden tasapainottamiseen.

Jos ja kun velkaa otetaan, niin ns. eurobondit eli jäsenmaiden yhteiset joukkovelkakirjat tulisi kiertää kaukaa. Miksi? Siksi, että lainojen kustannukset jaettaisiin kaikkien jäsenmaiden kesken. Tämä saattaisi tarkoittaa sitä, että eräät hulttiomaat lisäisivät vastuuttomasti velkaantumistaan, koska muut jäsenmaat hoitaisivat velkojen korot ja lyhennykset.

KAUKO TUUPAINEN

Tekstin aiheet:

EU

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
Nimetön
#1

EU liittovaltioineen kuulosti ajatuksena eli teoriassa hyvälle. Käytäntö on kuitenkin toinen. Pieni valtio, Suomi, alueen reunavaltioita, pohjoinen sijainti, jossa lämmityskuluja enemmän, kuin etelässä, ei pärjää suurten teollisuusvaltioiden joukossa, varsinkaan samassa kovassa valuutassa. Tuossa lisämausteena on tietenkin tiukka ay-liike, joka vertaa tulojaan rikkaisiin valtioihin, jossa teollisuus on fiilattu huomattavasti tehokkaammaksi, mm. tuotannon määrässä. Suomessa on pidetty huolta ensi sijaisesti palkoista ja ostovoimasta, ei tuotannon tehokkuudesta ja kilpailukyvystä. Jos kaatuu yhtenäinen EU, niin kaatuu myös suomalainen tuloihin nähden ylihintainen hyvinvointi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Eläkeläinen
Tyytyväinen
#2

Onpa hyvä, että Kake ottaa kantaa muuhunkin kuin taitetun indeksin poistamiseen. Ihan mallikelpoinen esitys mietittäväksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yrittäjä
#3

Suomelle olisi riittänyt Eta-sopimus. Oma raha olisi aina parempi, eikä tosiaan tarvitsisi maksaa muiden menoja.
Kansa ei tätä tajua koska on täysin propagandan sokaisema.
Kiire päästä ”Eurooppaan” johtui ihan vaan Yya-sopimuksen aiheuttamista traumoista.
Nykymeininki on pelkkää velkaantumista ja Euron vika.
Sekä tietysti globalismin, kaikki tuotanto siirretty ulkomaille tai ulkomaiseen omistukseen.
Rahan vapaa liikkuvuus eli se että kaiken voi meiltä ostaa, on SYÖPÄ joka hitaasti mutta varmasti meidät tappaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Juuri näin, suomalainen voi sitoa työnsä tuloksen myös markkaan. Tuossa kotimainen tuotanto kasvaa ja työllisyys samaan tahtiin. Vapaassa systeemissä jokaisella on mahdollisuus ostaa myös ulkovaluuttaa, jos on riskinsietokykyä. Hyvässä taloudessa markan arvo voi myös kasvaa, joten itsestään selvyyksiä ei ole muita, kuin ay-riski, joka kuivaa nopeasti vientikilpailukyvyn. Devalvaatiot nostavat tuontitavaran hintoja, mutta mitä enemmän on kotimaista valmistusta, sen huokempaa on eläminen Suomessa. Ay on kuin koronavirus, sitä vastaan ei ole rokotteita, kuten ei tule immuniteettia. Devalvaatiot ovat kuin talouden kuumemittari, siihen on suhtauduttava vakavasti ja punnittava tarkoin, milloin sitä käytetään. Ay-liike syö yleensä jo parissa vuodessa devalvaatiohyödyt, josta seurauksena laukkaava inflaatio.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#4

Lähestymme kovaa vauhtia sitä vaihetta, että meillä ei ole kertakaikkiaan mahdollista lähteä EU:sta. Ollaan ”mahastaan kiinni” kuin pula-ajan tukkijätkät. ”Vastuun kannon” myötä meillä on niin suuret velvoitteet, että meidän pakko alistua siihen mitä ”isot pojat/tytöt” määrittelee. Ja niiden määrittelyjen sisältöön me emme sitten vaikuta. Puhua voidaan, mutta muiden etu ratkaisee.
Ruotsalaisilla onkin paljon helpompi sauma. Eipä juuri ”vastuuta kanna”. Sitten niille koroilla pelottelijoille: Eipä taida olla isoa eroa euron ja kruunun välillä? Kyllä ruotsalaisetkin osaavat kruunujaan painaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#5

Niin se on Kauko , ettei Ee Uuu systeemi sovi vain yksinkertaisesti Suomen , kuvioihin / luonteeseen !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000