Periksi en anna
On vaalilupausten aika.
Kun muut edustajat lupaavat kuun taivaalta ja puhuvat mitä saisivat aikaan, toiveissa saada kansalaisen ääni uurnalla.
Minä ja vaimoni Sisko olemme päättäneet vain periaatteen.
Jarrutamme päätöksiä, koska hätäilemällä ei tule hyvää. Haluamme päätöksille myös selvityksen sen aiheuttamista haitoista tavalliselle kansalaiselle, sekä liitoskuntien asukkaille.
Hyvät päätökset on myös syytä kyseenalaistaa, kunnan toiminnassa yleensä tuodaan äänestettäväksi valmiit esitykset, ilman haittaraportointia. Tämän vasaran alla olemme olleet jo vuosia.
Selasin tilinpäätöskirjoja kaupunkimme osalta muutama vuosi sitten, huomasin erään inhottavan piirteen.
Maahanmuuton ja siihen perustuvia kuluja ei ollut esitetty ymmärtävään muotoon, myös sosiaaliset kulurakenteet ovat suurpiirteisiä joten vaikea on tavallisen ihmisen tietää missä mennään.
Kuntien ja kaupunkien tilinpäätöksissä tulisi olla avoimuutta myös tukien osalta mihin jaetaan ja miksi.
Kunnat ovat yksityistäneet esim. vanhustenhoitoa, ruokahuoltoa, välinehuoltoa sekä palveluita joita ennen hoitivat.
Seurauksena työpaikkojen menetyksiä, koska on lähdetty hakemaan tulosta ,mitä jää omistajille viivan alle.
Kaupunkien tieverkoston hoito ei toteudu enää entiseen hyvään malliin, myös huoltokorjaamot ovat menettäneet työntekijöitä. Huolto on ulkoistettu monellakin tapaan kilpailutuksen myötä, jopa ulkomaisten pörssiomistajan taholle. Kyse ei ole toimivuudesta vaan miten se hoidetaan mahdollisimmam pienin kuluin voitokkaasti. Pääoma siirtyy muualle.
Entäs sitten vanhustenhoito, ostetaan tarjouskilpailun myötä halvin ratkaisu esim. hoitosänky, huomataan jonkin ajan päästä ettei sänkyä saada oviaukosta mahtumaan vanhuksen siirtoa varten. Seuraavaksi niitä sänkyjä sitten huutokaupataan.
En voi kannattaa yksityistämisiä jos tarkoituksena on hyötyä rahallisesti toiminnasta ja unohtaa perustarpeet oudolla kilpailuttamis periaatteella.
Mielenkiintoista on myös sairaaloiden tietojärjestelmien uusinta, pitäisi olla kaikenkattava aina ajanvarauksesta tervehtymiseen asti. Ohjelmiston pitäisi kattaa myös yksityisen sektorin palvelut, sekä eri osastojen ja kirurgian palvelut, toimiiko. Tähän voidaan upottaa rahaa ihan kamalasti jos haluja riittää. Myös vuosittaiset päivitykset ja huolto lisää käyttökustannuksia.
Vanhusten hoito on mennyt eteenpäin siitä mistä kunnantalossa ennen asuttiin. Nyt katsotaan paljonko tulee eläkettä, riittääkö se kuluihin, Jos on omaisuutta ei tukia saa, viimeinen tahto toteutetaan sitten jos omaisia ei ole, testamentataan jäämistö hoivakodille.
Vanhuudesta on tullut selviytymistaistelu, kuolemaa odottaessa, arvoista ei voi puhua.
Kaupunkien vuokrataso, rakennetaan paljon uusia kerrostaloja ja suunnitellaan lisää, onko pienellä eläkkeellä enää mahdollista tulla toimeen kun vuokrataso on nostettu korkealle. Vaimoni laski eräänä iltana vanhan vuokrahuoneiston kuluja ja totesi ettei ole mahdollista, koska olisi jäänyt tukien jälkeen 200-250 euroa elämiseen, sähköt, vedet, ruuat, sekä palvelut mistä vanhus joutuu maksamaan. Saunotukset, siivoukset, lääkehuolto yms. Eivät ole ilmaisia.
Tuntuu, että eläkeläiset ovat vain kuluerä joista halutaan päästä nopeasti eroon. Eihän eläkkeisiin juuri korotuksia ole tullut.
Vaalien aikaan kaikki muuttuu, luvataan ja ollaan kaikkien puolella, rakastetaan lähimmäistä ja luvataan ajaa heidän etujaan. Uurnat kun sulkeutuu, sama välinpitämättömyys astuu arkeen. Luulen eläkeläisten olevan suurin luokka jota on huijattu vuosikymmenien aikana eniten.
Tämän todistaa ’’vappusataset’’ ja erään edustajan mullistava veto ohjata eläkerahastojen tuottoja parempiin eläkkeisiin. Kuopiossa se näytti toimivan.
Vanhojen asuinalueiden tonttivuokria aiotaan nostaa, vaikka alueella asuu vanhempaa väestöä. Vuokrille tulisi jopa viisinkertainen korotus, siihen päälle tiemaksut, yms. sanoisin ettei eläkkeestä paljon jää, tuhlattvaksi, onko aikomus tässäkin, ajaa vanhempi asukaskunta pihalle ja tehdä parhaalle paikalle tuottavia kerrostaloasuntoja.
Nyt kun aloitin jatketaan, vesiosuuskuntien yhdistyminen. Tähän pitäisi puuttua jo lakien muodossa. Hajautettu vesihuolto on parempi, koska saamme siten kilpailukykyistä palvelua ja vettä. Mikäli mennään suuryhtiöiden mukaan, seuraa siitä nousevat vesikulut. Tulevaisuudessa vesi jätehuolto näyttelevät suurta osaa jokapäiväisessä elämässä kulujen muodossa.
Jätehuoltoa toimittavat ulkomaiset yritykset, toivotaan, ettei vedestä tulee uutta Carunaa. Pekka sen meille mahdollisti
Olen kriittinen monella tavalla, siksi uskon tämänkin kirjoituksen tuovan lokaa, periksi en anna. Homma on saatava toimimaan.
Perussuomalainen Kari Pohjola
Tekstin aiheet:
Veteen ja sähköön, eli aivan peruspalveluihin ei pitäisi päästää ulkolaisia yrittäjiä. Bisnes muuttaa muotoaan ja omistajat voivat olla hetken päästä mistä tahansa maasta, ja palvelulla aletaan kohta kiristämään valtiotakin.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Se on juuri näin, ulkolaiset palvelijat nostavat hintoja ja valtion on tuettava palvelujen saajia tai kuluttajia, etenkin niitä pienituloisia, eläkeläisiä jne.. Tässä on se syy, miksi me omassa hyvinvointiyhteiskunnassa ei voida kaikkea laittaa markkinatalouden piiriin; veroja olisi kiristettävä, jotta raha riittää tukiin, jotka valuvat ulkolaisille. Täysin järjetön tilanne.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Koko maailmaa syleilevä tyyli, kukaan ei osta. Tiivistä 67 (kuuteenkymmeneen seitsemään) kirjaimeen. Or You are out….
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti