Perussuomalaiset

Iiro Silvander

Kerava ei kaipaa eettisiä pelisääntöjä

Keravalla tarjotaan konsultin johdolla eettisiä pelisääntöjä sekä kaupunginhallitukselle että Keravan valtuustolle. Itse en innostu moisesta, sillä näen ja koen tämän vaarallisena avauksena sekä länsimaista demokratiaa että jopa jossain määrin sananvapautta kohtaan. Ennen kaikkea kyse on kuitenkin periaatteellisesta asiasta – etenkin näin Perussuomalaisesta näkökulmasta katsottuna.

Ensinnäkin on totta, että kaupunginhallituksen asema kaupungin johtamisessa on keskeinen. Kaupunginhallitus johtaa mm. kaupungin toimintaa, hallintoa ja taloutta jo kuntalainkin mukaan (Kuntalaki 38 §). Lisäksi tulee muistaa, että kaupunginhallitus valmistelee valtuuston asiat ja huolehtii niiden täytäntöönpanosta. Näin ollen, kaupunginhallitus ohjaa poliittisena johtajana myös lautakuntien toimintaa. Niin ikään, kun valtuustolla on kokonaisvastuu kaupungin toiminnasta sekä toiminnan ja talouden yhteensovittamisesta kaupunginhallituksen vastuu on käytännönläheisempää.

Tämän johdosta on tärkeää, jotta päätöksentekoa kehitetään jatkuvasti, mutta että tämän tulisi tapahtua eettisten pelisääntöjen kautta on vähintäänkin epäluottamusta herättävää ja kuten edellä todettua jossain määrin etenkin sananvapautta rajoittavaa.
Ilmapiirin sekä päätöksentekokulttuurin tulee olla toisia kunnioittavaa. En kuitenkaan näe tai koe, että kaupunginhallituksen päätöksenteon tueksi tarvittaisiin vielä jonkinlaisia erillisiä pelisääntöjä hyvään hallitustyöskentelyyn.

Sama pätee valtuuston työskentelyyn, sillä jo kuntalainkin 69 § mukaan luottamushenkilön tulee edistää kunnan ja sen asukkaiden etua sekä toimia luottamustehtävässään arvokkaasti tehtävän edellyttämällä tavalla.

Muun muassa edellä mainittujen seikkojen johdosta tein meidän perussuomalaisten nimissä kaupunginhallituksessa muutosesityksen listaesitykseen, että kaupunginhallitus päättää olla hyväksymättä ao. pelisääntöjä. Äänestyksessä esitykseni hävisi selvin luvuin. Huolimatta tästä me Perussuomalaiset tulemme toimimaan samoin valtuustossa aikanaan, jotta eettisiä pelisääntöjä ei tule ottaa käyttöön. Näin siksi koska tällä voi olla ainakin teoriassa vaikutusta siihen mistä, poliittisessa päätöksenteossa voi tai ei voi puhua.

Kirjoittaja on keravalainen kaupunginvaltuutettu ps

3Marko Kempas, Mika Savilahti ja 1 muu

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Keravaa sen enempää tuntematta voin sanoa että ainakin persu-kansanedustajista suurella osalla on arvokkuus hukassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kerava suomalaisille
Iloinen
#4

Kaikki kansanedustajat eivät olekaan liikkeellä minkään arvokkuuden tai kloorian perässä.
Suomen ja suomalaisten asioilla, kun ollaan niin haalarit likastuu ja sydämelläkin täytyy olla kypärä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Jotta asiaan voisi ottaa kantaa, pitäisi ensin nähdä ne ehdotetut pelisäännöt. Löytyykö joku linkki pelisääntöihin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Ei ihmetytä ollenkaan, että persu irtisanoutuu eettisyydestä päätöksenteossa ja politiikassa. Etiikka on persun arvopohjan vihollinen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Juohan etikkas nimetön
Iloinen
#5

Se on hienoa, että aina löytyy noita nimettömiä hum tied kandeja kertomaan meille PerusSuomalaisille mitä meidän tulisi tehdä tai miten meidän tulisi heidän mielestään käyttäytyä.
Ihmetyttää vaan kun totuuttakin pitäisi nykyjallituksen aikana perustella tai tosiasiallisesti tapahtunutta selitellä niin kuin sitä ei olisi olemassakaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000