Perussuomalaiset

Kalle Saarela

Huomio lapsiin ja nuoriin

Huoli lasten ja nuorten jaksamisesta on aiheellinen. Nyt elettävä korona-aikakausi on luonut nuorimmille ikäluokille epävarmuutta sekä näköalattomuutta kaiken arjen suorittamisen ja paineen keskellä. Sosiaalisia verkostoja on jäänyt muodostumatta ja ihmissuhteita syntymättä. Osa lapsista ja nuorista on vaikeista olosuhteissa jättäytynyt pois esimerkiksi urheilu- ja liikuntaharrastuksista, moni pysyvästi.

Poliisi puolestaan on joutunut toteamaan huumausainerikollisuuden määrän kasvaneen Etelä-Karjalan alueella. Etelä-Karjalassa ilmi tulleiden huumausaineen käyttörikosten osalta määrällinen huippu saavutettiin vuonna 2021, käyttörikosten määrä on kasvanut erityisesti juuri nuorissa ikäryhmissä. Arjen havainnot tukevat poliisin tilastoja.

Olosuhteet sille, että Etelä-Karjalan maakunnassa yhä useampi nuori lääkitsee mieltään huumausaineilla, on nyt siis otollisempi kuin koskaan. Myös yhteiskunnan aiempaa huumemyönteisempi ilmapiiri, sekä huumausaineiden helppo saatavuus ovat osaltaan ohjaamassa päätökseen kokeilla huumeita. Syntyvyyden laskiessa ja ikäluokkien pienentyessä edellä mainitun riskin pitäisi olla kaikkien aikuisten yhteinen huoli.

Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdekuntoutuspalveluiden tulee olla Etelä-Karjalan hyvinvointialueen tinkimätön kärkiprioriteetti. Kun palveluille on tarvetta, tulee niitä olla tarjolla, ja niiden piiriin tulee myös ripeästi päästä. Myös eri viranomaisten yhteistyötä maakunnan päihdeongelman tilannekuvan ylläpitämiseksi tulee kehittää entistäkin toimivammaksi.

Lapset ja nuoret tarvitsevat nyt tukea, ei huumeita.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Pro PerusSuomi
Iloinen
#1

ÄänestäPerusSuomalaisia! Me kannamme huolta myös nuorista!! Elämän hallinnan menettäminen ei tarkoita loppuelämää!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

HEI. KIITOS KALLEKIN. SINULLA ON ❤️ ENEMMÄN, KUIN ❤️ KULTA- AIHE KIRJOTUKSESSASI: LAPSET OVAT: HERRAN LAHJAT. TUNNUSTAVA USKONTOKASVTUS, JEESUKSEEN KRISTUKSEEN, ON ❤️ LASTA, JA HÄNEN 👼 ❤️ SIELUAANTUKEVA KASVATUSMUOTO: MIHINKÄÄN MUIHIN VERRATTUNA, KOSKA ON ❤️ YKSIN, JEESUS KRISTUS, JOKA MEIDÄT PELASTAA: IANKAIKKISEEN KOTIIMME, MIHIN MEIDÄN ❤️ RAKKAAT OMAISEMMEKIN OVAT SAANEET JO MENNÄ, MIKÄLI USKOSSA JEESUKSEEN KRISTUKSEEN, OVAT KUOLLEET, JO AIEMMIN. MUUNMUOSSA, MUSLIMIUMIUS, ON ❤️ PAKANUUTTA, SE EI PELASTA TAIVAAN 👼 ❤️ KOTIIN, MISSÄ JEESUS KRISTUS MEITÄ ODOTTAA. KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pro PerusSuomi
Iloinen
#3

Mennään tänään kaikki äänestämään PerusSuomalaisia ehdokkaita! Niin Lassekin tekee!!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#4

Vajaat kaksi tuntia aikaa kääntää gallupit päälaelleen! Iloinen äänestäjä on PerusSuomalaisten voimavara!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000