Perussuomalaiset

Kaj Turunen

VM tunnustaa Perussuomalaisten olleen oikeassa

Valtiovarainministeriön virkamiestyöryhmä käytännössä toteaa Perussuomalaisten olleen oikeassa. VM on julkaissut helmikuussa ”Vakaampi talous ja rahaliitto”-raportin. Julkaisu löytyy VM:n nettisivulta. 
http://vm.fi/documents/10623/1096506/Vakaampi+talous-+ja+rahaliitto+-raportti/b6f7ccd5-2d20-407f-866c-7b79d171ab67
Raportissa VM:n virkamiehet käyvät suhteellisen kriittisesti eurokriisin etenemistä ja sitä, mitä kaikkea kriisin varjolla on päätetty. Raportin olisi voinut yhtä lailla kirjoittaa joku perussuomalainen. Raportissa todetaan yksiselitteisesti ja perustellusti se, että komission laajentuneesta vallasta jäsenmaiden talouspolitiikkaan on päästävä eroon ja pitkällä aikavälillä myös pysyväksi tarkoitettu Euroopan vakausmekanismi, EVM, on ajettava alas. Perussuomalaiset ovat tätä yhteisvastuumekanismia vastustaneet alusta asti. 
Työryhmä esittää käytännössä täydellistä suunnanmuutosta KOK/SDP-hallituksen eurokriisi/EU-politiikkaan, ja on täysin eri linjoilla euroalueen kehittämisestä, kuin mitä on esim. komissio omissa raporteissaan esittänyt. Raportissa todetaan myös komission haluama liittovaltiokehitys ja kansallisten valtioiden itsemäärämisoikeuden kaventuminen.
Olennainen on kahdella viimeisellä sivulla; Johtopäätökset. Raportin johtopäätökset ovat varsin kannatettavat. Paluu no-bailout –säännön noudattamiseen, jolloin nykyinen yhteisvastuu toisten veloista loppuu. Komission saneleman talouskurisäännösten sijaan on palattava markkinatalouteen, jossa markkinat vahtivat yksittäisen euromaan velkaantumista ja talouskehitystä. Keinoksi näiden tavoitteiden toteutumiseen on se, että euroalueelle luodaan järjestelmä, jossa yksittäinen jäsenmaa voi mennä konkurssiin ilman, että koko euroalue olisi uhattuna. Tällöin kaikenlaiset EVM:n kaltaiset yhteisvastuumekanismit olisivat turhia. Turhaa olisi myös komission laaja valta jäsenmaiden talouspolitiikkaan.  
Talousasiantuntijat ovat yksi kerrallaan tulleet eurokriisin hoidossa Perussuomalaisten linjoille. Nyt valtiovarainministeriön virkamiehetkin käytännössä tunnustavat Perussuomalaisten olleen oikeassa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
I, Robot
Utelias
#1

Tuo ei liene Kataisen Himaselta tilaama asiantuntijanäkemys, tai stubidon suunnittelema ruotsalaiskonsultaatio?
Äkkiseltään tuntuu siltä, että nyt vasta virkamiehet uskaltavat tulla ulos näkemyksineen, kun tukipakettihallitus alkaa olla kuollut ja kuopattu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vepa
Vihainen
#2

Vaalien jälkeen joku viherdemari ruttaa koko paperin ja tuumaa, että ei tämä keskustelu hukkaan kuitenkaan ole mennyt. Silti jatketaan kuin ennenkin…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000