Perussuomalaiset

Kaj Turunen

Veteraanien kuntoutusrahoja voitava käyttää laajasti

Ilta-Sanomien toimittaja Mika Lehto kirjoittaa kansanedustajien ”joululahjarahoista” 3.12. Jutun mukaan ( http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1417524362280.html ) veteraanien kuntoutukseen lisätään kolme miljoonaa euroa. Lisäys on tietysti hyvä.

Tämän päivän YLE: n uutinen  ( http://yle.fi/uutiset/kunnat_palauttivat_16_miljoonaa_euroa_veteraanien_kuntoutusrahoja__nama_palauttivat_eniten/7668846 ) kuitenkin kertoo, että käyttämättömiä veteraanien kuntoutusrahoja palautetaan valtiolle 1,6 miljoonaa euroa.

Niissä kunnissa, jotka kuntoutusrahoja palauttavat, ei ilmeisesti hoideta hommia kunnolla. Syy kuntoutusrahojen palauttamiseen vaihtelee, mutta Oulun kaltaisia esimerkkejä ei pitäisi olla. Oulu palauttaa rahoja Suomen kunnista eniten ja syynä on sähköisen laskutuksen ongelmat.

Veteraanien kuntoutuksen esteet olisi purettava heti. Invalidiprosenteista pitäisi luopua ja nähdä veteraanikuntoutus laajempana kuin nykyisin. Kuntoutusrahoja pitäisi voida käyttää kaikkeen ja kaikkien veteraanien olojen kohentamiseen kuten kuulolaitteisiin, kodin muutostöihin, kuljetuspalveluihin, ateriapalveluihin, virkistykseen ja erityisesti kotisairaanhoitoon.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000