Perussuomalaiset

Kaj Turunen

SUOMEN EI TARVITSE OLLA VENÄJÄPAKOTTEISSA MUKANA

Pekkarinen vaati pääministeriltä selvitystä talousvaliokunnalle Venäjä-pakotteiden talousvaikutuksista. Eikö Mauri tiedä ettei Stubb tiedä?

Pääministerin on hyvä tulla kertomaan talousvaliokunnalle Venäjälle suunnattujen pakotteiden talousvaikutuksista, mutta vahvasti kuitenkin epäilen, ettei sitä tietoa pääministerillä ole sen enempää kuin muillakaan tällä hetkellä Suomessa.

USA:n ja EU:n asettamien pakotteiden vaikutuksia Suomen taloudelle voidaan kutakuinkin arvioida, mutta Venäjän vastatoimet eivät ole vielä tiedossa. Vastatoimien vaikutukset Suomen taloudelle voivat olla nykytilanteessa kohtalokkaita.

EU:n asettamien pakotteiden talousvaikutukset jakautuvat epäoikeuden mukaisesti Unionin alueella. Suurimpina kärsijöinä ovat Baltian maat ja Suomi.

Näyttää siltä, että suuret EU-maat haluavat tehdä kauppansa pakotteista huolimatta erivapaudella, kuten Ranska.

Venäjän Federaation Kaupallinen edustaja Suomessa Valery Shlyamin puhui pakotteista suoraan ja epäsuorasti Savonlinnassa 30.7 järjestetyssä Saimaa Summit- tapahtumassa.
Hänen puheensa perusteella niillä ei ole mitään merkitystä, mutta voivat rikkoa välit pitkäksi aikaa. Hän vertasi tilannetta kylmään sotaan. Epäsuorasti hän viittasi eri hankkeisiin Suomessa joihin pakotteilla voisi olla vaikutusta. Kohteina hän mainitsi mm. Helsingin telakan ja Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen.

Suomen talous alkaa olla kohta selvitystilassa. Kasvu on pysähdyksissä ja joukkoirtisanomiset ovat lähes viikottaisia uutisiamme. Työttömyys kasvaa. Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa lähteä näihin viimeisimpiin EU:n päättämiin pakotteisiin mukaan. Henkilöihin kohdistuvat toimet ovat riittäviä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
Seppo Muurinen
#1

Mitkä voisi olla oman maamme pakotteet Venäjää kohtaan käytännössä,jotta heille tulisi myös tämänkin kautta selville ettemme todellakaan hyväksy ihmisoikeusrikkomuksia ?

Ja sitten ns.eriävät talouspakotteet kuin kiertäen Ranskan tapaan,tuntuvat jopa höveliltä eriarvoisilta.
Että viitaten Baltian maihin kuin Suomeen että kauppapoliittisesti olemme sidottuna Venäjään,joko suoraan tai välillisesti.

Joku raja pitää olla myös Venäjän toimissa etenkin ihmisyyttä vastaan kuin voidaan vielä todeta että Putin on tullut todella kalliiksi niin omalle maalleen kuin euroopallekin jopa maailmanlaajuisesti-kin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jussi Leinonen
#2

Suomen puolustusta ( lue Venäjän uhkaa ) voidaan vahvistaa ostamalla aseita tai liittymällä ennalta ehkäisevään toimintaan muun Euroopan kanssa. Tässä siis sama kysymys kuin terveydenhoito vs. sairaanhoito.
YYA aikana nuoruuden eläneenä en todellakaan tahdo enää nähdä nöyristelyä naapurimme rikosten edessä. Suoraselkäisyys maksaa useimmiten ja siihen rehellisyyteen pitää olla Suomessa ja Perussuomalaisessa puolueessa varaa vaikka kuinka kirpaisisi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomen sanottava ei perusteettomille pakotteille ja Itä-Ukrainan verilöylylle
#3

Onko Suomen mielestä oikein, että Itä-Ukrainassa pommitetaan raskain asein (ohjuksin, tykein ja lentokoneista) kaupunkeja siviileineen maan tasalle, että tuemme provokaatiolla noussuttaa vallankaappaushallitusta, jossa rasistiset natsit mukana? Tätäkö me tuemme? Onko tämä todellakin EU:n ja Suomen linja?

Venäjä-asiantuntija, Pekka Sutela sanoi, että USA haluaa syrjäyttää Putinin.
Kyllä vaan täällä Suomessakin sellainen kuva tulee, että USA haluaa vahingoittaa Venäjää, syöstä Putinin (Putleriksi nimittämänsä) vallasta ym. Saivatko öljy-yhtiöt (Kerry omistajana ja vaalirahoitettuna) näpeilleen Venäjällä Putinilta, ja nyt kostetaan, vai onko vain kyse Neuvostoliiton aikoja muistellen, tai vain taloudellisista syistä, kilpailijan poistoyrityksestä?
Kerry on 100% öljymies. Kun Ukrainan saa houkuteltua Venäjää vastaan sotaan, menettää Venäjä kaupankäyntinsä Ukrainassa ja Euroopan kanssa. Ukrainassa on myös öljy-yhtiöillä sopimuksia, Venäjän varatrmyös houkuttavat. Lännen tiedotusvälineissä, ja etenkin USAn ja NATOn edustajat koko ajan demonisoivat Venäjää ja esittävät mitä ihmeellisimpiä väitteitä.
Venäjä halusi osaksi Eurooppaa ja NATOa, mutta Yhdysvallat torjui ja halusi mieluummin demonisoida Venäjää, koska halusi laajeta taloudellisesti sinne, missä Venäjällä on kauppasuhteita, käyttäen rahoitettuja vallankaappauksia (Al Qaida, talebanit, ISIS, contrat, Svoboda, Azov, Georgia ym.), ja myös aseellisesti (Vietnam, Irak, Jugoslavia). Venäjä toivoi, että USA olisi taistellut yhdessä islamilaisia ääriliikkeitä vastaan, mutta kuten Afganistanissa, Irakissa, Syyriassa, Tshetseniassa ym.olemme saaneet nähdä, on USA rahoittanut terroristeja. Samoin USA on nyt rahoittanut natsimielistä Svobodaa (kieltää holokaustin tapahtuneen) ja Azovia Ukrainassa, vaikka muuten natsien tukeminen olisi aivan järkyttävä teko; jo leikillään tehdystä natsitervehdyksestä voi monessa maassa saada sakon, ja vaikkapa joutua erotetuksi puolueesta.

Ukrainan joukot ovat jatkaneet lentokoneen putoamispaikan lähellä taisteluita estäen tutkinnan. Saksalaisasiantuntijan mukaan koneen ohjaamossa on 30 mm:n tykin reikiä; Ukrainan hallituksen koneissa, joita lensi putoamishetkellä sen vieressä, on 30 mm:n tykit.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Marita Salenius
#4

Tähän on tultu, että EU, jonka pitäisi olla juuri se rauhan takaaja Euroopassa ( näinhän EU:ta meille kaupataan) onkin selkkauksen osapuoli ja yksi aiheuttajista pyrkiessään ”houkuttelemaan” Ukrainaa Eu liittolaiseksi, samalla huomioimatta Venäjän samojen perusteiden mukaisia Ukrainan houkutteluja sinne päin.

Tällaisilla pakotteilla ei ole mitään muuta ,kuin yksilöön kohdistuvaa merkitystä. Moraalisesti voimme olla oikeassa, kun heristämme Venäjälle sormea ( olisi pitänyt heristellä jo Tsetsenian ym. toimien aikana), mutta kun pakotteet eivät vaikuta siellä, missä niiden pitäisi, eli hallitusten tasolla. Nythän me olemme kauhusta kankeita, mitä tämä pakotehärdelli vaikuttaa maamme talouteen, työllisyyteen ja ihan kaikkeen – siihen Soteenkin.

Kun katsoo tämän hetkistä maailmaa ja sen selkkauksia ja sotia lähes joka suunnalla, niin väistämättä tulee mieleen, että kuka sen määrittelee, mikä maa saa tehdä tuota tai tätä ja mikä maa ei. Eli missä on se matikasta tuttu Origon nollapiste, josta määritellään miinus ja pluspuoli ja ketkä saavat jomman kumman merkin rintaansa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

jussi
#5

Turusen mielestä siis Suomen pitää olla yhtenäisen rintaman rikkoja, joka lähettää Venäjälle viestin ”tehkää mitä lystäätte, me kyllä pyllistämme”. Perussuomalaiset kyllä mainostavat olevansa niin itsenäisiä että, mutta todellisuus kuulostaa paljon suomettuneemmalta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

suurvaltojen välissä
#6

Kerro, jussi, mitä Venäjä on tehnyt. Esität vielä todisteet, eikä löysiä heittoja ja keksittyjä väitteitä. USA sen sijaan on rahoittanut Maidania, natsimielisiä Svobodaa, natsijohtajallisia aseistettuja Azov-pataljoonia ja Right Sector-asemiehiä. It-Ukrainan venäjänkieliset ja juutalaiset pelkäävät näitä, jotka ensi töikseen kaapattuaan provokaation avulla laittomasti vallan kielsivät venäjän kielen käytön Ukrainassa, ja jotka ovat avoimen rasistisia. Krimin väestö halusi takaisin Venäjään, peläten näitä, ja Itä-Ukrainan väestö haluaa, että heitä ei sorrettaisi; joko asiallisen, tasapuolisen, ihmisoikeuksia kunnioittavan hallinnon Kiovaan ja/tai lisää itsenäisyyttä, ja tässä vaiheessa, turvaa Kiovan väkivaltaista hallintoa vastaan saadakseen, Venäjän suojiin. Asetoimituksista ei ole mitään todisteita, vaikka USAlla on tarkat vakoilusatelliitit. Mitään todisteita ei ole kyetty esittämään, vaikka luulisi niitä varmasti olevan, jos jotain olisi tehty.

Malesialaiskonekin saattaa olla Ukrainan armeijan pudottama, ehkä provokaatiotarkoituksessa vapaustaistelijoiden maalle, vahingossa tai vaikkapa Putinin koneeksi luullen (joka on samankokoinen, muotoinen ja samankaltaisen värinen ja oli alueella 30 minuutin sisällä malesialaiskoneesta). Jotain kuitenkin meni pieleen, USA ei enää syytä koneen pudottamisesta Venäjää, mutta Ukrainan pääministeri joutui eroamaan. Ukrainan armeija edelelen Hollannin vastalauseista huolimatta hyökkää lentokoneen putoamispaikalle estäen tutkimukset, aikooko hävittää todisteita vai miksi? BUK-lavetti numero 312, josta esitettiin pimeässä otettu kuva ja väitettiin sen olevan ”kapinallisten” hallussa, on Ukrainan armeijan hallussa alueella alasmapumisaikaan liikkunut lavetti. Ukrainan armeijalla oli alueella suuri määrä BUK-yksiköitä, ja niiden tutka aktiivisena. Alasampuminen olisi voinut, jos olisi tapahtunut BUK-ohjuksella, olla myös Ukrainan armeijan tahallinen teko tai vahinko. Ukrainan armeijaltahan on hieman yli 10 vuotta siten ”karannut” harjoituksista tuollainen Mustalla Merellä Siberian Airlinesn matkustajakoneeseen, joten tuollainen tapahtuma ei olisi mitenkään mahdoton.
Siten Venäjää ei voida syyttää tästäkään, sekin olisi todisteetonta,pahantahtoista, sotaa haastavaa propagandaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

suurvaltojen välissä
#7

Tässä vielä saksalaisen sotilasasiantuntijan arviota, että malesialaiskone olisi ammuttu alas lentokoneiden tykeillä. Kommenttiosiossa on myös valokuvia, joissa näkyy koneen runkoon tulleita jälkiä.

http://investmentwatchblog.com/new-mh17-sensation-german-experts-point-finger-at-ukrainian-air-force-jets/

Malesialaiskoneen lähistöllä lensi kaksi ukrainalaishävittäjää, joissa on 30 mm:n tykit. Malesialaislentokone lensi tavanomaista matalammalla ja epätavallista reittiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jussi Leinonen
#8

höpö höpö lapsikulta sieltä itäpuolelle rajaa.

Eikös Venäjällä ole omiakin nettisaitteja, jossa voisit satuja kertoilla ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000