Perussuomalaiset

Kaj Turunen

Mummoilta rahat rettelöbusinekseen - uhkasakon voimalla

Täysin fiasko jätevesiasetus on tarkoitus tulla voimaan maaliskuussa 2016. Nyt kansalaisille suunnitellaan uhkasakkoa.

Ministeriössä suunnitellaan uhkasakkoa haja-asutusalueella asuville kansalaisille toimimattomien jätevesijärjestelmien rakentamiseksi. Uhkasakon uhalla kansalaiset pakotetaan rakentamaan toimimattomia jätevesijärjestelmiä kahden – kolmen miljardin euron edestä. Tämä on aivan käsittämätöntä. Olen kirjoittanut asiaan liittyen aikaisemmin ( http://turuka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171414-ala-investoi-toimimattomaan-jatevesijarjestelmaan ), ja nyt on pakko jatkaa. On pakko jatkaa, koska on tullut vahvistuksia jo olemassa olevalle tiedolle.

Me kaikki suomalaiset haluamme suojella luontoamme, kierrättää, huolehtia niin kiinteistä jätteistämme kuin jätevesistämmekin. Puhdas luonto on meille kaikille tärkeä, ja uskon, että erityisen tärkeä niille, jotka sen keskellä elävät. Kun haluan kumota nykyisen jätevesiasetuksen, koen että suojelen luontoa, pohjavesiä. Suojelen ihmisoikeuksia ja oikeudenmukaisuutta, sillä nykyisellä jätevesiasetuksella ei saavuteta mitään hyvää luonnolle, päinvastoin. Taistelen kansalaisten omaisuuden suojan ja kansantalouden puolesta. Samalla kun taistelen em. arvojen puolesta, vastustan rettelöbusinesta ja korruptiota. Perusteeksi käynee, miten jätevesiasetuksen kanssa on menetelty ja edelleen menetellään maassamme.

Olen saanut vahvistukset, etteivät mitkään ne jätevesijärjestelmät toimi, joihin kansalaiset pakotetaan uhkasakolla investoimaan. Suomessa myönnetyt CE-merkit ovat virheellisiä. CE-merkin orgaaninen mitoituskuorma voi perustua ainoastaan EN 12566-3 standardin mukaiseen testitulokseen, eikä siis valmistajan ilmoitukseen kuten Suomessa on asia haluttu virheellisesti ymmärtää. Asian vahvisti EU:n komissio. Mielenkiintoinen on yksi laite, Green Rock, jota myydään ilman CE-merkkiä, vaikka EU:n rakennusasetus on ollut voimassa jo kaksi vuotta. Lisäksi tänään TM Rakennusmaailma vahvisti, ettei maasuodatus toimi.

Ministeriö on miljoonilla palkannut ”jätevesineuvojia” näitä toimimattomia laitteita markkinoimaan, niitä edellytetään rakennusluvissa ja uhkasakolla pakotetaan muuttamaan toimivia järjestelmiä toimimattomiin. Herää väkisinkin kysymys: Miksi? Mikä yhdistää jätevesiasetuksessa ministereitä, virkamiehiä ja valmistajia/sijoittajia. Mieleen tulee Kalevan pääkirjoitus. ( http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/korruptio-on-lujassa/669067/ )

Haja-asutus alueen kansalaisilta ollaan ryöstämässä väärin perustein miljardisumma rettelöbusinekseen viranomaisten avustuksella. Tätä ei pidä sallia.

Virhe on myönnettävä ja asetus kumottava. Sitten on katsottava millainen jätevesiasetus tarvitaan.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000