Perussuomalaiset

Kaj Turunen

Lain varjolla tehty pakkokauppa lopetettava

Jätevesiasetus on kumottava. Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen kertoi lauantaina 21.2 Itä-Savon nettilehdessä jätevesien käsittelyn yhteydessä, että lainsäädäntö on huonoa. Kokoomusministeri toteaa: ”  Huono lainsäädäntö pitää korjata, mutta on vaikea ajatella, että valtio maksaisi korvausta jo tehdyistä remonteista.”

Vaikka ministeri haluaa haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen kanssa jäitä hattuun ja maalaisjärkeä peliin, ei sitä saada siirtymäajan pidennyksellä.

Epäloogisuus asian käsittelyssä on ilmeinen jos nykyistä jätevesiasetusta ei kumota.

Keskusta-puolueen viime vaalikaudella runnoma jätevesiasetus on kohtuuton ja se pakottaa kansalaiset ostamaan kalliita järjestelmiä, jotka eivät edes toimi.

Nyt Kokoomus-ministeri myöntää huonon lain, mutta ei voi ajatella että siitä aiheutuneita kuluja kansalaisille korvattaisiin.

Kokoomus-ministeri Grahn-Laasonen tuo maaliskuussa valtioneuvostoon esityksen siirtymäajan pidentämisestä kahdella vuodella vuoteen 2018. Lisäaika hukkainvestoinneille ei ole oikea ratkaisu, vaan nykyinen lainsäädäntö on korjattava

Yksinkertainen ratkaisu olisi vaatia vesistöjen läheisyyteen ja pohjavesialueille umpisäiliö ja muun haja-asutusalueen osalta nykyinen jätevesiasetus kumotaan. Loppuisi lain varjolla tehty toimimattomien ”paskapönttöjen” pakkokauppa, joka on maksanut jo kansalaisille satoja miljoonia euroja.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000