EU tiukkana: Suomelle ja Venäjälle talouspakotteita
Talouspakotteita voidaan hyvinkin perustella, mutta myös arvostella. Etenkin Suomessa.
Venäjälle asetettujen talouspakotteiden vaikutukset jakautuvat erittäin epätasaisesti EU:ssa. Suurimpia kärsijöitä ovat Baltian maat ja Suomi.
Venäjälle kohdistetut talouspakotteet käytännössä ovat myös pakotteita Suomelle. Valtiojohdoltamme on löydyttävä sen verran selkärankaa, ettei edes neuvotella pakotteista, vaan erivapaudesta jäädä niiden ulkopuolelle tai Suomelle maksettavasta korvauksesta.
Elinkeinoelämän keskusliiton Venäjästä vastaava johtaja Kai Mykkänen varoitti aiemmin, että Suomesta voi hävitä kymmeniä tuhansia työpaikkoja pakotteiden vuoksi. Suurimmat menettäjät olisivat Itä- ja Kaakkois-Suomi.
http://yle.fi/uutiset/asiantuntija_suomesta_voi_havita_kymmeniatuhansia_…
Viime päivinä olemme saaneet kuulla rajuja irtisanomisuutisia maassamme. Meillä ei ole varaa itse tehdä yhtään työtöntä tähän maahan. Venäjää ja Putinia voidaan painostaa muutenkin kuin ampumalla omaan jalkaan.
Tekstin aiheet:
Meillä ei julkaista myöskään USA-EU:n ja EU:n sisäisen rintaman repeämisestä Ukrainan asiassa.
9.2. Sarkozy vaati venäjänkielisen väestön suojelemista Ukrainassa ja Krimin kansaäänestyksen kunnioittamista. Marine le Pen sanoi muutama päivä sitten, että EU:n ei pidä olla mukana Yhdysvaltojen Euroopan sotaretkissä mukana.
Kreikka on lipeämässä.
Espanja seurannee Kreikkaa ja Ranskaa
Saksassa on voimakas oppositio asialle.
Unkari lipeilee.
eivätkä ole ainoat.
pitäisikö meidänkin varautua sanktioiden purun jälkeiseen aikaan ja viritellä jo valmiiksi kauppasuhteita?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti