Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Totaalikieltäytyjät vapautettiin

Hovioikeuden päätös vapauttaa totaalikieltäytyjät sotii oikeustajuani vastaan. Käytännössä päätös voisi merkitä sitä, että Suomessa oltaisiin siirtymässä vapaaehtoiseen ase- ja siviilipalvelukseen. Mennään palvelukseen, jos huvittaa.

En ymmärrä ollenkaan, että ylipäätään voidaan kieltäytyä siviilipalveluksesta pasifistista syistä. Sivareita palvelee monissa hyödyllisissä tehtävissä kuten vaikkapa koulunkäyntiavustajina. Koulunkäyntiavustajan työ on mitä rauhanomaisinta työtä. 

Jos hallituksen esitys Jehovan todistajien erivapauden poistamisesta menee läpi, sen jälkeen tilanne selkiytyy, ja totaalikieltäytyjiä voidaan jälleen tuomita vankeuteen vakaumuksesta huolimatta. 

Toivottavasti eduskunnalla on selkärankaa.

https://kaiarilundell.blogspot.com/2018/12/totaalikieltaytyjat-vapautettiin.html

* * *

HS 8.12.

Hovioikeus hyväksyi jälleen totaalikieltäytyjien vapauttamiset: Ase- ja siviilipalveluksesta voi nyt siis vakaumuksen perusteella kieltäytyä ilman rangaistusta

Helsingin hovioikeus ei näytä ottavan enää käsittelyynsä totaalikieltäytyjien vapauttamisratkaisuja. Hovioikeus hylkäsi perjantaina kolme syyttäjän jatkokäsittelyhakemusta.

Siten kolmen totaalikieltäytyjän saamat vapauttavat käräjätuomiot jäävät voimaan. Se tukee entisestään tilannetta, että ase- ja siviilipalveluksesta voi nyt kieltäytyä vakaumuksen perusteella ilman rangaistusta.

Kaikki kolme miestä kieltäytyivät suorittamasta siviilipalvelusta pasifistisista syistä. Syyttäjä oli vaatinut heidän tuomitsemistaan ehdottomaan vankeuteen tai valvontarangaistukseen.

Tulevaisuudessa totaalikieltäytyjät eivät välttämättä vältä rangaistusta tämänhetkiseen tapaan, jos eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen Jehovan todistajien erivapauden poistamisesta.

Silloin totaalikieltäytyjiä voitaisiin tuomita jälleen vankeuteen vakaumuksesta riippumatta.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Lundellilta täyttä asiaa! Maanpuolustus on meidän kaikkien asia, myös naisten, jotka voivat osallistua monin tehtävin esim. vapaaehtoisuuden pohjalta. Ja jos sota tulee, itse keski-ikäisenä naisena ilmoittaudun heti vaikka kenttäkeittiöön tai missä apua tarvitaan. Kenelläkään ei ole varaa jättää maanpuolustusta muiden vastuulle. Jos näin haluaa tehdä ns. pasifistina, häneltä voi sitten kysyä, että haluaisiko jo nyt muuttaa Venäjälle, jos kerran Suomen itsenäisyydellä ei ole mitään väliä. Itse tällä hetkellä puolustan Suomen itsenäisyyttä äänestämällä joka vaalissa PS-ehdokkaita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Hyvin omituiselta vaikuttaa tämä oikeuslaitoksen päätös.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Reservin korpraali/ rauhanturvaaja
#3

Tämä on eräs osa yhteiskuntamme rakenteen horjuttamista. Kieltäytyjille kyllä intin saralla riittää tehtävähaaroja mm keittiössä, sairaanhoidossa…

Arvomme tiivistyvät käsitteeseen KOTI, USKONTO JA ISÄNMAA.
KOTI joita ollaan murtamassa;
USKONTOamme saa mielin määrin pilkata,
ISÄNMAAllisuudesta on tehty rikos jota nimitetään äärioikeistolaisuudeksi, natseiksi, rasisteiksi…

Kokoomus on nämä arvot hylännyt kokonaan säestäjinään kaikki muut kuin PS.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Ei näin pienessä maassa kuin Suomessa voi alkaa tälläiseen kehitykseen menevää maanpuolustusta katsomaan. Nythän armeijaan ei pääse ylipainoiset, allergiset jne ja heitä on paljon, sitten on vielä he joilla on henkisiä ongelmia (nämä on vaarallisia eli ei sinne muutenkaan) mutta ennen mm ylipaino ei ollut este. Nyt kun tästä tulee muutenkin lähinnä valikoivaa ja määrät pienenee ja kieltäytyminen lisääntyy alkaa olla vaikeaa saada tuotettua tarpeeksi sodanajanjoukkoihin sijoitettavia.

Pitäisi ottaa takasin vanhempi järjestelmä jossa yhäuseampi otetaan vaikka väkisin. Kyllä sieltä sitten osa kotiutuu muutenkin mutta saisimme enemmän porukkaa koulutettaviksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000