Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Puolustusliitto à la Haglund

Puolustusministeri Carl Haglund visioi puolustusliittoa Suomen ja Ruotsin välille. Haglund yhdistäisi maiden meri- ja ilmavoimat.

Jos tänään ei olisi itsenäisyyspäivä ja joulukuu, pitäisin Haglundin esitystä aprillipilana tai mätäkuun juttuna.

Itsenäisen valtion on turvattava omaan itsenäiseen puolustukseen. Jos Suomen ja Ruotsin puolustusliitto toteutuisi, Suomi ei olisi enää puolueeton, vaan liittoutunut maa.

Vaikka Suomi liittyisi Natoon, oman puolustuksen on oltava kunnossa silloinkin. Ison karhun murinaan on vastattava vaikka yksin, jos ei muuta voida.

Kahden valtion välinen puolustusyhteistyö on aivan eri asia kuin meri- ja ilmavoimien faktinen yhdistyminen. 

On muistettava, että Suomi on Ruotsin ja Venäjän välissä. Pitääkö Suomen alistua taas kerran sotatantereeksi Ruotsin puolesta?

Carl Haglund taitaa pedata puoluettaan ulos eduskuntavaalien jälkeisistä hallituskuvioista näin löysillä puheilla. On aivan sama tuleeko sitten Porvari- tai Punamultahallitus.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2014/12/puolustusliitto-ala-haglund.html

***

6.12.    

HBL: Puolustusministeri Haglund visioi Suomen ja Ruotsin meri- ja ilmavoimien yhdistämistä

Carl Haglund menee askeleen pidemmälle kuin Ruotsin puolustusvoimien komentaja, joka ehdotti ruotsalaislehdessä vain yhteistä merivoimien johtoa. Haglund haluaisi, että puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa kirjattaisiin jossain muodossa seuraavaan hallitusohjelmaan.

Puolustusministeri näkee meri- ja ilmavoimien yhdistämisessä valtavan potentiaalin; yhdessä olisimme vahvempia. Yhteistyön kautta Suomella olisi käytössään myös sukellusveneitä.

Haglund painottaa lehdessä, että näin läheinen yhteistyö vaatisi puolustusliittoa Ruotsin kanssa ja poliittisia päätöksiä. Haglund olisi kuitenkin valmis puolustusyhteistyöhön Ruotsin kanssa nopealla aikataululla, koska hänen mukaansa suomalaiset eivät ole valmiit liittymään Natoon.

Carl Haglund haluaisi myös, että puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa kirjattaisiin seuraavaan hallitusohjelmaan. Hän toteaa, että Suomi ei voi ilmoittaa yksipuolisesti yhteistyöstä, mutta voisimme ainakin tutkia sotilaaliista liittoutumista Ruotsin kanssa.

Samalla Haglund korostaa, että yhteistyöpuheista huolimatta Suomen puolustuksen ydin ei ole muuttunut. Suomi turvaa edelleen omaan itsenäiseen puolustukseen ja on valmis turvaamaan alueettaan yksin.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Seppo Muurinen
Hämmentynyt
#1

Suomi ei voi maantieteellisesti mitään sijainnilleen,olla Ruotsin ja Venäjän puristuksessa eri poliittisille tuulille.
Maamme oli tunnettu olla – puolueeton – sotilaallisesti rauhanturvaaja valtio mutta nykyiset tekijät ; EU,Nato kuin Venäjä ovat saaneet säröjä puolueettomuuspolitiikkaan.

En tiedä että mikä visio oli hallituksellamme kun valitsi ”vihkiyttämättömän” Carl Haglundin puolustusministeriksi,tuntuu käsittämättömältä jo ihan maalaisjärjelläkin ajateltuna ? !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#2

On Järjetöntä puhetta Armeijaa käymättömältä sivarilta vai oliko se jo kutsunnoissa toivottamaksi tapaukseksi todettu.
Alkaa puollustaan maata joka meidän selän takaa ärsyttää Meidän suurta naapuriamme Venäjää ! Maata jolla ei ole edes armeijaa vain pieni huonosti toimiva ”korvakoru pojista koostuva” palkka arneija joka on ns. Vitsi
Nämä puheet pitä lopettaa heti välittömsäti !
Meidän pitäisi muutenkin pitää pienempää suuta Venäjän suuntaan !
Parasta rauhan työtä on puolueettomuus ja turha suun soiton välttäminen.
Pitäs muistaa että Venäjä on ajettu pahasti nurkkaan nyt pakotteilla ja öljyn hinnan laskulla ,länsi kuvittelee että Putin alistuu..mutta paine kasvaa kahdesta suunnasta kun kota maassa alkaa tulemaan liikehdintää ja vaatimuksia nähtäväks jää luovuttaako Putin vai räjähtäkö se luovuttaminen merkitsisi luultavasti kuolemaa sille joten epäilen että kohta alkaa tapahtua…. aikaa ei ole paljon.
Sitä saa mitä tilaa ,Eurooppa ja Merkel tämän homman on tilannut Me Suomalaiset olemme todella huonolla paikalla tässä,vimme joutua kärsimään sijaiskärsijöinä vaikka pit’äisimmem turpamme kiinni koska olemme tulilinjalla jos ohjukset ja pommit on kohta ilmassa…osa torjutuista tipahtaa tänne varmasti.
Nyt pitäs saada järki palaamaan ihmisten päihin ,mutta epäilen ettei se palaa Brysselin kasvu ja huippu palkat on sekoittaneet päät,,,,tämä estää eu:ta peräntymästä Ukrainassa koska sekin on välttämätön Brysselin ja velkaantumisen kasvun edistämiseksi.
PUOLLUSTAKOOT SUUTANSA SOITTAVAT KORVA KORU POJAT ITSE MAATANSA.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

terve järki
Vihainen
#3

Haglund pitäisi laittaa sotaoikeuteen Suomen armeijan häpäisemisestä, hän yrittää alistaa armeijamme ruotsalaisten komentoon. Maanpetturi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000