Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Mässäilyhallitusneuvottelut

Politiikan Setä Arkadia, Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala laittoi hämmentävän twiitin. Se on niin hämmentävä, että olen sanaton:

Kaviaarin voimallako nykyhallitus syntyi, häh?

Tilattiinko paikalle mustalaisorkesteri?

Hallitusneuvotteluiden loppulasku veti hallintojohtajan mietteliääksi – piti olla 180 000 euroa, tuli lähes 600 000.

* * *

IS 29.10.2018

Hallitus­neuvotteluiden loppu­lasku veti hallinto­johtajan mietteliääksi – piti olla 180 000 euroa, tuli lähes 600 000

Eduskunta oli budjetoinut hallitusneuvotteluihin 180 000 euroa. Hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan lasku pistää miettimään ”säästömahdollisuuksia”.

Pääministeri Antti Rinteen (sd) viiden puolueen hallitus syntyi kolme ja puoli viikkoa kestäneiden neuvotteluiden jälkeen kesäkuun alussa.

Säätytaloissa pidettyjen hallitusneuvotteluiden loppulasku on nyt selvillä: eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio kertoo, että eduskunnalle kertyy hallitusneuvotteluista maksettavaa 595 396 euroa.

Se on yli kolme kertaa enemmän kuin hallitusneuvotteluihin oli budjetoitu: vielä toukokuussa Rauhio arvioi, että hallitusneuvotteluihin budjetoitu 180 000 euroa pitäisi riittää.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Virkamies
Iloinen
#1

Hallitusneuvottelut todellakin maksoivat liki 600.000e. Kustannuksia syntyi tilojen vuokrista, henkilökunnan palkoista ja tarjoiluista. Voisi ajatella, että tuosta summasta iso osa palautuu takaisin erilaisina veroina, kuten tuloveroina ja arvonlisäveroina. Netto-osuus onkin siis huomattavasti pienempi. Tärkeämpää, kuin tuohon käytetty kustannus on se, että toimiva ja toimintakykyinen hallitus saatiin kasaan. Siitä pitää olla iloinen. Se miten hallitus sitten onnistuu tehtävässään jää nähtäväksi ja sitä on hyvä arvioida vuoden kahden päästä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

No, mikähän osuus tuosta summasta on palkkojen määrä, josta voisi päätellä mahdollisesti kertyvää veroa valtiolle. Palkoista ei kuitenkaan kaikki maksuunpantava vero kerry valtiolle. Ei siten takaisin valtion budjettiin. Se mikä on mennyt neuvottelijoiden vatsoihin ei tule näkymään budjetin tulopuolella. Ei ainakaan kovin suuresti alv-tuottona.

Voisihan tuon summan tarkemmalla seulallakin eritellä eli mikä maksoi nyt kolminkerroin enemmän kuin aiemmin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

600’000!
Mitä sen väliä! Kenenkään ei kuitenkaan tarvinnut käyttää omaa rahaa.

Kun hallituksen ministerit on viinan ja huumeiden voimalla saatu rapakänniin, saadaan heistä sellaisia videoita, joilla on sitten hyvä myöhemmin kiristää oikeita päätöksiä.

Demokratian heikkous on juuri siinä, että rahan voimalla on helppo ”kaapata valtio”. — Ei tarvitse ostaa koko kansaa. Muutama ministeri riittää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000