Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Malmin lentokenttä säilyy sittenkin?

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon (kok) asettama  ”Malmin lentokenttätyöryhmä” ehdottaa, että lentokenttää ei lopeteta, vaan sitä kehitetään.

On hyvä, että järki on otettu käteen.

Malmin lentokenttä on suomalaisen siviili-ilmailun kehto, ensimmäinen kansainvälinen lentokenttä, jollei nyt Katajanokan vesitasolentoasemaa oteta lukuun. Paitsi, että historiaa pitää kunnioittaa, liki puolet yleisilmailusta tapahtuu Malmilta käsin.

Kyllä Helsingistä ja pääkaupunkiseudulta maata löytyy asuinkäyttöön. Työryhmän ehdotus maanvaihdosta valtion ja Helsingin kaupungin välillä on järkevä.

Sitä paitsi uuden yleisilmailulentokentän rakentaminen on kallista rakennettiinpa se minne tahansa.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2015/05/malmin-lentokentta-sailyy-sittenkin.html

* * *

17.5. Iltalehti    

Taistelu Malmin lentokentästä sai erikoisen käänteen

Työryhmä korostaa, että Malmilla ei ole kyse vain harrastus- ja huvilentelystä, vaan monipuolisesta ansiolento- ja helikopteritoiminnasta samoin kuin koulutus- ja huoltotoiminnasta. Se muistuttaa, että liki puolet (44 %) maamme yleisilmailun operaatioista tapahtuu Malmin lentoasemalta.

Raportissa huomautetaan, että Liikenne- ja Viestintäministeriön tänä vuonna julkaisemassa lentoliikennestrategiassa ei ole käsitelty lainkaan Malmin saati muiden kaupunkikenttien tarvetta tulevaisuudessa.

– Malmin lentoasema ei ole ainoastaan kunnallinen tai pääkaupunkiseudun asia, sillä kenttä on osa valtakunnallista liikenneverkostoa… Uusi hallitus ja eduskunta voi tehdä Malmin suhteen uusia päätöksiä, raportissa todetaan.

Työryhmän mukaan koko kenttäalue voidaan lunastaa valtiolle esimerkiksi maanvaihdolla Helsingin kaupungin kanssa

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Canuck
Iloinen
#1

Järki voitti. Onnittelut kaikille niille jotka allekirjoittivat vetoomuksen kentän puolesta. Ne jotka valittivat kentän sijainnin olevan liian lähellä asutusta niin menkääpä vähän ulkomaille katsomaan kuinka valtavan isot lentokentät ovat aivan kaupungin keskustassa. Vielä kun Lentokerhot saisivat verovapaata polttoainetta kuten 60-luvulla ennenkuin Demarit keksivät rangaista lentokerhotoimintaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000