Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Äänestäjille tarjotaan kahta alkoholipoliittista vaihtoehtoa

Keskusta haluaa keskioluen pois kaupoista ja tilalle ruotsalaismallista kakkosolutta. Keskusta tavoittelee tällä linjauksella alkolihaittojen vähentämistä.

Alkoholihaittojen vähentäminen on tietenkin hyvä tavoite, mutta onko keskioluen poistaminen ruokakaupoista oikea tie?

Kun eduskuntavaalit lähenevät, puolueet alkavat pikkuhiljaa nousta poteroistaan ja tuoda esiin omia linjauksiaan.

Äänestäjille tarjotaan nyt kahta selkeää alkoholipoliittista vaihtoehtoa:

1. Keskusta haluaa poistaa keskioluen pois ruokakaupoista.

2. Perussuomalaiset haluavat keskioluen lisäksi myös miedot viinit ruokakauppoihin.

Yksi asia on ainakin varmaa, mikäli keskiolut poistetaan ruokakaupoista, ihmiset alkavat urakalla rahdata olutta ja viinaksia Tallinnasta tai itärajan takaa. 

Houkutus pimeään viinasten myyntiin kasvaa tuntuvasti, lestinheittäjät palaavat markkinoille. Silloin valtion verotulot putoavat. Voi olla myös, että alkoholipoliittista tavoitetta ei saavutetakaan, vaan alkoholin kulutus kasvaakin entisestään.

Epätasa-arvo lisääntyy, mikäli Keskustan vaalitavoite toteutuu. Maaseudulla Alkoja löytyy harvakseltaan, kun taas esim. pääkaupunkiseudulla Alkoja löytyy joka nurkalta.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2015/02/keskusta-haluaa-keskioluen-pois_9.html

* * *

Yle 9.2.

Keskusta haluaa keskioluen pois kaupoista

Keskusta rajoittaisi kaupassa myytävien oluiden alkoholipitoisuuden enimmillään 3,7 prosenttiin. Käytännössä se tarkoittaisi keskioluen poistamista kauppojen, kioskien ja huoltamoiden hyllyiltä.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Ehdotus on kieltämättä radikaali, mutta, mutta kuinka kauan tuota välikalja ja Viron viina örveltämistä viitstään katsoa? Tuleekohan liikaa katsottua noita Poliisit ohjelmia? ”Normaalijärkinen” alkaa parin kerra jälkeen miettiä, ovatko nuo tosiaan meidän veronmaksajien ylläpidettävää toistuvaa toimintaa?
Suosittelen myös kansaneudustajaehdokkaan tutustumista asiaan ja sen jälkeen korjausehdotus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kai-Ari Lundell Luokanopettaja, kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu
#6

Kuten kirjoitit, on tosiasia, että Suomessa juodaan aivan liikaa alkoholia. Ratkaisuksi en tiedä mitään muuta kuin jatkuva valistaminen esim. kouluissa. En usko, että alkoholimyynnin rajoittaminen Suomessa vähentäisi alkoholin kulutusta.

Ilahduttavaa on huomata, että nuorimmat aikuisikäluokat juovat selvästi vähemmän alkoholia kuin edeltäjänsä. Viinan vetäminen kaksinkäsin ei enää kaikkien nuorten mielestä olekaan niin muodikasta. Mannermainen kahvilakulttuuri on alkanut juurtua Suomeen ainakin isoissa kaupungeissa.

Ikävää on, että osa eläkeläisistä on alkanut tissutella liikaa kotona. En äkkiseltään tiedä mitään ratkaisua tähän ongelmaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#7

Samaa mieltä että örveltäminen on lähtenyt käsistä ja poliisit hyysää niitä,ennen vietiin putkaan ja jos laittoi vastaan lyötiin pampulla niin että tuntu.Nykyään Poliisit on kuin kukkamekko ja hattu tätejä.
Örveltäminen ei johdu ainakaan kaljan ja viinan saatavuudesta ja Hinnasta !
Jos näin olisi ,Miksei samaa örveltämistä ole keski ja etelä euroopassa?
jossa kaljan hinta 1/5 Suomen hinnasta siis alle 5,- havimmillaan saat, korin kaljaa.
Ja sitä myydään yötä päivää kapoissa kioskeissa ,huoltoasemilla joissa myydään myös viinejä ja väkeviä viinoja.
Suomeen pitää sada ehdottomasti Europpalainen alkoholi kulttuuri hintoineen ja saatavuuksineen se on ainoa keino säädä ihmiset järkiin,pahimmat juopot voi tietenkin alussa juoda itsensä hengiltä mutta mitä sitten???? juohan ne muutenkin. Me olemme Eu:ssa ja Eurossa meillä pitää olla samat säännöt kuin muillakin. Euroopassa kenelläkään ei tule mieleenkää että viina tai rahat viinaan loppuu juomalla siksi kenekään ei tarvi yrittää juoda kuin viimmeistä päivää kuten täällä ikävä kyllä tehdään.
Sen sijaan Huume ongelmaan pitää puuttua rajulla otteella ,tämä nyky politiikka kannustaa hörhöileen nuoria kun huumeita on helpompi ja halvempi saada kuin viinaa.
Rangaistuksia pitää koventaa huomatavasti myyjille pitäs antaa heti elinkautis tuomiot (koska myyjä tietää 100 % varmuudella että se lyhentää nuoren elinikää kymmenillä vuosilla kun se saa koukkuun sen ja käyttäjät ensimmäisestä kerrsta pakko hoitoon toisesta kerrasta häkkiin tarvittavaksi ajaksi jotta järki palaa päähän.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pirttiviljeliät ry
#2

Seuraavaksi Kepulaiset ehdottaa ettei kortsuja saa myydä koska niiden mielestä ehkäisy on kiellettyä ja syntiä ,tästä syytä ne haluisi äänestys iänkin laskea 16 vuoteen

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Käyttäkää ääntänne
#3

Sdp on ehdotanut samaa,jos Kepu voittaa vaalit ja ottaa Demarit hallitukseen silloin Saunakaljat on haettava Alkosta tupla hinnalla tietenkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#4

Sipilän blogin perusteella on kysymys vain hyvästä harhautuksesta. Nyt ei tarvitse sanoa mitään(viisasta). Heittää vain asiaa sivuun kuin SDP:n lupaukset.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Kannattaisiko pysyä lähempänä faktatietoa.
Puolueemme alkoholipolitiikka, ikävä kyllä, vaikuttaa pölhöpopulismilta.

”Karttuneen tutkimustiedon perusteella väestön alkoholinkulutuksen tasoon ja riskikulutukseen vaikutetaan tehokkaimmin alkoholijuomien vero- ja hintapolitiikalla sekä saatavuuden rajoittamisella. Muun muassa tästä syystä alkoholihaittojen ehkäisyssä on tärkeää käyttää yleisiä, koko väestöön kohdistuvia toimenpiteitä, joilla rajoitetaan alkoholijuomien fyysistä tai taloudellista saatavuutta. Alkoholihaittojen ehkäisyn on siis tulevaisuudessakin syytä perustua korkeaan alkoholiverotukseen ja harkittuihin veronkorotuksiin sekä alkoholijuomien vähittäismyyntimonopolin ylläpitämiseen. Etsittäessä uusia keinoja alkoholihaittojen vähentämiseen, mallasjuomat ovat erityisasemassa, koska niiden osuus kaikesta myydystä alkoholista on miltei puolet. Siksi kannattaa vakavasti harkita päivittäistavarakaupoissa myytävien alkoholijuomien alkoholipitoisuuden alentamista tai niiden jakelun rajoittamista.”

lähde:
Thomas Karlsson, Elina Kotovirta, Christoffer Tigerstedt,
Katariina Warpenius (toim.)
Alkoholi Suomessa
Kulutus, haitat ja politiikkatoimet
thl, raportti 13/2013

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000