Perussuomalaiset

Jyrki Åland

Varokaa skuutit tulevat

Turun katukuvassa on jo parin kesän ajan nautittu uuden liikkumistavan tuomista iloista ja suruista. Skuutti eli sähköpotkulauta on varsin näppärä menopeli. jolla pääsee nopeasti ja kätevästi liikkumaan paikasta toiseen. Varsinkin päivä aikana skuutin käyttäjät ovat esimerkillisiä ja liikenteessä vallitsee herrasmiessäännöt. Voisi jopa ajatella, että tarvitsemmeko edes liikennelakiin uudistuksia uuden menopelin osalta? Ikävä kyllä tarvitsemme.

Siinä missä päiväkäyttäjät kuljettavat itseään herrasmiessäännöin, niin auringon laskiessa turmiolan Tommit herää henkiin. Vahva oletukseni on, että alkoholilla on osuutta asiaan, sillä kukaan selväjärkinen ei käyttäydy niin itsetuhoisesti kuin skuuttien yökäyttäjät.

Esimerkiksi Juhannuspäivänä huomioni kiinnittyi useisiin vaara- ja läheltä piti tilanteisiin. Tavatonta ei ole, että skuutti tulee risteyksen yli sivuilleen katsomatta ja välillä jopa punaisia päin. Tuntuu myös olevan aika normaalia, että samalla ajokaistalla vastaan tulee nuori ja kuolematon skuutin kuljettaja. Viime lauantaina koulukatua alas väärään suuntaan tuli parvi skuutteja. Onneksi vuokrausyrittäjä on laskenut menopeliensä nopeutta, niin myös autoilijoilla on mahdollisuus reagoida vaaraan ja väistää.

Ikävä kyllä skuutin käyttöön liittyy siis paljon ongelmia, jotka ei ole ratkaistavissa heti. Syy miksi halusin lähestyä teitä nuoria ja varttuneempia skuutin käyttäjiä on harraspyyntö: – Kun huomaatte kaveri porukassa, että joku päättää lähteä kostean illan jälkeen kotiin tai jatkoille Kännissä Skuutilla, niin estäkää häntä. Samalla autatte kaveria tekemästä typeryyksiä, jolla voi olla kohtalokkaat seuraukset hänen tulevaisuuteensa.

Harkitsemattoman ja harmittoman oloisen tapahtumaketjun seurauksena voi olla pää katukivessä ja unelmat särkyneenä. Pidetään siis järki myös mukana yöaikaan, joohan? Meistähän kukaan ei varmasti päästäisi kaveriaan kännissä auton rattiin, vaan ottaisi autonavaimet pois.

Jyrki Åland

Turun Perussuomalaiset Pj

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Jyrkikin. Kirjoitit tärkeästä asiasta. Kyllä nuorta ihmiselämää kannattaa varjella. Heille toivoo ihanan Elämän tuleviin päiviin. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Skuutit ja kovaa ajavat pyöräilijät – molemmat yhtä vaarallisia jalankulkijoille kaduilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

No name
#3

Totta, ongelmana on varsin nopeasti kulkevat laitteet jotka eivät paitsi ole käyttäjilleen vaarallisia vaan myös jalankulkijoille. Uudet liikkumismuodot ovat tervetulleita, mutta lainsäädäntö ei tahdo oikein pysyä mukana näiden kanssa ja välillä tuntuu, että halua ja/tai resurssejakaan ei tahdo löytyä. Pyöräily on selvästi vähän samanlainen riski jalan kulkeville, koska liikennesäännöt eivät tahdo aina koskea mukamas näitä hurjapäitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000