Perussuomalaiset

Jyrki Åland

Itsenäisyyden aukion puolesta... loppuun asti

Musiikkitalon paikasta on käyty kiivaita keskusteluja niin puolesta kuin vastaan. Mielipiteet ovat vapaassa Suomessa edelleen puolustamisen arvoisia asioita. Paljon on esitetty, että Itsenäisyyden aukion voisi siirtää vaikka Mannerheimin puistoon. Minun ja monen turkulaisen mielestä ei voi!

Itsenäisyyden aukio ja sitä ympäröivät rakennettu kulttuuriympäristö kokonaisuudessaan kertoo meidän omaa historiaamme. Kyse ei ole muutaman patsaan siirtämisestä paikasta toiseen. Vaan jokaisella teoksella on oma merkityksensä ja syynsä sijainnille.

Väinö Aaltosen Museon edessä seisoo Työn ja Tulevaisuuden teoksien valokset Raivaaja, Tulevaisuus ja Henkinen työ. Kun teoskokoelmaa, rakennuksia ja miljöötä lähdetään seuraamaan museon edestä, niin se kertoo ison kappaleen nuoren Suomen kamppailusta ja noususta siihen mitä me olemme tänä päivänä.

Itsenäisyyden aukiolla Valtion virastotalon edessä on Mannerheimin-ristin ritari nro 162 muistomerkki. Kertomassa että ”Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa.” Adolf Ehnrooth. Viereinen Itsenäisyyden soihtu kuvastaa taiteen, vapauden ja tiedon valaisevuutta on siis luonnollista, että teoksen sijaintia ei sovi muuttaa, sillä teoksilla on toisiinsa ja ympäröivään miljööseen nähden näkymätön ja tarinallinen side.

Tämä kulttuurihistoriallinen tarina jatkuu teatterilta kohden Aboa Vetus & Ars Novalle. Tulemme matkalla ohittamaan muuan Aleksis Kiven, Paavo Nurmen sekä Itsenäisyyden kiven ja Turun Liljan patsaat. Se tarinan alun Raivaaja tähyää edelleen Suomen kaukaisimpiin kolkkiin, symboloiden maan rakentamisen ja uuden luomisen henkeä.

Rakentamisen ja uuden luomisen hengessä ei silti ole soveliasta tuhota meidän ainutlaatuista kulttuurimaisemaa. Aukion ympäristön ainutlaatuisuutta lisää se, että vasta sata vuotta sitten itsenäistyneellä valtiolla on paljon vähemmän rakennettua kulttuuriympäristöä kun meitä vanhemmilla sivistysvaltioilla.

Nyt kun nykyinen konserttisali on osin suojeltu ja on selvää ettei kaupunki saa Aninkaistenmäestä sitä hintaa mitä laskettiin, niin mitä jos mietittäisiin uudestaan. Kulttuurin, kulttuurimaiseman ja kaupungin talouden kannalta olisi kaikille parasta, että mietitään kaikki alusta asti uudestaan. Uskon että tämän toiveen takana on suurin osa turkulaisista.

Jyrki Åland

Turun Perussuomalaiset ry,n pj

Turun Tarkastuslautakunnan jäsen

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Onhan Turku mielenkiintoinen historiallinen kaupunki, jonka keskusta on upea.

Turkua tarkemmin tuntemattomille olis kuitenkin hyvä olla näkyvillä jonkinlainen kartta, jossa näkyis tämä itsenäisyyden aukiokin ympäristöineen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Jyrkikin. Turku pysytettäköön ”kuosissaan”. Mikäli tämä herra Suomessa ei muutu; kenelle kiitollisena musiikkia esitämme: Ei uutta taloa Suomeen tarvita ollenkaan. Sanotaanhan: ”siatkin” polkevat, kallisarvoiset ”helmet” rapaan. Jeesus Kristus musiikin, ja Ylistyksen kohteeksi, koska: Kaikki hyvä me saadaan; vain: Hänen kauttansa. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#3

Myös ei pakolliset/välttämättömät hankkeet voisi siirtää siihen asti, kunnes kaupungin talous tilanne paranee.
Ei kaikkea kannattaisi siirtää lapsiemme maksettavaksi.
Itse kannattaisi Turkuhallin muutamista monitoimi areenaksi. Monia hyviä puolia, yhteydet, paikoitus, ei rakennus aikaista häiriötä liikenteelle ja ympäristölle ja rahaa säästyisi,jne .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000