Perussuomalaiset

Jussi Wihonen

Pohjois-Karjalasta mallia Sote-uudistukseen...

1 kommenttia

Kuten kaikki tietää, kun muualla maassa vielä mietitään millaisia himmeleitä ja yhteistyökuviota rakennellaan, meillä ollaan pitkällä. Huomenna torstaina on yhtymävaltuuston kokous. Siun Soten yhtymävaltuusto eli virallisesti Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän valtuusto. Ei entinen vaan kokonaan uusi.

Kaikki kunnat ja lisäksi Heinäveden kunta ovat antaneet järjestämisvastuun pois, ensi vuoden alusta. Esim. Joensuussa se tarkoittaa sitä, että kaupungin 6000 työntekijästä jää jäljelle alle puolet; n.2500 henkilöä, kun koko terveydenhuoltohenkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä, Siun Soteen.

Lakihan on tarkoitus saada käytäntöön 2019 alusta, joten meillä on tässä parin vuoden etumatka.

Ottamatta kantaa yksityiskohtiin, vaikkapa valinnanvapaudesta, tässä saadaan vihdoin aikaan se mitä on haettu: integraatio. Perusterveydenhoito ja erikoissairaanhoito, ovat samassa organisaatiossa, ja järjestämisvastuulla. Kun kaikki tietää ja tuntee, miten raja-aidat ovat haitanneet tai jopa estäneet potilaan hyvän hoitoketjun.

Ja vaikka se se utopialta kuulostaa, ihan oikeasti, tässä lähtökohtana on ollut, asiakas – potilas. Pyrkimyksenä taata jokaiselle maakunnan asukkaalle tasa-arvoinen ja -vertainen kohtelu. Se on toki helpommin sanottu kuin tehty, pitkistä etäisyyksistä johtuen, mutta siihenkin on reseptejä, mobiiliteknologiaa ja pyörille pantavat palvelut. Huomenna ollaan niin konkreettisissa asioissa kuin hallintosääntö ja pelastuslaitoksen sijoittuminen kuntayhtymään.

Lisätietoa saa https://kokous.pohjoiskarjala.net/siunsote ja

http://www.siunsote.fi/

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
omihli
Vihainen
#1

Tärkeintä on, että Sote on tehty Suomen kansalaisille, eikä kaikille Suomessa oleskelijoille. Kuka sen takaa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000