Perussuomalaiset

Jukka Wallin

Pari sanaa sananvapaudesta

Suomen Pen-keskus myönsi sananvapauspalkinnon Abdirahim Husu Husseinille, eli tuttavallisemmin Husulle. Tämä ”uussuomalainen” eli somalitaustainen siirtolainen, on jostakin syystä päässyt median kesto suosikiksi. Totta kai hänen pitää olla esimerkki kotouttamisen onnistumisesta, kun hänen maamiehensä ovat päässeet otsikoihin aivan toisenlaisilla meriiteillä. Mutta, ei yksi pääsky kesää tee, on vanha suomalainen sananlasku.

Suomessa on tälläkin hetkellä voimassa sananvapaus, ainakin perustuslaissa niin on määritelty. Perustuslaki pitäisi olla kaikille sama, mutta jotkut pääsevät sitä nauttimaan enemmän, kuin vastaavasti toiset, kuten esimerkiksi Jussi Halla-aho. Pohjois-Karjalasta kotoisin olevat nuoret joutuivat ongelmiin, kun perustivat Facebook-sivustolle erään ryhmän, jossa haluttiin tuoda esille maahanmuuttoon ja maahanmuuttoteollisuuteen liittyviä, ainakin heidän mielestä, liittyviä ongelmia esille. Ryhmän nuoret vangittiin ja vietiin Joensuuhun asti poliisivankilaan. Aikanaan he saivat viranomaisten ja myös median mielestä ansaitut tuomiot. Myös erään somalitaustaisen henkilön tiliote ilmestyi yllättäen internetiin, josta selvisi hänen huomattavasti totuttua suuremmat sosiaalituet. Saiko tiliotteen julkaissut valtion tiedonjulkistamispalkinnon. Ei saanut, vaan ehdonalaista vankeutta.

Aikoinaan kirjailija Aleksandr Solzhenitsyn sai Nobelin kirjallisuudenpalkinnon kirjasarjastaan ”Vankileirien Saaristo”. Siinä hän paljasti Stalinin ajan hirmutekoja. Mutta, hänet karkotettiin Neuvostoliitosta. Hän oman ja häntä salakuljettamaan auttaneiden ihmisten henkien uhalla onnistuivat saamaan kirjan julkaistavaksi silloisessa lännessä. Maailma oli hieman toisenlainen siihen aikaan, mutta meillä taas eletään henkisesti vielä kuin 1950-luvun Neuvostoliitossa. Meillä syyttäjäviranomaiset haluavat elää siten, kuin Neuvostoliitto ja kommunismi olisivat voimissaan. Kommunismi on vain vaihtunut islamiin.

Meillä tuomittiin vankilaan vuonna 1940 kaksi henkilöä kirjeestä eduskunnan puhemiehelle, kertoo hyvin sen aikaisesta ilmapiiristä, joka ei ole juurikaan muuttunut niistä ajoista.

Pen-keskuksen olisi pitänyt myöntää palkinto niille, jotka ovat sanavapauden puutteen takia tuomittu. Se lista on liian pitkä, ja pitenee joka vuosi. Jussi Halla-ahon lisäksi kirjoituksistaan tuomioita on saanut ainakin: James Hirvisaari, Anu Palosaari, Seppo Lehto, Freddy Van Wonterghem ja Markus Johansson, ja monet muut. Kaikkia edellä mainituilla henkilöitä yhdistää halu tuoda vaiettu totuus julki, mutta ympärillä oleva yhteiskunta on liian sairas kuuntelemaan sitä.

Toivottavasti meilläkin jonakin päivänä toteutuu todellinen sananvapaus. Sitä päivää on hyvä odottaa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Nimetön
#1

Veronika Honkasalo rajoittaa sananvapautta rajulla ilmeisesti herjaamisella ja kunnianloukkauksella:

”Ote Honkasalon statuspäivityksestä: Ohjelma vilisee rasistisia ilmauksia ja pohjautuu rasistiselle ideologialle. Mutta ennen kuin teen tämän, haluan että myös muut, mahdollisimman moni eri puolueen edustaja ja ehdokas, sanoutuu irti tuosta fasistisesta ohjelmapaperista.” yle .fi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Veronikaa ei tietenkään tuomita, vaikka hän syyttää toisia rasistisesta ja fasistisesta teosta (vieläpä perusteetta) julkisesti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Yhdysvaltain kannabisteollisuuskin pystyy vaikuttamaan suomalaiseen mediaan!

Helsingin Sanomat (=Hölmölän Sanomat)
”Kannabiksesta ei ole kognitiivista haittaa
Tiede 15.2.2015 13:39
Mikko Puttonen”

USKOMATONTA SOOPAA!

Kannattaa katsoa asioiden todellinen laita: terveyskirjasto.fi. ja Yhdysvaltain lääketieteellinen tutkimustietokanta. USAn kannabisteollisuus vaikuttaa jo meidänkin mediaamme!

Kannabiksen akuutit fysiologiset ja psykologiset vaikutukset.
– Ruokahalun kasvu
– Takykardia, verenpaineen lasku
– Verestävät silmät
– Suun kuivuminen
– Psykomotorisen koordinaation huononeminen
– Sedaatio
Suuri annos ja akuutti myrkytys
– Huonontunut keskittymiskyky, muisti ja psykomotoriikka
– Lisääntynyt liikenneonnettomuusriski, erityisesti alkoholin ja lääkkeiden yhteydessä
– Ahdistuneisuus, paniikki
– Paranoia, muut psykoosioireet, depersonalisaatio, taustalla olevan psyykkisen ongelman paheneminen

Kannabiksen käytön krooniset vaikutukset ja riskit
Huono keskittymiskyky
Verbaalisen muistin huononeminen
Vaikeuksia jäsentää ja integroida monimutkaisia asioita
Oppiminen vaikeutuu, suoritustaso laskee, työttömyyden riski kasvaa
Nuorilla: Syrjäytyminen
Rikoksiin ajautumisen riski suurenee
Alkoholin ja muiden huumeiden liikakäyttö
Mielialaongelmat (depressio, ahdistuneisuus, psykoosi) voivat häiritä ihmissuhteita

”An evidence based review of acute and long-term effects of cannabis use on executive cognitive functions.

Cannabis use has been shown to impair cognitive functions on a number of levels-from basic motor coordination to more complex executive function tasks, such as the ability to plan, organize, solve problems, make decisions, remember, and control emotions and behavior. These deficits differ in severity depending on the quantity, recency, age of onset and duration of marijuana use. Individuals with cannabis-related impairment in executive functions have been found to have trouble learning and applying the skills required for successful recovery, putting them at increased risk for relapse to cannabis use.”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Pankkisosialistisen terrorin aika – sananvapaus oli vain kaunis sana Suomessa 1988-2015

RKP-Kokoomuksen vallan aikana normaali elämä sujui maassamme ”fantastisesti”. Sanomalehdet juhlivat ahkerien menestyjien saavutuksia ja ylistivät kaikkia suomalaisia, jotka menestyivät ja tekivät ennätyksiä.

Aikakauden sankari oli voimakas menestyjä, jolla oli hymy huulillaan. Televisiossa esitettiin tarttuvaa värikästä hömppäviihdettä. Kaikki saattoivat ostaa kalliita uusia ulkomaisia autoja lainarahalla ja iloitsivat pääsystään ”eliittiin”. Tämä kaikki tapahtui samaan aikaan käsi kädessä synkän todellisuuden kanssa. Suomi eli vuosina 1988-2014 kaksoiselämää. Tavallinen kansa eli päiviään innostuksen vallassa ja samaan aikaan RKP-Kokoomuksen väki ponnisteli yöstä toiseen siirtääkseen kansat varat itselleen ”yksityistämällä” ja valuutta- ja asuntopolitiikan avulla. Lehdistössä väärin ajattelijat ja opposition johtajat joutuivat vihapropagandakampanjoiden kohteeksi ja asetettiin jopa julkisiin oikeudenkäynteihin syytettyjen penkille ”vääristä ajatuksista”, mm Halla-Aho ja muut. Oli ajateltaav oikein Euroopan Unionista, eurosta ja maahanmuutosta. Tällöin julkaistiin yleisiä kampanjoita “perussuomalaisten ryhmän rasistisesta terroristitoiminnasta”. Poliittinen ilmasto synkkeni äkisti vuoden 2014 maaliskuussa kun tällöin Ukrainassa tapahtui vallankaappaus. RKP-Kokoomus-omisteisen lehdistömme mukaan Putin ja venäläiset suunnittelivat sotaa Suomea vastaan ja toimivat aktiivisesti maan sisällä. Lehdistön kampanjoissa vakuuteltiin kansaa siitä, että sisäinen vihollinen ”trollit ja putinistit” ja sen tuholaistoiminta tiedotusvälineissä olivat elävää todellisuutta. Valheelliset sepustukset vahvistivat omalta osaltaan todeksi kaiken sen mitä lehdistössä oli kerrottu. Putinismista syytetyt ”Putinin tiltut” ja ”trollit” olivat toimineet vakoilijoina, mielipideterroristeina ja sabotööreinä. Näin samaan aikaan kun Suomessa etsittiin kuviteltuja vihollisia niin fasistisen uusliberalistisen pankkisosialismin vannoutunein vastustaja Tsipras tuli valtaan Kreikassa vuonna 2015.

yllä oleva muokattu perustuen:

”Terrorin aika (Stalinin terrori)

Terrorin aikana normaali elämä sujui Neuvostoliitossa ”sankarillisesti”. Sanomalehdet juhlivat ahkerien työläisten saavutuksia ja ylistivät naparetkeilijöitä tai lentäjiä, jotka tekivät ennätyksiä.

Aikakauden sankari oli voimakas ulkoilmaihminen jolla oli hymy huulillaan. Elokuvissa esitettiin tarttuvia musikaaleja kuten Volga. Volga tai Sirkus, joissa vaaleaverinen sankarinainen Ljubov Orlova lauleli itsensä miljoonien neuvostoliittolaisten sydämiin. Elokuva Sirkuksen ”isänmaan laulu” ja sen lyriikka kertoi kaikille kuinka missään muualla kuin Neuvostoliitossa ei ihminen voinut hengittää niin vapaasti ja kävellä ylpeänä ja vapaana.

Tämä kaikki tapahtui samaan aikaan käsi kädessä terrorin synkän todellisuuden kanssa. Neuvostoliitto eli vuosina 1936-1938 kaksoiselämää. Tavallinen kansa eli päiviään innostuksen vallassa ja samaan aikaan NKVD:n teloittajat ponnistelivat yöstä toiseen täyttääkseen veriset tehtävänsä.

Poliittinen ilmasto synkkeni äkisti vuoden 1936 heinäkuussa kun tällöin julkaistiin asetus “trotskilais-zinovjeviläisen vastavallankumouksellisen ryhmän terroristitoiminnasta”. Asetuksessa todettiin, että entiset puoluejohtajat olivat suunnitelleet Stalinin ja muiden puoluejohtajien surmaamista, yrityksistä palauttaa kapitalismi, sabotoida Neuvostoliiton asevoimia, ym. Entiset opposition johtajat vangittiin ja asetettiin julkisiin oikeudenkäynteihin syytettyjen penkille.

Syytettyjen omat tunnustukset vahvistivat omalta osaltaan todeksi kaiken sen mitä neuvostolehdistössä oli kerrottu. “Vapaaehtoisten tunnusten” mukaan syytetyt olivat toimineet vakoilijoina, terroristeina ja sabotööreinä. Heidän todistuksiensa mukaan monet ulkomaat suunnittelivat sotaa Neuvostoliittoa vastaan ja toimivat aktiivisesti maan sisällä.

Tilitykset vakuuttivat kansaa siitä, että sisäinen vihollinen ja sen tuholaistoiminta olivat elävää todellisuutta. Näin samaan aikaan kun Neuvostoliitossa etsittiin kuviteltuja vihollisia niin kommunismin vannoutunein vastustaja Adolf Hitler tuli valtaan Saksassa vuonna 1933.” lähde: peda.net

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

taas propagandaa:
”HS Pääkirjoitus: Espanja ei kulje Kreikan tietä”
Espanjassa Podemos on voittamassa seuraavat vaalit ja valta tulee vaihtumaan sielläkin. HS:n pääkirjoituksen laatija taitaa elää aivan toisella planeetalla tai luulee kansaa aivan idiooteiksi, joka uskoo kaiken, mitä Helsingin Sanomissa kirjoitetaan. Ehkä kansa onkin suurelta osin, eivät he muuten varmaan tuollaista kirjoittaisi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

pertti manninen
Hämmentynyt
#5

Eliitti ja sen nuoliat käyttävät sananvapautta mielensä ja halujensa mukaan,
PS.pientä kansa loukaten ja sortaen

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000