Perussuomalaiset

Jukka Mäkynen

Elinkustannukset puhuttavat kansaa

Ruoka ja energia kallistuvat kiihtyvällä tahdilla ja polttoaineiden hinnat ovat jo sellaisissa lukemissa, että moni on alkanut vähentämään autoilua. Ihan turhaa on väittää, että polttoaineen hinta riippuisi pelkästään maailmanmarkkinahinnasta tai Ukrainan sodasta. Se ei pidä paikkansa. Hintojen kohoaminen alkoi jo ennen sotaa liian kunnianhimoisen ilmastopolitiikan ja vihreän siirtymän takia.

Yksi syy, mikä on erityisesti Pohjoismaissa nostanut polttoaineiden hintoja, on jakeluvelvoite, eli polttoaineen sekaan pitää sekoittaa tietty määrä kallista ja vaikeasti saatavaa biopolttoainetta. Toinen syy on koronaelvytyksen vuoksi tehty hillitön rahanjako, joka vääristää kilpailua ja ruokkii inflaatiota. Nykyhallituksella kun on tapana kaataa ongelmien päälle ennemmin rahaa, kuin tarttua juurisyihin, mistä ongelmat johtuvat.

Polttoaineen veronalennus olisi nyt erittäin tervetullut piristys talouteen, mutta se tuntuu olevan hallitukselle mahdoton tehtävä. Maailmanmarkkinahintojen heilahteluille Suomi ei mahda mitään, mutta omille polttoaineveroille mahtaa. Monet Euroopan maat ovat alentaneet polttoaineen verotusta ja esimerkiksi Saksa päätti juuri alentaa veroa kesä-elokuun ajaksi lähes 30 senttiä litralta ja dieselin hintaa vajaat 17 senttiä. Miksi veroale ei Suomessa onnistu, vaan vedotaan siihen, että verojen alennus hyödyttäisi hyvätuloisia eniten? Väittäisin kuitenkin, että veron alennus hillitsisi elinkustannuksia ja hyötyjinä olisivat etenkin pienituloiset kotitaloudet. Esimerkiksi osa eläkeläisistä, opiskelijoista ja työttömistä elää jo valmiiksi tilanteessa, jossa rahat kuluvat arjen perustarpeisiin. Heidän tilanteensa on erityisen hankala.

Sähköautoilukaan ei ole tänä aikana vaihtoehto, koska hankintahinnat ovat korkeat, eikä käytettyä sähköautoa kannata ostaa – köyhällä ei yksinkertaisesti ole varaa sähköautoiluun. Vaikka liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka lupasi, että sähköistyminen laskee fossiilisten polttoaineiden hintapainetta, kuinkas sitten kävikään? Meillä on Euroopan kallein bensa ja toiseksi kallein diesel. Lisäksi dieselauton käyttövoimaveroa ei olla poistettu, vaikka verolle ei ole enää edes perusteita.

Suunnitelmissa on, että paljon ajaville ja vähävaraisille yksityishenkilöille voitaisiin kompensoida hinnannousua tuloveron alentamisella ja jopa könttämaksulla. Tähän en usko. Se olisi vain tekohengitystä ja sama kuin pissisi pakkasella housuun.

Nyt kannattasi hallituksen pikaisesti ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä järkeviä veropäätöksiä, ennen kuin kansan kärsivällisyys loppuu. Ministeri Saarikon ei kannata enää kehottaa ylimielisesti suomalaisia laskemaan elintasoaan tai sopeutumaan uuteen, koska hallitus voi omalla politiikalla vaikuttaa elinkustannuksiin.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

”Pohjoismaissa nostanut polttoaineiden hintoja, on jakeluvelvoite, eli polttoaineen sekaan pitää sekoittaa tietty määrä kallista ja vaikeasti saatavaa biopolttoainetta.”
Tämä johtuu ainoastaan EU:n byrokratiasta joilla rajoitetaan biopolttoaineiden valmistamiseen sallitujen raaka-aineiden vaihtoehtoja. Ei mistään muusta. Ilman byrokratiaa raaka-aineita biopolttoaineiden valmistamiseen olisi saatavilla lähes rajattomasti, lisäksi biopolttoaineiden saatavuus olisi helpompaa kuin fossiilisen bensan ja dieselin. Ei pidä uskoa liikaa fossiilisten polttoaine/öljy yhtiöiden ylläpitämää pitkä-aikaista propagandaa jonka todellinen tavoite on maksimoida rahavirrat, sekä saada enemmän käyttöön erilaisia lisäaineita(joista osa ovat oikeasti haitallisia) polttoaineisiin. Myös vähentää mahdollisimman paljon biopolttoaineiden määriä että saataisiin vähennettyä uusiutuvien polttoaineiden tuotantoa ja teollisuutta(työpaikkoja) pois kilpailemasta fossiilisia polttoaineita vastaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Sen verran korjausta

1. Hintojen nousu ei johdu Ukrainan sodasta
2. ei suoraan Ilmasto poltiikastakaan

Vaan ääliömäisestä rahan painamisesta ja velaksi sikailemisesta jota harrastettiin lähes koko maailmassa KORONAN VERUKKEELLA

Tämä mihin tämä johtaa oli etukäåteen tiedossa (Ei se kannettu vesi kaivossa pysy)

Laman torjuminen sillä mistä lama alkaa on täysin järjen vastaista toimintaa ,on päivän selvää että Lama tulee entistä vihaisempana takaisin kun se velka rahalla ajetiin 2020 pois ja saatiin pörssit hirmuiseen nousuun Velkarahan voimalla.

Tietenkin Ukrainan sodalla on osuus mm. Venhän hinna nousuun ja öljynkin ja tietenkin järjetön Ilmasto politiikka tuhoaa Velkaisen Euroopan kilpailu kyvyn lopullisesti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suosi Suomalaista!
Tyytyväinen
#3

Joutsenlippu kunniaan, vaikka lidl myy halvemmalla!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomalaisuus kunnian!
Tyytyväinen
#5

Ostetaan suomalaista myös Lidlistä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nälkäinen suomalainen
Hämmentynyt
#4

Suomalainen tuottaja laita kaikki se maa-ala, jolla eu on kieltänyt viljelyn myöntämällä eu-maataloustukea; perunalle ja leipäviljalle, niitä tarvitaan jo ennen Joulua! Saat ne tukesi jokatapauksessa, koska eihän niitä kukaan valvo!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000