Perussuomalaiset

Jukka Kilpi

Uusimaa uhattuna: kansan valta, rahat ja palvelut viedään

Stubbin-Rinteen hallitus, vihreiden ja sirpalepuolueiden tuella, ajaa parhaillaan läpi pakkolakeja metropolihallinnon perustamisesta ja pakkokuntaliitoksista. Kokoomus, demarit ja vihreät kannattavat metropolihallintoa. Ne kannattavat maankäytöstä, asumisesta ja liikenteestä päättämisen siirtämistä pois kuntalaisten omista käsistä. Samalla ne kannattavat kaupungin vuokratalojen asukasvalintojen siistämistä pois kuntatasolta, metropolissa olevien valtion maanteiden siirtämistä valtiolta kuntien maksettaviksi, ja maankäyttöasioista – kuten poikkeusluvista päättämisen – siirtämistä keskitetyn hallinnon tahdon alle.

Yhdessä sote-ratkaisun kanssa metropolihallinto merkitsee itsenäisten kuntien loppua. Vaikka Uudenmaan kuntien muodollinen itsenäisyys säilyisikin, ne olisivat enää nukkekaupunkeja. Umpilisäkemäisiä tynkiä, joilla ei olisi todellisia tehtäviä. Sellainen ilahduttaisi ainoastaan kuntajohtajia, jotka voisivat keventyneellä työmäärällä jatkaa nykyisten etujensa nauttimista.

Uudellamaalla vain Perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti puolustaneet kunnallista itsehallintoa. Tulen maanantaina 26.1.2015 tämän linjan mukaisesti kaupunginvaltuutettuna ehdottamaan, että Espoo antaa kielteisen lausunnon maan hallituksen pakkolaeista. Esitän myös, että Espoo päättää aloittaa oikeustaistelun tulevien pakkoratkaisujen perustuslaillisuuden tutkimiseksi. Valtiosääntöoppineiden mukaan vuonna 2000 tehty perustuslakiuudistus antaa tähän mahdollisuuden.

Espoo ei olisi yksin torjumassa maan hallituksen Uudellemaalle ajamaa epädemokraattista pakkohallintoa. Pääkaupunkiseudun ns. Kuuma-kunnat, eli kymmenen metropolin kehyskuntaa, ovat jo hylänneet Stubbin-Rinteen metropolikaavailut.

http://www.kuuma.fi/ajankohtaista/tiedotteet/kuuma-johtokunta_hyvaksyi_eilen_lausunnon_metropolihallintolaista.576.news

Jäävätkö Perussuomalaiset maanantaina 26.1.2015 Espoon valtuustossa yksin puolustaessaan esitystäni metropolihallinnon hylkäämisestä?

Esitykseni sisältö on seuraava:

”Espoo ei hyväksy hallituksen esitystä metropolihallintoa koskevaksi lainsäädännöksi. Esitys loukkaa perustuslaissa säädettyä kunnallista itsehallintoa. Espoo ehdottaa kuntien välisen sopimus- ja neuvotteluprosessin käynnistämistä vaihtoehtoisen, vapaaehtoiseen yhteistyöhön perustuvan metropoliratkaisun selvittämiseksi.

Espoon kaupunki on riittävän suuri yksikkö tuottamaan itse espoolaisten tarvitsemat palvelut. Espoo myös tuottaa nämä palvelut kuntalaisille edullisesti. Hallituksen esittämä lainsäädäntö on uhka espoolaisten palvelutason säilymiselle ja Espoon kohtuulliselle kunnallisverotuksen tasolle.

Maankäytöstä, asumisesta, liikenteestä ja palveluista päättäminen paikallisesti on lähidemokratian keskeinen piirre. Hallituksen esitys metropolihallintoa koskevaksi lainsäädännöksi on uhka kansanvallalle, koska se vie näistä asioista päättämisen kauemmas kuntalaisista.

Mikäli eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen metropolihallintoa koskevaksi lainsäädännöksi, Espoon kaupunki tulee viemään oikeusistuimen arvioitavaksi ovatko mahdolliset pakkokuntayhtymien tai seutuhallinnon perustamista koskevat valtion päätökset perustuslain vastaisia.”

Eläköön itsenäiset kunnat! Niistä kannattaa tykätä. Kuntaitsenäisyys nostaa kynnystä viedä muualle Uudenmaan rahat ja palvelut.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Pekka Pypee
#1

Olet Jukka Kilpi oikealla asialla. Itse asiassa jo nyt Ely-keskuksella on niin suuri valta esim. kaavoitukseen kunnissa, ettei niissä tahdo saada mitään järkevää aikaiseksi. Mitähän tilanne olisi tuon uhkaavan muutoksen jälkeen – hirvittää!
Suomalaisten on aika alkaa miettiä aivan tosissaan, miten ehkäistä vallitsevaa ja yhä villiintyvää mielivaltaa läpi-julkikorruptoituneen valtiovallan taholta. Nuo helppoheikit on saatava aisoihin. Suomalaiset ovat sävyisää kansaa, mutta rajansa silläkin…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000