Perussuomalaiset

Juha Malmi

Suomen on aika siirtyä valikoivaan maahanmuuttopolitiikkaan!

Suomen on siirryttävä selektiiviseen maahanmuuttopolitiikkaan eli jatkossa on pyrittävä valitsemaan ne maahanmuuttajat, joita tänne tarvitsemme niin, että heillä on tarvittavat edellytykset integroitua yhteiskuntamme jäseniksi, joka on sekä maahanmuuttajien että yhteiskuntamme yhteinen etu.

Ensin on määriteltävä millaista työvoimaa ja osaamista maahamme tarvitaan. Tämän jälkeen on tehtävä kokonaisvaltainen suunnitelma mistä maista tarvittavaa työvoimaa on parhaiten saatavissa. Kun suunnitelma on valmis niin suomalaiset koulutusryhmät lähtevät kyseisiin maihin kouluttamaan tulevat työntekijät ja yrittäjät.

Koulutus pitäisi sisällään ainakin ammatti-, yhteiskuntaoppi-, ja kieli-, ja yrittäjyyskoulutuksen sekä perusteellisen tietopaketin Suomesta ja suomalaisesta kulttuurista ja tavoista. Siirtämällä kotoutuksen lähtömaihin säästämme tuntuvasti yhteiskunnan varoja, koska etäkotouttamisen kustannukset ovat minimaaliset nykymalliin verrattuna.

Miksi uudistusta tarvitaan? Maahanmuuton kustannukset ovat 2 miljardin euron luokkaa ja tulevat kasvamaan rajusti, samalla kun Suomen taloustilanne heikkenee ja jopa lakisääteisten sosiaali- ja terveyspalvelujen turvaaminen on vaakalaudalla. Valikoivalla maahanmuuttopolitiikalla (VAMP) vähennämme kustannuksia ja lisäämme tuloja, kun yhä useammalla tulijalla on valmiudet integroitua Suomeen.  

Pelkästään ulkomaalaisten työttömyyskulut ovat asukasmäärään suhteutettuna kaksinkertaiset suomalaisiin verrattuna eli 540 miljoonaa euroa vuodessa. Toimeentulotukimenot ovat noin 100 miljoonaa. Maahanmuuttajien käyttämien palveluiden kustannukset ovat 940 miljoonaa ja ulkomaalaisten harmaan talouden aiheuttamat veromenetykset 200 miljoonaa. Laskelmassa ei ole huomioitu asumistuki-, tulkkaus-, eikä hallinnointimenoja, jotka ovat huomattavat.

Suomalaisten ammattilaisten lähettäminen kohdemaihin kouluttamaan ja etäkotouttamaan tulevia työntekijöitä maksaisi noin 10 miljoonaa euroa, joka pitää sisällään 100 henkilön palkkamenot ja muut toimintamenot.

Suomen saama säästö näin toimittaessa olisi arviolta 1000 miljoonaa euroa eli noin miljardi seuraavan kymmenen vuoden aikana, kun valtaosa maahanmuutosta tulisi valikoivan maahanmuuton piiriin. Säästö tulisi sosiaalitukien, työttömyyskulujen sekä muiden Suomessa tapahtuvien kotouttamismenojen vähenemisestä puoleen.

Maahanmuutto ja monikulttuurisuus ovat monille puolueille ja ihmisille itseisarvo ja osittain ideologinen valinta. Maahanmuuttoa tulisi kuitenkin käsitellä ihan samalla tavalla kuin muitakin poliittisia kysymyksiä eli rationaalisesti ja Suomen etua ajatellen.

 

 

 

 

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
terve järki
Tyytyväinen
#1

Juuri näin! Ja Rkp ulos hallituksesta,se on meidän holtittoman maahanmuuton takana,ks kadnäd strategia , kätilöinä thoors ja biuadet, kaivakaa nuo katmeat tantat muuten esiin ennen vaaleja..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000