Perussuomalaiset

Jouni Vallin

Lääkkeet kuuluvat edelleen apteekkeihin

Arvoisa Kaupan liiton edustaja Mari Kiviniemi. ”Luova sitaattini” ( I-P 17.2.2023) oli viime kesän Suomi Areena paneelikeskustelusta: ”Miten saada edullisempia lääkkeitä ja turvata palvelut koko Suomessa”. Sitaattini ei ollut sanatarkka, mutta paikanpäällä kuuntelemassa olleena se kuvasi mielestäni koko keskustelun sävyä. Yliopistokoulutuksen saaneen farmaseuttisen henkilöstön lääkeneuvonta sivuutettiin näppärästi, vaikka turvallisuudesta puhuttiinkin. Miten neuvonta onnistuu kaupan kassalla? Vai onko se sittenkin toissijaista kuten nikotiinivalmisteidenkin kohdalla?
Suomessa kauppa on keskittynyt vahvasti kahdelle kirjaimelle K ja S. Tällaisessa kehityksessä pienyrittäjät ja erikoisliikkeet ovat häviäjiä. Minne häviävät kukkakaupat, vaateliikkeet, kalastus- ja metsästysliikkeet?
Tarvitsemme oman alansa erikoisliikkeitä, joissa on alan erityisasiantuntemusta ja osaamista. Itse en haluaisi ostaa lohta apteekista, enkä lääkkeitä marketista. Kaikelle on paikkansa ja osaajansa.
Paljon kertoo Kaupan liiton motiiveista Helsinkiin pystytetty demoapteekki, jossa heti kättelyssä mikro- ja milligrammat sekoitettiin suloisesti keskenään. Tuhatkertainen annosvirhe mitä tahansa ainetta johtaa suuriin ongelmiin. Tällaisiin virheisiin ei ole varaa.
Anteeksi skeptisyyteni, mutta minusta Kaupan liiton ainoa motivaatio saada lääkkeet omiin valikoimiinsa on raha, ei asiakkaan etu.
Muistakaa äänestää, sillä te päätätte missä lääkkeet myydään ja miten Suomen koulutusjärjestelmä, sekä julkinen talous korjataan.
Hyvää kevättä kaikille.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000