Perussuomalaiset

Jouni Vallin

Lääkkeet kuuluvat apteekkeihin

LÄÄKKEET KUULUVAT APTEEKKEIHIN

Kaupan ala on aloittanut kovan lobbaamisen reseptivapaiden lääkkeiden siirtämiseksi kauppoihin. Asiaa perustellaan lääkkeiden helpommalla saatavuudella ja hintojen laskulla.

Tällä hetkellä reseptivapaista itsehoitolääkkeistä ovat kaupoissa vain nikotiinivalmisteet. Näiden hinnat eivät ole romahtaneet ja niiden myyntimäärät ovat moninkertaistuneet. Kaupat haluavat saada myyntiä ja tehdä voittoa, asiakkaille suunnattua asiantuntevaa neuvontaa näiden myyntiin ei ole liitetty. Ainoastaan aggressiiviinen markkinointi on lisääntynyt.

Mari Kiviniemi taisi todeta viime kesänä Suomi Areenassa, että ”kyllä kaupan henkilökuntakin voi esitellä lääkkeitä.” Apteekeissa farmaseuttinen henkilökunta ei esittele lääkkeitä, vaan kertoo eri lääkeaineiden yhteisvaikutuksista ja käytön riskeistä/turvallisuudesta, myös apteekin itsehoito-osastoilla.

Reseptivapaat itsehoitolääkkeetkään eivät ole vaarattomia. Väärinkäyttämällä ne muodostavat riskin terveydelle ja jopa hengelle.

Vain apteekin farmaseuttisella henkilökunnalla eli farmaseuteilla ja proviisoreilla on oikeus antaa lääkeneuvontaa. Jos se on laadukasta, kuten Suomessa on, sen arvioidaan tuovan satojen miljoonien eurojen säästöt muualle terveydenhuoltojärjestelmään.

Älykkäintä olisi ottaa apteekeissa oleva farmaseuttinen asiantuntemus osaksi hyvinvointialueiden palvelujärjestelmää, koska apteekit ovat jo olemassaoleva matalankynnyksen terveyspalveluverkosto.

Farmaseuttinen henkilöstö voi toteuttaa lähipalveluna mm. lääkkeiden annosjakelua ja lääkehoidon arviointeja. Apteekeissa on vuosittain noin 60 miljoonaa asiakaskäyntiä, eli tuttua ja turvallista lähipalvelua valmiissa palveluverkostossa.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
eastfinn
#1

Suomessa on outo tapa tuhota valmiina oleva hyvä järjestelmä. Kaupan kassoilla ja hyllyjen täyttäjillä ei ole tietotaitoa neuvoa edes särkylääkkeiden käyttöä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Äänestäjä
#2

Uutiskatsaus; Hesarin vieraskynässä koulutuksen asiantuntija kertoo, että perusasioiden oppiminen ei ole tärkeää, mutta innostaminen yhteiskunnan muuttamiseen ”oikeinajattelijoiden” mukaiseksi on. Puuttui vain kehotus äänestää vihervasemmistoa.
Toinen uutinen, koululle määrätyn oikeinajattelu opastuksesta huolimatta, ensikertalaisten suosikkipuolue on PS. Johtuisikohan siitä, että nuoremme on oikeinajattelukiimassa heitetty junan alle yksin selviämään erinäiset syytteet niskassaan? Tai siitä, että yhdenvertaisuus, rasismisaarnahenkilöiden totuus eroaa siitä totuudesta, jonka keskellä nuoret elävät?
Mitä nuorempi, sitä vähemmän ennakkoluuloja, arjen pohjalta mielipiteet syntyvät.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#3

Persu nuoret ovat uudessa gallupissa , johdossa 26 % , seuraavana sdp .12% , niin , että hyvältä näyttää ja vaalit vain lähenee , ja lähenee !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000