Lääkkeet kuuluvat edelleen apteekkeihin
Arvoisa Kaupan liiton edustaja Mari Kiviniemi. ”Luova sitaattini” ( I-P 17.2.2023) oli viime kesän Suomi Areena paneelikeskustelusta: ”Miten saada edullisempia lääkkeitä ja turvata palvelut koko Suomessa”. Sitaattini ei ollut sanatarkka, mutta paikanpäällä kuuntelemassa olleena se kuvasi mielestäni koko keskustelun sävyä. Yliopistokoulutuksen saaneen farmaseuttisen henkilöstön lääkeneuvonta sivuutettiin näppärästi, vaikka turvallisuudesta puhuttiinkin. Miten neuvonta onnistuu kaupan kassalla? Vai onko se sittenkin toissijaista kuten nikotiinivalmisteidenkin kohdalla?
Suomessa kauppa on keskittynyt vahvasti kahdelle kirjaimelle K ja S. Tällaisessa kehityksessä pienyrittäjät ja erikoisliikkeet ovat häviäjiä. Minne häviävät kukkakaupat, vaateliikkeet, kalastus- ja metsästysliikkeet?
Tarvitsemme oman alansa erikoisliikkeitä, joissa on alan erityisasiantuntemusta ja osaamista. Itse en haluaisi ostaa lohta apteekista, enkä lääkkeitä marketista. Kaikelle on paikkansa ja osaajansa.
Paljon kertoo Kaupan liiton motiiveista Helsinkiin pystytetty demoapteekki, jossa heti kättelyssä mikro- ja milligrammat sekoitettiin suloisesti keskenään. Tuhatkertainen annosvirhe mitä tahansa ainetta johtaa suuriin ongelmiin. Tällaisiin virheisiin ei ole varaa.
Anteeksi skeptisyyteni, mutta minusta Kaupan liiton ainoa motivaatio saada lääkkeet omiin valikoimiinsa on raha, ei asiakkaan etu.
Muistakaa äänestää, sillä te päätätte missä lääkkeet myydään ja miten Suomen koulutusjärjestelmä, sekä julkinen talous korjataan.
Hyvää kevättä kaikille.
Tekstin aiheet:
Osallistu keskusteluun!
0 kommenttia