Perussuomalaiset

Jarmo Nahkamäki

Nappikauppaa

1 kommenttia

Puhutaanpa pillereistä. Viime vuoden alusta alkaen lääkkeiden jakelussa tapahtui muutos, joka vaikuttaa monen sairaan arkeen. Esimerkkinä tästä epilepsialääke Vimpat. Kun sen pakkauskoko on 56 tablettia / pakkaus ja lääkkeen annostus on yksi pilleri päivässä, niin lääkettä ei saa apteekista Kelan korvaamana kuin vajaan kahden kuukauden käyttöä vastaavan määrän eli yhden pakkauksen.

Ennen vuotta 2017 lääkettä sai kerralla kaksi pakettia eli 112 tablettia. Silloin siitä riitti vajaaksi neljäksi kuukaudeksi. Muuttunut käytäntö johtaa siihen, että sairaat joutuvat asioimaan apteekissa useammin ja myös maksamaan lääkkeistään enemmän, sillä omavastuu 4,50 euroa otetaan joka ostoksesta.

On vanha sanonta, että toimivaa systeemiä ei pidä muuttaa. Nyt näin tehtiin. Muutosta perusteltiin lääkehävikin pienentämisellä ts. ihmisiltä ei jäisi niin paljon käyttämättömiä lääkkeitä kotiinsa.

Tämä on jokseenkin huvittava väite. Epilepsia ei yleensä parane ja tätä lääkettä käyttävät joutuvat syömään sitä jatkuvasti. Niin ollen tällä muutoksella vain tehtiin sairaiden elämästä vieläkin vaikeampaa. Onko kansanedustajat näin vieraantuneet ihmisten arjesta, että tällaiseen kiusantekoon sairaita kohtaan mentiin?

Jk. Ja kyllä, Perussuomalaiset olivat hallituksessa, kun tämä muutos tehtiin. Nyt olisi sen korjausliikkeen aika.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Patu
Hämmentynyt
#1

Virheitä on tapahtunut. On aika korjata se mitä voidaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000