Perussuomalaiset

Jouni Tirkkonen

Esitys uudesta aselaista rikkoo perustuslakia

Esitys uudesta aselaista on lausuntakierroksella , joka päättyy kesäkuun 22 päivä. Tämän jälkeen esitys palaa takaisin hallituksen käsittelyyn. Uutta aselainsäädäntöä perustellaan mm. turvllisuudella, koska Euroopassa on tehty terrori-iskuja jotka on suoritettu ampuma-aseella. Mielestäni tämä on huono peruste kiristää aselainsäädäntöä, koska rikolliset eivät ole koskaan välittäneet laista yhtään mitään. Sitä vastoin lainkuuliaisille aseharrastajille kiristyvä lainsäädäntö aiheuttaa hyvin paljon ongelmia tulevaisuudessa.

Tässä uudessa aselakiesityksessä on mm. kolme ongelmallista kohtaa, joihin on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Hallituksen esityksessä rikotaan perustuslakia ja tehdään ihmisistä taannehtivasti rikollisia. Suomen perustuslaki takaa kaikille perusoikeudet, joihin kuuluu mm, yhdistymisvapaus. Yhdistymisvapaus tarkoittaa sitä että voit joko kuulua yhdistykseen tai olla liittymättä yhdistykseen. Kukaan ei voi pakoittaa sinua. Kun aseharrastaja on hankkimassa ensimmäistä asettaan, hänen on harjoiteltava kaksi vuotta aseella jota hänellä ei ole. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että hänen on liityttävä ampumaseuraan. Näyttää siltä että tulevaisuudessa yhdistymisvapaus ei koske aseharrastajia.

Toinen perustuslakiin liittyvä asia on syrjinnän kieltäminen mm. iän perusteella. Mikäli olet hankkimassa reserviläiskivääriä, sinulta vaaditaan mm. sodanajan sijoitus. Meillä Suomessa on noin 900 000 reserviläistä joista vain vajaalla kolmanneksella on sodanajan sijoitus. Tämä johtuu siitä että 40 vuotias alkaa olla jo liian vanha rintamapalvelukseen. Tämä tarkoittaa sitä että keski-ikäiset ja sitä vanhemmat ovat eriarvoisessa asemassa lain edessä nuorempiin nähden. Mikäli mikä tahansa muu lakiesitys rikkoisi perustuslakia se palaisi automaattisesti takaisin lähtöruutuun.

Kolmas merkillepantava asia tässä esityksessä liittyy lippaisiin. Tällä hetkellä kuka vain voi ostaa itselleen tyhjän lippaan. Mikäli sinulta löytyy tulevaisuudessa lipas johon sinulla ei ole asetta, olet syyllistynyt ampuma-aserikokseen. Tälläisestä henkilöstä tehdään taannehtivasti rikollinen vähän samalla lailla kun sodan jälkeen Suomen sodanajan johdosta tehtiin taannehtivasti rikollisia. Yleensä tälläinen taannehtiva lainsäädäntö ei kuulu länsimaiseen oikeuskäytäntöön lainkaan. Mikäli olet töissä vaikkapa lentokentällä, ydinvoimalassa tai vaikkapa Finnairilla, sinun työsuhteesi tullaan purkamaan sen jälkeen kun saat tuomion ampuma-aserikoksesta.

Tässä uudessa aselakiluonnoksesa on eräs mielenkiintoinen kohta. Mikäli ase katoaa, aseen omistaja menettää siihen lupansa. Miltä tuntuisi jos sinulta varastettaisiin auto ja sen jälkeen sinulta viedään ajokortti? Toinen mielenkiintoinen kohta on sellainen, että mikäli et harrasta ampumaurheilua säännöllisesti menetät aseeseen niin ikään luvan. Otetaanpa taas automaailmasta esimerkki. Mikäli et aja autollasi säännöllisesti, autosi takavarikoidaan valtiolle. Yleensä länsimaissa omalla omaisuudella saa tehdä mitä haluaa. Voit joko käyttää sitä tai olla käyttämättä. Ilmeisesti tämäkään ei aseharrastajia koske.

Aselakien kiristäminen turvallisuussyillä on hieman sama kuin yritettäisiin vähentää rattijuopumuksia siten, että viedään selviltä autot pois. Mitäs luulette, onko tehokas keino?

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000