Perussuomalaiset

Matias Turkkila

Maakuntalehti ja vanha pasifisti

HS:n 23.12 pääkirjoituksessa todetaan: ”Suomen maanpuolustuskyky ei ole riippuvainen reserviläisten vapaaehtoisissa ampumaharjoituksissaan käyttämistä puoliautomaattiaseista. ”  

Jaa. 

Kantaa perustellaan a) Erkki Tuomiojan mielipiteellä sekä b) puolustusvoimien neljän vuoden takaisella lausunnolla, joka HS:n mukaan kuuluu seuraavasti: ”Puolustusvoimien tarpeet eivät voi olla perusteena minkään aseen hallussapitoluvan myöntämiselle.”

Vai niin. 

HS käyttää hyvin tarkoitushakuisella tavalla hyväkseen puolustusvoimien tekstiä. Lausunnossa kun ei ole kyse siitä, ettei puolustusvoimilla ylipäätään olisi käyttöä ampumataitoiselle reserville. Lausunnossa on kyse siitä, että yksittäinen henkilö ei voi saada lupaa ampuma-aseeseen sillä perusteella, että hän kuuluu reserviin ja/tai reserviläisjärjestöön. 

Lausunnossa sanotaan erikseen, että tekstin näkökulma koskee nimenomaan järjestöjä ja harrastajia:

”Poliisihallituksen lausuntopyyntö koskee käytännössä reserviläisjärjestöjen ja yksittäisten harrastajien toimintaa, jota ensisijaisesti tulee tarkastella ampuma-aselaissa annetun sääntelyn kautta.” 

Lausunnon tekstistä selviää, että lausunto on annettu ampuma-aseiden lupaperusteiden harkinnan vuoksi: 

”Yleinen maanpuolustusvelvollisuus [..] ja  kuuluminen reserviin tai varareserviin eivät itsessään velvoita tai oikeuta ketään hankkimaan tai hallussa pitämään ampuma-asetta.”

”Yksittäiselle reserviläiselle tai reserviläisyhdistykselle ei voi muodostua lupaperustetta, joka liittyisi puolustusvoimien valmiuteen, puolustusvoimissa annettavaan koulutukseen tai hakijan kuulumiseen esimerkiksi taistelukoulutusyksikköön tai maakuntajoukkoihin”

Eli yksinkertaisemmin sanottuna: ressujärjestöön kuuluminen ei YKSITTÄISEN HENKILÖN TAPAUKSESSA ole peruste aseluvalle. Tästä lausunnossa on kyse. 

Lausunnossa EI OLE KYSE siitä, etteikö puolustusvoimilla olisi käyttöä vapaaehtoisille ampumataitoisille reserviläisille. 

HS:n pääkirjoitus jättää lukijansa käsitykseen, että puolustusvoimien kannalta olisi melko yhdentekevää, onko Suomessa vapaaehtoisia ampumataitoisia reserviläisiä vai ei. Asia on päinvastoin. Sekin sanotaan lausunnossa ääneen: 

”[R]eserviläisjärjestöissä harjoitettavaa ampumaurheilua pidetään yksittäisen reserviläisen toimintakyvyn ja osaamisen kannalta myönteisenä toimintana.”

Lopuksi: Reserviläisten aseharrastusta ja sitä kautta maanpuolustusta tukevat puolustusministeri, puolustusvaliokunta, suuri valiokunta ja maan koko hallitus. 

Vastustavalla puolella on vanha pasifisti nimeltä Erkki Tuomioja sekä keskikokoinen maakuntalehti HS. 

Erikoista.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Pentto
Tyytyväinen
#1

Itse lopetin syksyllä Hesarin tilauksen. Ei huvittanut olla jatkuvan aivopesun kohteena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tänään uutisissa
Utelias
#2

Entäs nykyiset iltapäivälehdet! Nyt klikkaillaan netissä ja mölistään helposti johdateltavina mullilaumoina kommenttipalstoilla!

Muistan ajan, jolloin ei suorastaan kehdannut ostaa näitä kohupläjäyksiä. Hirmuiset lööpit kassajonojen lähellä ja korvat punaisena luimisteltiin oman lapsukaisen kysellessä hankalia.

Niistä ajoista on kuitenkin jotain jäljellä – armoton mestaushenki. Voi sitä, joka joutuu otsikoihin! Hyeenalauma on heti kimpussa ja mitä enemmän klikkauksia, sitä messevämpi on toimittajan naama.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Olitko yhteydessä puolustusvoimiin ?
#3

Jos et ollut, niinkuin yleensä journalistien kannattaisi olla, on kyse sinullakin vain tulkinnasta. Joko HS tai Sinä olettte oikeassa. Kaunasi Hesaria ja Yleä kohtaan tuskin parantaa objektiivista arviointikykyäsi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jani
Utelias
#4

Ihan tyhmää. Sinä aloit puhumaan metsästys- tai harrastusaseiden täyskiellosta, kun pasifisti ja maakuntalehti puhuvat tietystä aselajista. Mikset vastaa tuon yhden aselajin kysymykseen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Joukahainen
Hämmentynyt
#5

Mitä väliä? PS-johtoinen hallitu vaihtaa kansan maahanmuutolla. Ei ketään kiinnosta enää armeijan käyminen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000