Perussuomalaiset

Jouni Tirkkonen

Mielenterveyskuntoutujien säännölliset terveystarkistukset

Tein seuraavan valtuustoaloitteen Keravan kaupunginvaltuustoon 30.11.2020:

Mielenterveyskuntoutujien säännölliset terveystarkistukset Keravalla.

Mielenterveyskuntoutujien laskennallinen elinikä on n. 15 vuotta vähemmän kuin muilla kansalaisilla. Tämä johtuu passivoivasta sairaudesta, tupakoinnista, ylipainosta sekä lisääntyneestä itsemurhariskistä. Mielenterveyskuntoutujan riski sairastua diabetekseen sekä sydän- ja verisuonitauteihin on kaksin- tai kolminkertainen muuhun väestöön verrattuna.

Mielenterveyskuntoutujat eivät yleensä ole työterveyshuollon piirissä ja harvalla on varaa käyttää yksityisiä lääkäripalveluita. Säännölliset terveystarkistukset ovat inhimilliseltä kannalta tärkeitä kuntoutujille ja heidän omaisilleen. Kunta puolestaan hyötyy taloudellisesti siitä että terveysongelmiin puututaan ajoissa. Terveystarkastuksia voitaisiin tehdä esimerkiksi kerran vuodessa vaikkapa matalan kynnyksen pisteellä eli ns. MIEPÄ -pisteellä.

Me allekirjoittaneet ehdotamme, että Keravan kaupunki selvittäisi voidaanko Keravalla aloittaa mielenterveyskuntoutujien säännölliset terveystarkistukset.

Keravalla 30.11.2020.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Jounikin. Kiva, kun huolehdit meistä toisista; se on meille erittäin tärkeää. Sanoohan Hän: ”Minkä te teette ydelle; näistä minun vähimmistä veljistäni; sen te teette minulle.” Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Kaikille ihmisille, jotka eivät ole työterveyshuollon piirissä, pitäisi järjestää säännölliset terveystarkastukset.

Pitäisi tulla kutsu terveystarkastukseen säännöllisin väliajoin.
Kerran vuodessa? Puolentoistavuoden välein?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kannattaisi myös välttää Alumiinia( esim.Aluminum Chlorohydrate, Aluminum Zirconium Tetrachlorohydrex Gly) aineosana sisältävien deodoranttien käyttöä koska alumiinia sisältävän deodorantin pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa ihmisille ongelmia esim. oppimisvaikeuksia, masennusta, muistikatkoksia, päänsärkyä, koordinaatio ongelmia, rintasyöpää. Miesten deodoranteissa alumiini on paljon yleisempi aineosa kuin naisten deodoranteissa. Pojathan usein käyttävät teini-iässä AXE merkkistä deodoranttia joka sisältää aineosana alumiinia. Ehkäpä tässä voisi olla yksi osa syy nuorten miesten mielenterveydellisiin ongelmiin, sekä heikkoon koulumenestykseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000