Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Sata vuotta Ruususen unta

Tarmo Polojärvi epäilee Koillissanomien mielipidekirjoituksessaan, että keskustapuolueella ei olisi valtaa vaikuttaa siihen, millä Kuusamon keskustaajamaa lämmitetään. Olisihan se tietysti aivan kohtuutonta olettaa, saati edellyttääkään, että vain vaivaisten yli sadan vuoden yksinvalta-aikana puolue tällaiseen suoritukseen kykenisi.

Ja ajatelkaa vielä tilanteen ollessa sellainen, että lähestulkoon koko ydinkeskusta on jälleenrakennettu aivan uudestaan sotiemme jälkeen tuhkasta ja raunioista. Kuinka sellaiseen nyt voitaisiin kunnallissuunnitella ihan vaan omin poliittisin voimin ja täysin vailla tarvetta kuunnella kilpailevia puolueita, yhtään mitään järkevää, kokonaisvaltaista tai ympäristömme kannalta toimivaa ratkaisua.

Varat vuotavat paikallistasolta ulkomaille

Tilanteen ollessa parhaillaan käytännössä sellainen, että meillä ei pystytä nyt kunnallisesti toteuttamaan edes keskustan kasvojenkohotusta ilman kiinalaisia ja portugalilaisia kiviaineksia, joita on rahdattu tänne arviolta viitisenkymmentä rekkakuormallista, mikä jo sekin on vain yllättänyt vastuulliset tahot! Miljoonia kyllä kyetään kunnallismättämään menemään, mutta osaaminen ja ymmärrys sekä vastuuntunto ei riitä niiden perään katsomiseen.

Polojärvi arvelee hakkeen olevan tuote, jota ei kannata kauaksi kuljettaa. Asia on varmasti lähtökohtaisesti näin, joskin sitä rahdataan esimerkiksi rannikkokaupunkeihimme niin laivoin kuin kumipyörilläkin idän suunnasta, erityisesti nyt, kun painajaishallituksemme on kestämättömillä ilmastolinjauksillaan ajanut turvetuotannon pian maastamme kokonaan alas.

Tässä te hyvät ystävät näette taas juhlapuheiden, katteettomien lupausten, kaikenlaisten kaupunkistrategiasatukirjojen ja ilmastohörhöilyjen utopistisuuden suhteessa todellisiin tekoihin ja toimintaan. Puhutaan yhtä ja toimitaan toisin. Venäjältä tuodun hakkeen ilmastojalanjälki on taatusti epäedullisempi siihen nähden, että sama määrä metsäenergiaa korjattaisiin talteen ja hyötykäyttöön kunnanrajojemme sisäpuolelta. Puhumattakaan näin aikaansaadusta metsien kasvun paranemisesta.

Vastuun väistelyä valtakoneistolta

Ellemme me todellakaan voi vaikuttaa taajamaamme kaukolämmittävän laitoksen polttoaineen alkuperään, on asia niin, että tällaiseen tilaan ei paikkakuntaamme olisi ikinä pitänyt päästää. Ja siitä taas vastaa yksin keskustapuolue, jolla on ollut ratkaisun avaimet yksin koko ajan hallussaan. Valtaan kuuluu kiinteästi myös vastuu – eritoten yksinvaltaan. Sitä vastuuta ei voi ulkoistaa, vaikka kuinka mieli tekisikin.

Me saamme nyt kuulla ja nähdä pitkiä listoja ja luentoja näin vaalien alla niistä toimista, mitä yhdeksää hyvää ja kymmentä kaunista keskustapuolue esittelee vaalien alla toteutuslistalle. Äänestäjiemme on syytä muistaa, että kaikki ne ovat keskustan itsensä aikaansaamia rästiluetteloita laiminlyödyistä töistään.

Muutoin olen sitä mieltä, että Kuusamo on pelastettava!

Joukamo Kortesalmi (ps.)

kaupunginvaltuutettu

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Lasse Hietanen.
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Joukamokin. Keskustapuoluetta, Puolustusvoimia, ja muitakin Jumalattomia: Komentaa paholainen: Sama kelmi, joka olisi Jeesuksenkin tappanut: Ennen aikojaan, hypyllä. Hän myös ostaa/ostattaa pommikoneita, koska häntä raivostuttaa: Purjelentokoneiden hiljaisuus, koska siinä on vaara hänelle, että Jumala puhuisi hänelle, juuri hiljaisuudessa, ja sanoisi: Lopeta se kelmeily! Tämä Suomen kansa: On jo, saanut tarpeekseen: Kelmi: Saat lopputilin, ja Jeesus Kristus tulee: Hallitsemaan sinua, ja vaihtamaan; Alttaritauluja. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Joukamokin. Keskustapuoluetta, ja muitakin Jumalattomia: Komentaa 😈 paholainen: Sama Kelmi, joka Olisi Jeesuksenkin tappanut: Ennen aikojaan, hypyllä. Hän myös ostaa/ostattaa pommikoneita, koska häntä raivostuttaa: Purjelentokoneiden hiljaisuus, Koska siinä on vaara hänelle, että Jumala puhuisi hänelle, juuri hiljaisuudessa, ja sanoisi: Lopeta se kelmeily! Tämä Suomen kansa: On jo saanut tarpeekseen: Kelmi: Saat lopputilin, Ja Jeesus Kristus Tulee: Hallitsemaan sinua, ja, vaihtamaan; Alttaritauluja. Kiitos. SIUNATEN Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000