Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Ruka on jo vieroitusiässä

Veronmaksajien varojen lappaminen Rukalle ei tunne vieläkään mitään määrää. Nyt on mätetty hyppyrimäkeen taas lähes miljoona kaupungin kassasta, vaikka pelkkä mäkimonttu on jo syönyt kuusamolaisten veronmaksajien varoja vuosien mittaan yli 4 miljoonaa euroa.

Rukan olisi pitänyt ikädiagnoosin perusteella saavuttaa jo vieroitusiän. Sen on korkea aika tulla toimeen omillaan. Veronkeruun tavoitteena ei ole pitää yllä viihteellistä yltiö- ja kerskarakentamiskohdetta jatkuvalla syötöllä vuodesta toiseen ja sukupolvesta seuraavaan.

Rukan hyppyreiden hedelmöityshoidot ja rinteiden rintaruokinta riittää jo. Ne eivät kuulu kaupungin perustehtäviin. On aikuistumisen aika. Ruka on sen keskeisen kehittäjäyhtiön edustajan mukaan valmis, sen hän kertoi julkisesti koko kaupunginvaltuuston edessä. Kuusamon kansan starttirahaa ei enää tarvita. Nyt on kerta kaikkiaan muun Kuusamon ja muiden elinkeinojen vuoro.

Vaikuttaa silti paremminkin siltä, että Rukan napanuoraakaan ei ole vielä saatu katkaistua. Lupaan tässä ja nyt jarruttaa jokaista kunnallista ylitsepursuavaa veronmaksajien rahanlappamispäätöstä Rukalle – vain yksien hyödyksi – viimeiseen asti.

Vihreiden ja maisemantärvelijämatkailuyritysten liittoa kaivoshankkeiden vastustamisessa pidän erityisen kornina. Maisemallisesti Rukan luontoarvot on pilattu pysyvästi, sillä vihreys on Rukalta kauempana kuin itä lännestä!

Ihmettelen sitä, että millä mandaatilla nämä pääasiassa manttaalittomat ylipäänsä ovat sanelemassa todellisten maanomistajien maankäyttöä?

Päättäjien Ruka-kytkökset esille

Peräänkuulutan myös päättäjien Rukan kytköksien läpivalaisua vielä ennen kuntavaaleja. Tein tästä asiasta viime valtuuston kokouksessa valtuustoaloitteen, mutta se on paikallisesti pimitetty ja salattu.

Kaikki sidonnaisuudet ja kytkökset on tuotava avoimesti esiin ennen kuntavaaleja – eikä vasta niiden jälkeen. Kuusamossa aivan liian moni päättäjä on kytköksissä suuntaan jos toiseenkin. Se ei riitä, että varsinaisessa päätöksenteossa jäävää itsensä muodollisesti, koska päättämässä ovat omat puolueveljet ja -sisaret ja moni asia tosiasiallisesti päätetään käytännössä jo kepun ryhmäkokouksissa.

Kuusamo on Kuusamoa muuallakin kuin vain Rukalla. Koska on päivänselvää, että Ruka ei Kuusamoa ole tähän saakka pystynyt pinnalla pitämään, ei se tule sitä tekemään jatkossakaan. Paitsi, että kaiken keskittäminen vain yhteen nyppylään on kaukana oikeudesta ja kohtuudesta, on se myös epäviisasta.

Kuusamon suunta voidaan kääntää vain sillä, että moniarvoinen poliittinen elämä sallitaan ja siten, että kaikki yrittäminen ja kaikilla kulmilla Kuusamoa asetetaan samalle lähtöviivalle. Sen jälkeen markkinat ratkaisevat sen, millä yrityksillä ja elinkeinoilla on tulevaisuutta. Se ei kuulu sen paremmin Kuusamon kaupungin kuin keskusta-vetoisen hirmuhallintokoneistonkaan päätettäväksi.

Tilanne ei voi enää jatkua sellaisena, että kaikki raavitaan aina hirmuhintakorotettuja sote-maksuja myöten Rukan keinotekoiseen pönkittämiseen. Nyt on aika kääntää katseet Rukan sijaan vaikkapa yksityisteiden kunnossapitotason korottamiseen. Se palvelee paitsi kaikkia kuusamolaisia, myös elinkeinoelämäämme kaikin tavoin.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Ne kunnallisvaalit, ne kunnallisvaalit.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

En malta olla palaamatta, kun kirjoitit, että:
Silloin, kun muutokset aikaisempaan ovat tutuvia, tarvitaan laajoja ylistyslauluja, joita tässä asiakohdassa on kuultu laajalla kepu-kokoomus -rintamalla. Kaikkien näiden korulauseiden taakse kätkeytyy vuosisadan poliittinen itsepetos.
Surullisinta tässä on se, että keskustapuolue valitsi maakunnat ja hylkäsi kasvukeskusten ulkopuoliset peruskunnat. Niiltä – ja Kuusamon kyseessä ollen siis meiltä otetaan ensiksi valta ja rahat pois. Sen perästä viedään palvelut ja lopulta asukkaat. Siinä välissä vielä ryöstetään omaisuuksien arvot, kun niiltä viedään markkinat ja kysyntä.

Kuitenkin

Perussuomalaisia edusti SOTE-uudistuksessa alan asiantuntija, entinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä. Hän kiitti kumppaneitaan ja virkakuntaa lämpimästi suuresta saavutuksesta.
Loppujen lopuksi kolme hallituspuoluetta saavuttivat uudistuksesta hyvän yhteisymmärryksen hänen mielestään..

Kysyttävä onkin katsotko Mäntylän olleen epäpätevä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kaksilla rattailla
#3

Sirllä nähty Joukamo asennus hommissa Rukalla

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000