Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Matkailumafia masinoi maisematyölupamaksut

Kuusamon kaava-asioiden käsittelyissä maisematyölupamaksuilla rahastus on noussut päärooliin. Tätä on ollut ajamassa erityisesti yksisilmäinen matkailumafia täysin estoitta ja vain omaksi edukseen. Keppihevoseksi on otettu maisema-asiat ja vaatimuksia perustellaan jollakin kuvitellulla mökinrakentajan sijoitusturvalla.

Kaiken pohjana on paikkakunnan vihreiden tekemä lehmänkauppa Rukan matkailupiirien kanssa. Tässä poliittisessa kytkykaupassa vihreät ja rinnerakentajat ovat löytäneet toisensa. Absoluuttisella kaivosvastustuksella turvataan itsekkäästi matkailupiirien omat etuintressit estämällä muunlainen elinkeinotoiminta monin paikoin.

Vihreät saavat tässä diilissä kaivosvastustustukea ja suppeat matkailupiirit lähes yksinoikeuden elinkeinonharjoittamiseen laajoilla alueilla.

Maattomien määräysvallalla muilutetaan muut

Valitettavasti tähän yksipuoliseen kaavasuunnitteluun on saatu mukaan myös virkamiesvalmistelijoita. Maisematyölupamaksuautomaatti on sisäänrakennettu sekä hakkuiden estämiseksi että kieroilemiseksi ruhtinaallisesti kasvavana kuntarahastuskeinona.

Tämä suppeiden matkailupiirien itsekäs ajattelutapa lähtee siitä, että omaa etupiiriä on päästävä laajentamaan yksinoikeuselinkeinoalueen – kaivostoiminnan kieltoalue – ulkopuolelle erityisesti rantayleiskaavoituksen kautta.

On huomattava, että matkailuala elää itse vain marginaalimaanomistuksen varassa, pääosin vuokramailla ja -alueilla. Se kokee kuitenkin oikeudekseen tulla määrittelemään, rajoittamaan ja estämään todellisten maan- ja metsänomistajien maankäyttöä ja metsien hoitoa.

On täysin käsittämätöntä, että Kuusamosta ostetaan minimikokoinen mökkitontti ökyhuvilan rakennuspaikaksi ja kuvitellaan sen mukana seuraavan oikeuden silmänkantamattomaan maisema-aluearsenaaliin kaikkiin ilmansuuntiin täysin toisten ja todellisten maanomistajien kustannuksella. Jos elintilaa haluaa ympärilleen, sitä on Kuusamossa saatavilla palstoittain ja tilakaupalla. Myytävää maata on nyt enemmän kuin kenties koskaan aikaisemmin!

Todellisuudessa matkailusta tai mökkiläisistä ei ole minkään maisema-arvojen säilyttämisen korvaajaksi, ei edes vähäisessä määrin. Maisema-arvokauppakäytäntö on ollut mahdollista, vain maksajat ovat olleet kadoksissa.

Metsänomistaja tuplamaksumieheksi matkailusanelupolitiikalla

Käytännössä kaavoituksella päädytään nyt laajaan metsienkäytön sosialisointiin ja kunnallistamiseen Kuusamossa. Tämän kehityksen kiihdyttäjinä toimivat tahtomattaan kaikki Kuusamoon saapuvat matkailijat.

On peräti pöyristyttävää, että maassa, minkä pitäisi olla oikeusvaltio, tällainen yksityisomaisuuden käytön ryöstörajoittaminen on mahdollista. Puuston hyödyntämisen, minkä laskennallisesta kasvusta menneet sukupolvet ovat maksaneet vuosikymmenten ajan pinta-alaveronsa, kokonaiskiertoajan ollessa näillä kairoilla yli sata vuotta – käytännössä kolme, jopa neljä omistajasukupolvea.

Monituhantisen yksityismetsänomistajajoukon pitäisi siis kustantaa raharikkaille matkailupohatoille mieluiset maisemat omilla maillaan. Kuitenkin samat tahot ovat itse raiskanneet ja pilanneet pysyvästi Rukan rinteet jo kaukomaisemassakin. Tästähän pitäisi vastaavasti langettaa tuntuvat sanktiot turmelijoille!

Suurelle metsänomistajajoukolle liian laajoiksi piirretyt maisema- ja lähivirkistysalueet aiheuttavat täysin kohtuuttomia tulonmenetyksiä. Metsänomistajan maksurasitetta tulee kahtaalta: sekä kaiken metsänhoidon rajoitteina ja avohakkuun kokorajoituksina että maisematyölupamaksuina ja vieläpä metsänhoidon viivästymisenkin kautta.

Nyt on aika panna sulku keskusta-johdetulle kunnallissosialismille ja käyttää isännän äänioikeutta oikein kuntavaaleissa. PS puolustaa periksi antamatta puuntuottajaa!

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Varmaankin teikäläiseltä jäi huomaamatta kyseinen kirjoitukseni edelliseen blogiisi.

PS pelastaa – kepu kurjistaa

Meikäläiseltä menee yli hilseen nää tarinasi. Se varmaankin on syy, ettei minusta politiikkoa tullut, koska todellisuudessa asiasi on uskoakseni hyvin yksinkertainen, jonka jokaisen pitäisiä ymmärtää, et kai muuten tätäkään Blogia kirjoittaisi.

Monta kirjoitustasi sitten, vaikka eipä siitä ajallisesti ole kuin muutama viikko, kehuit kuinka viiden Persulaisen voimalla kaupungin kassa on ollut reippaasti plussan puolella viime vuosien aikana. Eikös niissä äänestyksissä ole tarvittu Kepun ääniä jotta ne on ylipäätänsä menneet läpi?

Nyt sit kuitenkin haukut kuin vierasta sikaa Kepulaisia. Ei ymmärrä, ei ymmärrä. No eipä sitä loppupelissä meikäläisen tarvitse. ymmärtääkkään. Mut kuitenkin ihmetellähän sitä saa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

Se on moro.
Toivottavasti muut Kuusamon Persut eivät olet teikäläisen tasoa. Itse olen kokenut äänestäjänä, että jos uhotaan ja sen jälkeen kysytään niin siihen vastataan, eikä mennä puun taakse piiloon korvat luimussa ja pyritään siirtymään toiseen aiheeseen. On kyse ollut minkä puolueen edustajasta tahansa Persut mukaan lukien, jos on uhottu, niin kysymykseen olen saanut vastauksen. Mikäli tyylilläsi tulet pärjäämään, niin ihmetellä täytyy. Edelleenkin vastausta odottava.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000