Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

PS pelastaa - kepu kurjistaa

Maamme poliittinen kuntavärikartta ja talousaluekartta ovat keskenään yhteneväiset. Yhden puolueen kepu-valta on tuonut kehitysaluekurjistumisen käänteen kuntatasolle kaikkialle maassamme. Kun poliittisella kuntakartalla väri on vihreä, on se talousaluekartalla lähes poikkeuksetta silloin taantumuksen punainen.

Tämä osoittaa sen, että kepu ja kurjuus kulkevat käsi kädessä. Etten sanoisi jopa: missä kepu, siellä kurjuus!

Miksi keskustapuolueen valta-asema sitten johtaa aina ja kaikkialla kurjistumiskierteen syntymiseen? Tämä johtuu paljolti siitä, että suppeat puolue-etunäkökohdat tappavat vapaan markkinatalouden ja luovat kepu-ummehtuneen yleisilmapiirin.

Asiat kepu-kehnosti

Kun yksinvalta-asema ulotetaan hallintoon ja kaikkeen muuhunkin kunnalliselämään aina yritystoimintaa ja työpaikkoja myöten, johtaa se väistämättä sukulaissuosintaan ja poliittiseen etuiluun, mitkä toimivat kuin käänteinen karjanjalostus.

Sopivuuden syrjäyttäessä sukupolvien ajan pätevyyden, on sukellustila syvä ja pysyvä. Rappiotilan kierre on kaatanut maailmanhistoriassa kokonaisia kansakuntia – ei ihme, että sitä tapahtuu myös Suomessa ja kuntatasolla.

Korjaus tähän kaikenkattavaan alasajokierteeseen saadaan aikaiseksi vain poliittisesti moniarvoisten olojen luomisella. Se puolestaan on mahdollista vain ja ainoastaan kuntavaalien kautta saatavalla suunnanmuutoksella.

On päivänselvää, että kakkosketjuilla ei tehdä ykkösketjujen tulosta. Vielä vähemmän niin tapahtuu vilttiketjuilla!

Yksipuoluekunnista kepu-evakkoon

Avoin markkinatalous ja aito kilpailu ovat tie ulos alasajokierteestä. Kun kehitysaluekuntiin on muodostunut kepu-imagohaitta, ei niillä ole vetovoimaa eikä kykyä säilyttää edes nykyistä väestöpohjaansa, koska ei-keskustalaisilla on lähdettävä ruuhka-Suomen kasvukeskuksiin, missä on lähtökuntia vapaammat poliittiset olot ja oikeat elämisen edellytykset.

On itsestään selvää, että kepu-kahlitut kunnat ajautuvat kuihtumis- ja kurjistumiskierteeseen. Pitkäkestoinen väestöpako puolestaan aikaansaa tyhjien asuntojen massan mukanaan tuoman kiinteistökuplan. Esimerkiksi Kuusamossa on jo nyt yli 1.250 asuinkiinteistöä vailla pysyvää asuinkäyttöä.

Kehitysaluekuntien asuntomarkkinoiden muuttuessa pysyvästi ostajan markkinoiksi, seuraa siitä kiinteistöjen arvon rapistuminen ja romahtaminen. Näin on jo tapahtunut laajasti haja-asutusalueilla ja seuraavana vuorossa ovat myös taajamat, joissa niissäkin jo löytyy tyhjilleen jäänyttä tarpeetonta tilaa, joille ei ole ostajia kohtuulliseen myyntiaikaan.

Tässä on kyse suurista omaisuusarvojen siirroista maakunnista kasvukeskuksiin ja perintöomaisuuksien arvonmenetyksistä. Vain täydellinen suunnanmuutos ja kunnallisten kepu-kahleiden katkaiseminen voi vielä tilanteen maaseutunäkökulmasta pelastaa.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Meikäläiseltä menee yli hilseen nää tarinasi. Se varmaankin on syy, ettei minusta politiikkoa tullut, koska todellisuudessa asiasi on uskoakseni hyvin yksinkertainen, jonka jokaisen pitäisiä ymmärtää, et kai muuten tätäkään Blogia kirjoittaisi.

Monta kirjoitustasi sitten, vaikka eipä siitä ajallisesti ole kuin muutama viikko, kehuit kuinka viiden Persulaisen voimalla kaupungin kassa on ollut reippaasti plussan puolella viime vuosien aikana. Eikös niissä äänestyksissä ole tarvittu Kepun ääniä jotta ne on ylipäätänsä menneet läpi?

Nyt sit kuitenkin haukut kuin vierasta sikaa Kepulaisia. Ei ymmärrä, ei ymmärrä. No eipä sitä loppupelissä meikäläisen tarvitse ymmärtääkkään. Mut kuitenkin ihmetellähän sitä saa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Joukamo Kortesalmi yrittäjä, puuntuottaja
Tyytyväinen
#3

Ei likikään kaikissa asioissa edes tarvita äänestystä. Talousarvion valmistelussa on paljon saatavissa aikaan pelkällä neuvottelutaidolla. Sen perästä jo kansan vaalituomion pelko ajaa isonkin ryhmän taipumaan välttämättömiin oikeisiin päätöksiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mölisijä
#2

Ps neuvottelutaito

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000