Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Mediakoulukiusaamista

Koillissanomat on aloittanut likaisen eduskuntavaalipelin ilmeisen tarkoitushakuisella ja todennäköisellä tilauskolumnilla, missä Kuusamon ja kuusamolaisedustusta maamme valtiopäivillä on pikkusieluisesti värjätty kepulaiseen kuosiin.

Tämä elämäntyön vähättely tehdään kolumnin kautta, jotta vältyttäisiin oikaisuvelvoitteelta. Asia ei ole mikään uusi, vaan sitä paikallisroskalehti Koillissanomat on harjoittanut säännönmukaisesti jo vuosikymmenien ajan.

Kuusamolaiset ja Koillismaalle lukeutuvat kansanedustajat on lueteltu tässä tuoreimmassa tapauksessa jokaista mökinomistajaa myöten, mutta muistikatko ja osaamisvaje tai sitten mitä todennäköisimmin pahansuopa pelin politiikan pikkukikkailu on pakottanut vääristelemään historiaa, tosiasioita sekä tapahtunutta, kun henkilön poliittinen viiteryhmä ei satu miellyttämään.

J. Juhani Kortesalmen poliittinen ura on paikallisista painoarvoisin

Koska sain jo aamutuimaan kenttäpostia pitäjiltä, olin pakotettu taas kerran jättämään päivän työt kesken ja siirtymään yleisön pyynnöstä kirjoittamaan ”paikallis”lehteä uudestaan ja julkaistua oikeammin.

On kertakaikkisen naurettavaa, että kuusamolaisiksi tarpeen niin vaatiessa ollaan avosylin ottamassa vastaan ja lukemaan vaikka vain etunimikaimoja, kun niikseen tulee.

Sen sijaan Kuusamossa syntynyt ja varhaisnuoruutensa elänyt, Kuusamossa edelleenkin sukunsa perintotilan omistava, täällä perheineen paljolti pitkät lomat viettänyt, Kuusamon historiaa sekä alueen poronhoitoa keskeisesti tallentanut ja pitkäaikainen kansanedustaja ja maaherra, porotohtori sekä isäni J. Juhani Kortesalmi ei tunnu edelleenkään edes kuusamolaislähtöiseksi kelpaavan.

Muualla maailmassa tällaista toimintaa kutsuttaisiin vainoksi ja mielipideterroriksi. Kuusamossa ja Koillismaalla tämä vaikuttaa olevan kertakaikkisen sairas ja puistattava maan tapa.

Huomionarvoista on myös se, että perheemme on asunut kahteen eri otteeseen juuri kolumnin kirjoittajan omalla kotipaikkakunnalla Taivalkoskella, missä minäkin kävin muutaman lukuvuoden ajan alakoulua ja sitä ennen vietin varhaislapsuuteni ennen kouluaikojani aivan samaan tapaan kuin isäni aikoinaan Kuusamossa.
Aika monelle taivalkoskelaiselle äitini ehti opettaa siellä suomen kieltä. Hauskana yhteensattumana voin mainita, että heidän joukossaan sattui olemaan myös eräs Koillissanomien toimittajakin!

 

Paikallinen fakenews -linja rehottaa

”Paikallis”lehden päätoimittajalta tällaisen selkeästi puutteellisen kolumnin julkaiseminen osoittaa täydellistä näköalattomuutta, ylhäältä saneltua putkinäköisyyttä ja kapeakatseisuutta sekä todellisen laatujournalismin tajun kaikkinaista puutetta.

Erityisen häikäilemättömänä toimintana tätä pidän siksi, että isäni ei korkean iän johdosta jo puolustuskyvyttömänä kykene tätä räikeätä asiavirhettä korjaamaan.

Tosiasiassa J. Juhani Kortesalmi on yksi pisimmän eduskuntauran tehneistä kuusamolaissyntyisistä kansanedustajista. Hän oli eduskunnan jäsenenä yhtäjaksoisesti vuodesta 1970 aina vuoteen 1989 saakka, jolloin tuli valituksi Mikkelin läänin maaherraksi.

Katkeilematonta kansanedustajanuraa

Kortesalmi tuli valituksi valtiopäiville kaiken kaikkiaan kuusissa eri eduskuntavaaleissa. Eduskuntavaaleissa 1983 Kortesalmi tuli valituksi todellisellä äänivyöryllä eli yli 15.000 äänellä valtiopäiville. Hän toimi puolueensa SMP:n edukuntaryhmän puheenjohtajana kahteen eri otteeseen, vuosina 1979-1983 ja 1986-1987.

Eduskunnan pöytäkirjat myös kertovat lahjomattomasti sen, kuka siellä on puhunut toiminut ja vaikuttanut. Osalla näistä ”oikeista kuusamolaisista” kuuluu lähestulkoon ainoa puheenvuoro olleen, kun on pyydetty aukaisemaan ikkunaa!

Sekin kolumnissa unohdetaan ilmeisen tarkoituksellisesti, että Mauno Manninen putosi eduskunnasta vuoden 1983 eduskuntavaaleissa, joskin pääsi sitten myöhemmin varapaikalta takaisin eduskuntaan.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000