Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Väestönvaihdollakin väestökatoon

Tämänkin mielipiteeni ”paikallis”lehti Koillissanomat sensuroi, koska agenda”journalismi”. Mediamanipulointia harrastava kotipaikkakunnan julkaisu on sen kehityksen pahin jarru.

“Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku”, totesi arvostettu edesmennyt valtionpäämiehemme Juho Kusti Paasikivi – lainaten englantilaista historioitsijaa Thomas Carlyleä. Tähän lausun aivan lainaamatta ainakin some-kuolemattomat täydennyssanani: Viisauden alkua edeltää tosiasioiden tunnistaminen. Kuusamossa se alkaa olla taitolaji, sillä jopa vallitsevista faktoista ei päästä yleiseen yhteisymmärrykseen.

Maahanmuuttokaan ei pelasta kehitysaluekuntia

Aluekehityksen arvostettu konsulttiyritys MDI on uunituoreessa vuoden 2023 väestöennusteessaan suorittanut kolme keskeistä nostoa. Niistä ensimmäinen pitää sisällään sen trendin, että suurimmat kaupunkikeskuksemme jatkavat kasvuaan, kun taas yliopistottomien kaupunkien ja etenkin pienempien kaupunkien – kuten Kuusamo – väestönkehitys jää heikoksi tai hyvin heikoksi.

Toinen nosto koskee maahanmuuttoa, minkä suhteen ennustetaan sen säilyessä vuoden 2022 tasoisena, tämän riittävän ylläpitämään valtakunnallista väestönkasvua siten, että kokonaisväestömme yltäisi 6 miljoonaan asukkaaseen vuoteen 2040 mennessä. Huomionarvoista on se, että maahanmuuton lisääntyminen ei muuttaisi väestönkehitystä peräti 75 prosentissa kuntiamme. Kuusamon kohdalla kansainvälistymisskenaarion lopputuloksena olisi väestötappio liki -12 %, kun se perusuralla olisi -13 %.

Lapsiperheille ei parasta

Kolmas nosto koskee peruskoululaisten joukkoa, mikä syntyvyyden laskun johdosta tulee romahtamaan koko maassa. Jo vuoteen 2030 mennessä peruskoululaisten määrä tulee vähenemään keskimääräisessä kunnassa yli viidenneksellä – Kuusamossa jopa yli kolmanneksella. Reilusti voimakkaammin kuin rajanaapurikunnissamme Taivalkoskella ja Sallassa. Tämä ennuste on sikäli suhteellisen varma, sillä nämä lapset ovat jo syntyneet!

Syntyvyyden laskussa maassamme 2010 –luvulla Kuusamo kuuluu siihen kuntiemme synkimpään joukkoon, missä lasku on ollut yli –25 %. Huoltosuhteemme jatkaa siis heikkenemistään kiihtyvällä tahdilla. Sen lisäksi väestömme vanheneminen vain kiihdyttää kuolleisuutta lähitulevaisuudessa.

Syylliset esiin!

Etenkin pienimmissä kaupungeissamme väestöämme vähentää jatkossa merkittävästi kuolleiden enemmyys. Voimakaskaan muuttovoitto maan rajojen sisältä tai ulkopuolelta ei tuo tähän mitään muutosta, koska kuolleita on enemmän kuin syntyneitä. Ja juuri tällainen negatiivinen tilanne on Kuusamoonkin jo pysyvästi vakiintunut.

Se markkinamiestapa, millä Kuusamon vallitsevaa todellisuutta on lähdetty kunnalliskeinottelun keinoin hämärtämään ja verraten objektiivisia väestöennusteita uudelleenjärjestelemään, on täysin tuomittavaa. Tavoitteita voidaan toki asettaa korkeallekin, mutta se ei saa tapahtua itsepetoksen kautta tai ennustevääristelyn keinoin.

Olisi mielenkiintoista tietää, että kuka tai mikä toimielin on tällaista vaihtoehtoista tulevaisuudenkuvaa meille tilannut ja kuinka paljon tästä mahdollisesti on maksettu? Edelleen voisi kysyä sitäkin, että kummassa päässä tavoitetasot on asetettu, tilaajan vai tuottajan? Sekin kaipaisi selitystä, että kuinka ihmeessä ja millä perusteilla lopputulokset poikkeavat niin paljon ajallisesti melkein päällekkäin ulostuodusta MDI:n vuoden 2023 väestöennusteesta? Löytyisiköhän tähän jotakin satusetää vastauksia antamaan?

Joukamo Kortesalmi (ps.)

kaupunginvaltuutettu

Osallistu keskusteluun!


82 kommenttia
Nimetön
#1

’Etenkin pienimmissä kaupungeissamme väestöämme vähentää jatkossa merkittävästi kuolleiden enemmyys. Voimakaskaan muuttovoitto maan rajojen sisältä tai ulkopuolelta ei tuo tähän mitään muutosta, koska kuolleita on enemmän kuin syntyneitä.’ Em. lause on lainaus blogistin tekstistä. Jo pelkästään se saa keskiverto tasolla matematiikkaa ymmärtävän suhtautumaan hyvin varauksellisesti kyseiseen ajattelijaan. Ehkäpä kuitenkin voimme hyväntahtoisesti vähän hymyillä hänelle:)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#7

Kansalaisten,Yritysten,Kuntien ja Valtion rahat menee Ukrainan sotaan ja kaikki maksaa ja velkaantuu ja köyhtyy….
VAIN POLITIKOT RIKASTUU JA HYÖTYY SOTIMISESTA KUTEN NE ON HYÖTYNEET KAUTTA AIKOJEN,JO ENNEN AJANLASKUN ALKUA !

Suomi on lähettänyt arviolta 30-50 Miljardia Ukrainan sotaan rahaa jotta Politikot hyötyisi kun ihmisiä tapetaan !

(Virallisen (Valheelisen) ilmoiutuksen mukaan sinne on lähetetty vain 1,5 Miljardia suoraan ja 1-2 Miljardia Eu:n kautta joka on täyttä valhetta !

KAIKKI HINTOJEN NOUSULLA ,KORKOJEN NOUSULLA,INFLAATIOLLA TYÖPAIKKOJEN UHRAUKSILLA ,PÖRSSIEN ROMAHDUKSILA JNE… RYÖSTETYT RAHAT MENEE SUORAAN SOTAAN !!!

Samaan aikaa tänne haalitaan vuosittain 40000-50000 pakolaista sosiaali pummiksi Tupakkia rivissä polttamaan vastainotto keskusten edessä ! (Tupakkia jonka valtio maksaa senkin ja ne saatanan vätykset ei saa edes siivottua natsoja maasta vaan Suomalaisten siivoojien pitää näukkia nekin pois )

Eikö tähän hommaan perkele saada järkeä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#18

Persujen on vaadittava että Pakoaliset karkoitetaan kaikki maasta välittömästi niin Ukrainalaiset kuin kaikki muutkin !
Ne joutaa sotimaan omaan maahansa siellä tarvitaan myös naisten käsiä (Sota karkureita ei saa elättää ,se on rikollista toimintaa)

PERSUJEN ON VAADITTAVA MYÖS ETTÄ SOTAA EI RAHOITETA ENÄÄN SENTILLÄKÄÄN !!!
Ihmisiä tapetaan Ukrainassa meiltä ryöstetyillä rahoilla !!!!

TUO JÄRJETÖN HOMMA ON LOPETETTAVA VÄLITTÖMÄSTI !

Koko Sotaa ei olisi koskaan edes tullut ellei 10 v. sitten olisi puskettu rahaa Miljardeja ja kiihoitettu Ukrainan kansaa Internetin avustuksella ja autettu niitä ajamaan laillisesti vcalittu Presitentti maan pakoon kesken Shotsin talvi olympialaisten !
Ja sen jälkeen alkoi Venäjän kielisten rasistinen ahdistelu Ukrainassa joita oli 30 % koko kansasta ! (mm. Koulut suljettiin jne..)

JOKAINEN JÄRKEVÄ TAJUSI JO 10 V SITTEN MITÄ TÄSTÄ SEURAA KUN RYSSÄT KIIHOITETAAN RAHAN VOIMALLA TAPPELEMAAN TOISIAAN VASTAAN !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#27

Pitää muistaa tosiasia että Ukrainalaiset samoja ryssiä kuin Venäläiset vain sillä erolla että Venäläiset on Staliniin ja Leniniin kallellaan ja Ukrainalaiset taas Hitleriin..
KIelikin on melkein sama ,pieni murre ero vaan.

Natsit on Natseja ja Ryssät ryssiä Suomen pitäs olla puolueeton !!!!
PERSUJEN PITÄS VAATIA PUOLUETTOMUUTTA !

On yhtä hullua Että pelkästään Valtion yhtiö Fortumin kautta on tuettu Ukraianan sotaa Ryssien puolelle 5 Miljardilla
Ostamalla ilmaa Venäjältä ( Vesivoima laitoksia jotka on Venäläisten omistuksessa nyt)

On vielä hullumpaa että Natseja tuettiin kymmenillä Miljardeilla Ostamalla Natseilta Ilmaa (Uniperiltä) Voimalaitoksia ,osuuksia Ruotsalaisista Ydinvoimalaoista jne… Ne kaikki rahat on ryöstetty ja mitään omaisuutta ei saatu vain pelkkää ilmaa ,ihan kuin Pekka Vennamo kun natseilta eikoinaan Soneran rahoilla Ilmaa osti !

KAIKKI NÄMÄKIN KYMMENET MILJHARDIT ON MENNYT SOTIMISEEN JA IHMISTEN TAPPAMISEEN !!!!

JÄRJETÖNTÄ TOUHUA !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#35

NÄISTÄ EM. ASIOISTA KAIKKI HULLUUS JA LAMA JA TULEVA MAHDOLLINEN MAAILMAN SOTA JOHTUU !

PÄÄ PIRUT TÄSSÄ MAASSA OLI SANNA MARIN JA MUUT KOMMUNSITI AKAT ( Saarikko, andersson, Tuppurainen jne..)

TAJUATTEKO KUINKA PALJON Sanna marin nettosi selvää puhdasta rahaa Ihmisten tapamisella Ukrainassa ?????

Tajuetteko ? ( Totuus raha määrästä selviää kansalöle vasta vuosien kuluttua)

NÄIN TÄMÄ HOMMA TOIMII JA ON TOIMINUT AINA JA IÄNKAIKKISESTI (Oma maa ja kansa uhrataan ja ihmisiä tapetaan oman politikoinnin ja rahan himon takia )

SANNA SAI AIVAN VITUSTI RAHAA ,SE JÄTTI EX JA LAPSEN OMAN ONNESA NOJAAN ETTÄ SAI VIELÄ ENEMMÄN RAHAA ….

Näin politiikka toimii !!!

EIKÖ SUOMESSA OLE REHELLISIÄ PUOLUEETOMIA POLITIKKOJA JORTKA AJAA KANSAN ETUA MUUTA KUIN PAAVO VÄYRYNEN JA MIKA NIIKKO ?????

ONKO KAIKKI MUUT SAATANA VENÄJÄN JA EU:N TROLLEJA ?

PERSUJEN PITÄÄ TULLA JÄRKIIN !!!!

Ettei puolueelle käy kuten Soinin perseen myynnin seurauksena kävi !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#41

Persut ei voi koko maailmaan (joka on sekaisin) pelastaa !

Mutta Suomen voisi jos tulisi järkiin !

MAAILMAN VOI PELASTAA VAIN JA AINOSTAAN DONALD TRUMP !

KOMMUNSITIT EUROOPASSA JA USA:SSA KYLLÄ TEKEE KAIKEN SEN ETEEN ETTEI MAILMAA VOI PELASTAA JA ETTÄ 3. MAAILMAN SOTA SYTTYISI.

Pitää muistaa että Kommunismiin kuuluu olennaisena osana Homotus, Pedofiilien ihannointi,Huumeistus ja Elintaso pakolaisten elätys ja Terroristien tukeminen !

PERSUJEN PITÄÄ SANOA TUOLLE MORAALITTOMUUDELLE EHDOTON EI !!!!

NYT PITÄÄ JÄRJEN VOITTAA,MUUTEN TULEE 3. MAAILMAN SOTA JOKA TAKOO JÄRJEN PÄÄHÄN KUSIPÄILLE !

Siinä on vaan se huono puoli että syyttömät kärsii ja sen aiheuttaja politikot hyötyy vaan siitä !

Politikothan ensimmäisenä punkkereihin piiloon menee,ei ne rintamalle tapettavaksi mene,ei ei ei sanoohan se järkikin.
Semmoisia kusipäitä ne on ensin provosoi sodan ja sitten luikkii karkuun…ja käärii samalla rahat…
Näin on ollut aina ja tulee olemaan….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#48

Miksi meidän pitäisi elättää muiden maiden kansalaisia?

EI MIKSIKÄÄN!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#53

Miksi meidän täytyy elättää sinua?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#29

Sitten kun Suomi on samassa asemassa mitä Ukraina nyt on niin ei kai mekään mitään apua tarvii, niinkö luulet? Voi teitä Putinin pikku apureita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Ukraina on kaivanut tahallisesti verta omasta nenästä ja saanut selkäsaunan siitä palkaksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vasemmistonuori
#42

Suomessa pitäisi ajaa kaikki teollisuus välittömästi alas.
Näin päästöt vähenisi merkittävästi ja voisimme lahjoittaa kaikki ne siitä säästyneet sadat Miljardit Ukrainaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päättäjät idiootteja?
#49

Saksa ajoi taloutensa päin seinää, syypää vihersiirtymä. Nyt Suomi kulkee samoilla raiteilla, vihersiirtymä ei suinkaan pelasta taloittamme, vaan seinään ajetaan. Kuinka helvetin kauan menee, ennen kuin poliitikot tajuaa sen aivan yksinkertaisen asian, meillä ei ole varaa ajaa talouttamme seinään, me ollaan vain velkaannuttu viimeiset sosialistihallituksien ajat ja paljon muutakin?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#54

Täsmälleen näin, meidän on rakennettava tuhansia kivihiilivoimaloita ympäri maan, puhtaine tekniikoineen, joka turvaa maamme energiansaannin ympäri vuoden, jopa pariksi kolmeksi sadaksi vuodeksi. Kivihiili on ainoa joka takaa turvallisuutemme kaikissa olosuhteissa, vesivoima ja tuulivoima ei sitä todellakaan tee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#60

Näin on, on absoluuttisen typerää maksimoida mm. vesivoima, joka tuhoaa vaelluskalakannan, johon meillä, ei koko ihmiskunnalla ole varaa. Aikoinaan Englannissa teollistamisen alkukaudella vesivoima ei myöskään riittänyt mm. kehräämöiden energiaan, niin avuksi otettiin höyryvoima, joka toimi kivihiilellä. Homman tehostaminen johtui väestön lisääntymisestä, ei itsessään teollisuuden kasvusta, kuten maapallon täyttyessä ihmisistä, emme oikein voi muuta, kuin käyttää käytettävissä olevista energioista turvallisinta ja edullisinta, jossa hiilen edut ovat suoraan lisäravinnon tarve. Ilman lisähiiltä ruoka loppuu vain alle vuosikymmenen sisällä. Tämä on syytä tajuta ilmastokiimaistenkin keskuudessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jääkausi ovella?
#63

Jääkausi sittenkin aivan ovella. Maapallon sisemmän ytimen asennon muutos johtaa siihen että napaonkalo siirtyy nopealla aikataululla kohden Euraasian mannerta, noin kilometrin viikossa, joka johtaa napameren nopeaan jäähtymiseen ja suoraan jääkauteen. Elämme viimeisiä hetkiä nykyistä lämpökauden huippua. Maapallon prekessioliike on kasvattanut ytimen asennon muutosta, ja momentti laukesi tuossa vuoden 1900-luvun taitteen tienoilla, josta ja magneettikentän suoja kasvaa rajusti jäämerialueella, eli jäätiköityminen Jäämerellä kasvaa jopa Barentsinmerelle saakka, joka johtaa väistämättä mm. pohjoisen Euroopan ylivuotisiin jäätiköiden kasvuun. Hiilidioksidilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä, ei lämmitä, eikä viilennä. Kaavaillut palmujen istuttamiset Suomeen voi unohtaa viimeistään nyt.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#64

Öljy-yhtiöt ja maailman terästeollisuus ovat sijoittamassa kiimaisesti puhtaaseen energiaan, vetyä tuulivoimalla, maksoi mitä maksoi. Myös maamme eläkeyhtiöt ovat kärkkymässä hyviä osinkoja tuosta utopiasta ja laskevat varallisuutensa kasvavan. Venäjälle ja Saksaan on sijoitettu kymmeniä miljardeja puhtaan vetyn ja maakaasun merkeissä, ja odotukset olisivat, että energiasijoitukset edelleen muka pelastaisivat tai pitäisivät eläkeyhtiöt voitollisina ja osinkoja jaetaan oikein roppakaupalla. Tosiasia kuitenkin on, että mitään kultakaivosta noista utopiaan perustuvista energiasijoituksista ei nykyisen tekniikan pohjalta ole tulossa, ja sijoitukset tulisi ohjata oikeaan tuottavaan vientiteollisuuteen, jossa viedään joita töittemme tuloksia ulos. Itku markkinoilla ei ole helppoa, se minkä me taidamme, taitaa myös koko maailma laajemmin ottaessa. Sosialismiin ei ole paluuta, siitä ei seuraa muuta kuin alentunut hyvinvointi ja pitkät leipäjonot, että demarit pysykööt nahkahousuissaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#68

Paljon kuuluu kysymyksiä ilmaston lämpenemisestä ja sen syistä enimmäkseen hiilidioksidia syyttäen. Klassinen kysymys kuuluu, kumpi oli ensin, lämmin vain hiilidioksidi? Vastaus on yksiselitteinen, ensin tuli lämmin, sitten kasvoi hiilidioksidin määrä. Jokainen ymmärtää, että lämmin moninkertaistaa maapallon kuoren mikrobituotannon, joka tuottaa sekä hiilidioksidia että metaania. Ilman mikrobien hajottamaa biomassaa ja siitä saatavaa hiilidioksidia maapallo olisi tukehtunut jo happikatastrofiin, kun kasvikunta tuottaakseen happea, tarvitsee juuri sitä hiilidioksidia. Nyt aivottomat ovat oivaltaneet, että hiilidioksidista on päästävä eroon, koska se lämmittää, ei mitään tehtävissä, mikrobit tuottavat sekä hiilidioksidin että lämmön, myös ihmiskeho lämmittää. Elämä maapallolla voi olla monelle inhottava kokemus, mutta parempaa saa hakea kaukaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#69

Näin, jos joku vielä epäilee, niin voi jättää vaikka lihapaketin pöydälle lämpimään joksikin aikaa, huoneilmaan lisääntyy sekä hiilidioksidia, metaania ja jopa lämpöä. Jos vielä tuonkin jälkeen epäilee, mistä lämpö tulee, niin jättää lihapaketin vaikka viikoksi tyynyn alle, liha lämmittää tyynyä talvipakkasilla. Samoin lämpenee ilmasto ja hiilidioksidi lisääntyy. Lämmön noustessa mikrobien olosuhteet paranevat ja ne lisääntyvät kuin kanit, ja se nostaa laajassa kuvassa sen hiilidioksidipitoisuuden, jossa ihmisen tuottamat hiilet ovat kokonaisuudessa vain kanin papanoita, eli helvetin pieni määrä jättimäisessä hiilenkierrossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#55

Syitä on monia ja ne on samat syyt kuin Suomessa

-Viher hörhöily
-Korona (laina)rahan jako ympäriinsä
-Ukrainassa sotiminen
-Talouden ylikuumeneminen

Nyt ajetaan pahasti päin seinää koko Euroopassa ! Jälki tulee olemaan rumaa !

Ei ole kunnioitettu eikä pelätty ollenkaan Herra Lamaa !
Kaikki on tehty sen opetuksien vastaisesti ja tehdään edelleen….

Nyt pitäs vetää välittömästi hätäjarrusta ja lopettaa kaikki velkaantuminen /rahan jako ulkomaille ja lopettaa tuottamaton ylimääräinen tyhjänpäiväinen julkisen sektorin suoja työ !

Ei auta yhtään vaikka sairaaloita suljetaan jos rahat lähetetään sotimiseen !
Ei auta vaikka opiskelijat laitetaan nälkää näkemään kjos turhanpäiväisiä johtajan virkoja julkisella puolella suojellaan..

Jne… Kyllä Persut tietää mistä pitää säästää ja leikata

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#50

Kommunistit sai maistaa omaa lääkettään tänään kun Heka nosti vuokria jopa 56 % / kk
Naurattaa 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Joka hallitus taitaa olla juntti
#56

Saksassa vuokralla asuminen on edelleen yleisin asumismuoto, ja hyvä näin, työpaikat eivät ole asumissidonnaisia, eli asunnon sijainti ei rajoita taloutta. Vuokralla asuminen tulisi olla verotonta, onhan se maksettu jo verotetulla tuloilla, ei haitallista kulutusta, kuten ajatus on nyt siirtää kaikki mahdollinen kulutuksen verotukseen, jolloin palkallaan voi pyyhkiä sitä itseään, kun palkkapussi ei riitä edes ruokaostoksiin. Verotuksen painopisteen siirtäminen kulutukseen on saanut jo ääliömäisen tason, enkä syytä tästä yksinomaan nykyhallitusta, jokainen hallitushan on tätä tehnyt, on muka mukavampaa ja tilillä on rahaa, jolla ei kuitenkaan ole mitään arvoa, siis pelkkää kusetusta nuo palkkarahat. Maan taloudessa pyörivä raha on verotettu moneen kertaan, mutta juntit eivät vieläkään tajua, ei se kasva korkoa eikä lisäänny verotuksen kiemuroilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#61

Täsmälleen näin, rosvonatsidemarit mielistelee nyt kokoomusta, muka ylen gallup osoittaa, kuinka kokoomus on nyt ykkönen ja demarit kakkonen, ja kuinka perussuomalaiset ne vaan menettää kannatustaan. Voi vittu tuota yleä, demarijohtoista sontaläjää, kuinka joku veroilla ylläpidettävä laitos voi sortua tuon tasoiseen propagandaan, suoraan kuin ddr:n ajan kommunisti sontaläjä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Verotus tulojen mukaan
#62

Vanha sanonta kuuluu, ei ne suuret tulot, vaan pienet menot. Pienilläkin tuloilla tai jopa ilman valtion tukia tulee toimeen, kun arkiset menot ovat kohtuullisia. On siis valtion taholta järjetöntä lisätä veroja kulutuksen puolelle, jossa jostain on raavittava rahat menoihin. Tulojen puolella sen sijaan suurten tulojen verot eivät juuri aiheuta paniikkia, rahat riittää hyvin tesloihin ja ruokaa ym. menoihin. Sen sijaan tasaverot kaikissa tuloluokissa, alkaen vain vaikka kansaneläkkeillä toimeen tulevissa, jo euronkin verokorotukset tuntuvat. meidän olisi syytä nyt katsoa peiliin, jokaisen, jos me aiotaan jatkossakin pitää yllä nykyisiä hyvinvointipalveluja suomalaiseen malliin, niin rahat siihen on revittävä suurista tuloista, ei menojen kasvulla, niin ikävältä kuin se tuntuukin suurituloisista. Jos tuo ei kelpaa, mennään vakuutuspohjaiseen terveydenhuoltoon ja täysmaksulliseen koulupohjaan, ehkä ei juuri peruskoulutasolla. Ylemmät koulutusasteen maksavat jopa miljoonia/henkilö jne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#66

Täsmälleen näin, voimme tietysti valita se yleismaailmallinen malli, jolla saadaan väestö asumaan viemäriverkostoihin ja kärsimään sairautensa kaduilla ja suomalaisista nälkäisiä kerjäläisiä kaduille, mutta olemme valinneet tiemme, eikä tämä huono tie ole. Ongelmana on enemmänkin se, että systeemimme houkuttelee vapaamatkustajia ympäri maailman. Meillä on paljon valkokaulusköyhällistöä, jotka olisivat kusessa pelkästään rankan sairauden kanssa, jossa kulut voivat yksityisissä sairaaloissa olisi jopa tonneja vuorokaudessa ja toimenpiteet erikseen. Pitäkää vaan systeemimme kunnossa, ja verotuksen painopiste tuloissa, kyllä tähän hyvinvointiin on tulijoita, vaikka sitten korkeammissa tuloluokissa verotus olisikin korkeampaa. Suomi olisi erittäin rikas maa, mikäli naapurinamme ei olisi vaarallinen karhu, jonka vuoksi puolustusmenomme pitää joka tapauksessa verotuksemme korkealla, eli tasaverokikkailulle ei saavuteta mitään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Marin, marxilaisten agentti
#67

Näin on, SAK:n siirtolaismagneetit juhlivat Afrikassa paikallisten lahjomilla varoilla, ja rikolliset myyvät varmaan jo siirtolaisille mustia matkalippuja, mutta nyt kannattaa täällä Suomen päässä ymmärtää, Afrikasta lähtee helposti jopa sata miljoonaa matkalaista, joita demarit ilman muuta hamuaa Suomeen äänestämään puoluetta. Systeemi kuuluu siihen maapallon laajuisen Sosialistisen internationaalin päämäärään kaataa markkinatalous, tuoda marxilainen systeemi tilalle, jossa jo ilmeisestikin Marin toimii agenttina mannekiinitarina peiteroolina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#59

65% Hiekan asukkaista äänesti kylläkin persuja, kansallisSOSIALISTEJA.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#45

Meinaat, että olisi pitänyt antaa maa Ven’jälle? Samaako toivoy Suomelle?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomalaiset tarvitsevat kotimaansa
Vihainen
#52

Jos maa jollekin annetaan, niin ei ainakaan afrikkalaisille eikä musulmaaneille!

Suomen antaminen Amerikallekaan ei olisi viisasta, jos ei Venäjällekään. Pidetään Suomi siis itsellämme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#47

Suursotaa Venäjän kanssa on enää mahdoton välttää. Venäjä on vasta alkanut Ukrainan lopullisen tuhoamisen rajujen ja voimakkaampien ohjusten avulla, ja seuraavaksi se tuhoaa pala palalta reunavaltioita, jota on vaikea estää ilman täydellisiä vastatoimia. Suomalaistenkin ja Euroopan yleensäkin on syytä varautua sotaan välittömästi. Jokaisen pitää ymmärtää, että Venäjä on nyt todellinen ja välitön uhka ympäristölleen, ja ohjuksien on oltava valmiina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#51

Tällä hetkellä puheetkin EU:n laajentamisesta itään ovat sinetti sodan eskaloitumiselle, joka on enemmän kuin mahdollista Putinin aikana. EU:n laajenemisesta puhuminen -tällä hetkellä- on sytytin sodan laajenemiselle, samoin kuin jossittelut Naton laajenemiselle, jossa kyse ei ole pelosta, vaan nykytavoitteet tukkivat hautausmaat nopeasti mahdollisessa massiivisessa sodassa, jossa voittajia ei tule olemaan. Ensimmäinen, toinen ja kolmaskin maailmansota ovat olleet turhia, kolmas maailmansota olisi vielä vältettävissä, kuten oli vältettävissä myös edellisetkin sodat. Hitler, Stalin ja nyt sitten Putin, Japanin turhasta hyökkäyksestä puhumattakaan

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

EU:n voisi lakkauttaa joutavana rahanreikänä
#57

Suurin osa EU maista kuuluvat jo Natoon, joka takaa Euroopan turvallisuusnäkökohdat, joten nettosaajien määrää EU:hun ei tarvitse hankkia. EU maat kilpailevat käytännössä keskenään, yhteistä lompakkoa ei tarvita, tarvitaan vain kaupallisesti kilpailevaa teollisuutta, joka takaa kilpailukyvyn maapallon laajuisesti, joka tarjoaa meille sitä hyvinvointia, johon ollaan totuttu. Omat valuutat on älykäs osa kilpailukykypakissa, meidän on ponnistettava täällä pohjolassa meidän kylmässä ilmastossa ja omalla edullisimmilla energioilla. Me emme siir todellakaan tule pärjäämään vaikka Aasian maiden kanssa, jossa riittää hiili- ja vaikka aurinkovoimaa ympäri vuoden. Jokaisen, joulupukinkin on ymmärrettävä, että meidän on itse ansaittava oma hyvinvointimme, ei ne sieltä Aasiasta rahtaa meille rahaa, kuten ei nuukat saksalaisetkaan ala meitä elättämään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#65

On viisainta pysyä selkkausten ulkopuolella, sillä sotkeutumalla muiden sotiin saamme vain kaikkien muiden ongelmat niskaamme!!!

Paasikivi-Kekkosen puolueettomuuspolitiikka oli Suomen kaikkien aikojen parasta aikaa ja ennen EU:ta meillä oli asiat nykyistä paljon paremmin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#58

Kokoomuksen kannatus tuntuu vaan nousevan, kun se kannattaa EU:n laajenemista Lähi-idän suuntaan, josta siirtolaiset kiertävät vaarallisen Välimeren ihan vaan maanteitse. Mistä helvetistä me otetaan rahat maahantulijoiden elättämiseen, kun jo nyt velka kasvaa ryssän ohjuksen nopeudella?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Putinin trolli taas vauhdissa, heh, heh juttuja piisaa…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Natsikin tullut linjoille haukkumaan puoluettomia Puuttinin Trolleiksi.
Historia toistaa itseään juuri näinhän ne teki -40 luvulla kun Lapin polttivat ja Naiset raiskasivat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#43

Ja hirveä”Tukkapölly”on tulossa.Korkeammalta taholta ilmoitettiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#46

Aaadolfin Trolli se on

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#20

Tarttuisin , kohtaan syntyvyyden laskuun viime vuosina ?? Nimittäin aportien määrään onko niitä miltei 1000 vuosi tasolla ?!? Eikö se jo vaikuta , väkilukuun aika voimakkaasti ?! Oliskos sille jotain , tehtävissä ?!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hohhoijaa
#21

Venäjän vallan allekko haluat? Ukraina sotii myös Suomen puolesta. Ukrainan avustamiseen Suomi on käyttänyt alle 2 miljardia. Suomen tulee jatkaa Ukrainan tukemista kunnes Venäjä häviää sodan. Sinunkin kannattaisi ottaa asioista selvää mutun ja luulon sijaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#32

Tulisi muistaa , että se miljartti ei ole aivan pikku raha , se nimittäin on 1000 ” (tuhat miljoonaa ) !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#38

äkkiä sen miljarttin autoilijoilta kerää, ja hehän ovat tottuneet laittamaan kaikki tulonsa bensaan. Pääasia on että me kaikki ollaan persaukisia, mutta onneksi ei tarvitse työntää autoa. Samahan se on se inhottava teollistumisen aika, kun ennen sitä puuvilla kehrättiin kotihommina, sitten vesivoiman ja seuraavaksi hiilen avulla tehdyllä energialla, kun vesivoima ei riittänyt. Ilman tuota teknistä kehitystä kulkisimme varmaankin kotikutoisissa kierrätysryysyissä isältä pojalle. Hiilenpalanen auttoi meitä teollistamaan tarpeidemme tyydytystä, ja nyt hiilestä on tehty synnin perikuva, vaan kommareille kyllä kelpasi fossiilinen maakaasu ryssistä, mutta ei puhdas keittiökaasu, kivihiilestä jalostettu, josta saatiin kaasun lisäksi paljon muutakin ryssistä riippumatonta hyödykkeitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tarpeeksi älykäs pääministeri tajuaa
#44

Täsmälleen näin, edullinen energia on ainoa keino tehdä maamme talouteen lisää, vientiä ja hyvinvointia. Vain täys älykääpiö kiristää energian hintaa, missä tahansa muodossa, koska meidän tuotantokoneemme ei toimi ilman kilpailukykyistä energiaa. Tämä olisi myös kokoomuksen syytä muistaa, ja unohtaa vihdoinkin niiden stalinistivihreiden ja demareiden vaatimukset markkinatalouden alas ajosta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

Ei se ole mitään jos se on vaan velkaa !
Näinhän Arhinmäkikin sanoi.
Kyllä Paavo tietää….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Strastuitse tavarits.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#8

Punaisen Ristin tv rahankerjuumainoksessa esiintyy nuori, huivipäinen musliminainen. Miksi? Eikö muslimeilla ole oma järjestö Punainen Puolikuu?
Miksi tv mainoksiin täytyy aina tunkea joku tummaihoinen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Miksi ei?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Jaa ei vai!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Menkööt kotimaihinsa sotkemasta Suomen asioita!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Kaistapäisin oli Pudasjärven kunnanjohtajaDaavittilan väite, että kunta ottaa siksi vastaan pakolaisia työvoimaksi yrityksilleen (perustekin on pakolaispolitiikan vastainen). Pudasjärveltäkin on vuosikymmeniä omat nuoret joutuneet lähtemään töiden perässä muualle, koska töitä ei ole. Montakohan näistä Daavittilan pakolaisista on töissä Pudasjäervellä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Joukamo Kortesalmi yrittäjä, puuntuottaja
Tyytyväinen
#11

Niin, tämähän on yksi keskeinen osa MDI:n vuoden 2023 väestöennusteesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Salakuljettajat, jotka tuovat ”siirtolaisia” Lähi-Idästä, tulevat mm. Ruotsista.

Hinter den Schleppertransporten steckt eine arabisch-syrische Schleuserbande, die großteils von Schweden aus operiert.

https://www.krone.at/3131278

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Pee Haavisto harrastaa terroristien ihmissalakuljetusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Maahanmuutto kehitysapukuntiin on toivoton tapa täydentää ns. työvoimapulaamme, tuossa kun väkeä tungetaan kuntiin, jossa ei ole muita töitä, kuin kunnan työllisyystyöt. Kuntien oma väki on lähtenyt muualle, kun ne työllisyystyöt otetaan käyttöön vasta maahanmuuttajia varten. Valtionapuja aletaan jakamaan, kuin se olisi ainoa tapa saada väki pysymään maaseudulla, kun kunnat voisivat houkutella vaikka teollisuutta tarjoamalla palveluja, joita ei enää, ei edes terveyspalveluja, jossain jopa kymmenien tai satojen kilometrien päässä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kepu ja demarit perkeleen esikuvia
#6

Näin on, mm. maatilat pitäisi olla automaattisesti isältä pojalle, tekeehän pojat tiloilla töitä jo lapsesta saakka, ja on täysin naurettavaa, että pojan, ja miksei tytönkin, pitäisi maksaa jotain helvetin sukupolvenvaihdos veroa tai perintövero tilasta, joka on saatu aikaiseksi yhteistyöllä lapsesta vaariin. Kepu ja demarit ovat pilanneet maaseudun täydellisesti, joka on johtanut lisäksi maatilojen täydelliseen tuhoon, kun maailmalla ruoka loppuu joka tapauksessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Maailman ruokakriisi ovella
#16

Juuri näin, maailmalla alkaa olemaan miljoonakaupunkeja, kymmenmiljoonaisia kaupunkeja tuhkatiheään, eikä mm. vesi riitä enää viljelyksien kasteluun, eli Suomi, ja muutkin pohjoismaat, joiden pohja- ja pintavedet pohjavesien muodostumiseen riittävät tuhansia vuosia. Suomikin on velvollinen tuottamaa ruokaa maailmalle, sen verran on oltava solidaarinen, joskin kaikki helvetin solidaarisuudet taitaa kulua Suomessa lakkoihin, milloin mistäkin syystä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Näin, ennen kuin ruoka on ruokapöydässä, siihen on kertynyt monia veroja, palkkaveroja traktorin hankinnasta kauppojen kuljetuksiin jne., ja sitten lisäksi arvolisäverot päälle. Joku nuija voi ajatella, että maaseudun ylläpitämisestä ja ravinnontuotantosysteemistä pitää ehdottomasti maksaa sukupolvenvaihdosveroa, nehän ovat yleensä perheyrityksiä jossa viljelyä ei edes keskeytetä, kun vanha isäntä lakkaa olemasta, vaan homma on jatkunut jopa vuosisatoja non stoppina. Vihreiden mieliksi maitotilat ollaan pian ajettu alas, ja vaikka juustosyönti siirtyy historiaan. Kahvimaidoksi tai kermaksi tulee kauramaito, ai niin maatalous on ajettu alas, kun joku piru saattaa pitää lypsäviä tiloillaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

On väärin että kuluttaja saa itse valita. Perussuomalaisten tulee nyt vallassa ollessaan määrätä mitä kansalainen saa kahviinsa kaataa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#39

Juu ei konjakkia huonompaa,no ehkä Brandy sentään kelpaa.Ja kaikki tietenkin valtion,eli kansan verorahojen piikkiin,niinkuin Lintilän jallut ym.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Uudellamaalla asuu n. 1,7 milj. Ihmistä. Joukossa paljon vieraskielisiä ja joissain kunnissa myös ruotsinkielisiä.
Ylellä suomenkielisiä ei ole olemassa muualla kun Helsingissä. Muut Uudenmaan toimitukset ovat Svenskaylellä, siellä riittää henkilökuntaa joka kylään, myös vain suomenkielisiä koskevat uutiset suurimmassa osaa Uuttamaata kerrotaan Ylellä vain ruotsiksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Uusimaa alkaa olemaan elätti-mamuja pullollaan. Ja ongelmia sen mukaisesti on paljon, paljon.

Mamu-jengit ovat jo täällä. Kaikissa mamulähiöissä itämässä jengejä,
Itäinen Helsinki on jo menetettyä aluetta.

Hurrit yrittää kerätä mamuista äänestäjiä itselleen. Tekevät ylistäviä ohjelmia mamuista, hurri-säätiöiden rahaa työnnetään mamu-yhdistyksiin, jne…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Voi miten ahdistavaa. Äiti auta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

Jos sinulla äiti on?Niin mene pyytämään häneltä apua.Ei se äidin apuun huutelu täällä auta!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#4

Kovaa melua pidetään huoltosuhteen huonoudesta, se on tarvitaan lisää elättäjiä suurille ikäluokille.Unohdetaan fakta, että ainakin me työeläkeläiset elätämme itsemme eläketulolla josta maksamme veroa jolla elättää työhaluttomia.Nykyään huoltosuhdetta parannetaan sitä huonontamalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

mielensäpahoittaja
Hämmentynyt
#5

On tässä ikääntyvällä seniorilla ihmettelemisen paikka kun kaikista tuuteista tulee kuinka ikääntyvä suomi tuhoutuu meidän vanhusten vuoksi,ei ole mukavaa kuultavaa kun kaikki asiantuntijat dosentit ja kaikkien alojen päättäjät hokevat joka tuutissa että kun ne vanhenevat vie perikatoon koko maan,mielestäni pitäisi ennemminkin huolestua miksei nuoret ja allekeskiiän olevat perusta perheitä että syntyvyys olis balanssissa sieltähän se elinvoima kumpuaa, me olemme jo tehtävämme hoitaneet maksamme edelleen tuloihin nähden kohtuulisen kovaa veroa.Nykyään halutaan että asia hoidetaan maahanmuutolla että se olisi onni ja autuus kun itse ei tarvitse perustaa ja hoitaa perhettä,miten sitten muutaman vuosikymmennen päästä käy kun Suomalainen identiteetti katoaa onko se sitä onnea ja autuutta kysyn vaan,onko me opetettu nuoremme tällaiseen ideologiaan kai sekin menee meidän piikkiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Saa-tana!
Vihainen
#10

EU on kaiken pahan alku.Sinne ei olisi pitänyt koskaan havitella,saatikka liittyä.Suomen olisi pitänyt hakea 1990 luvulla Naton jäseneksi.Ja liittyä viimeistään 2004 Natoon,yhdessä Baltian maiden kanssa.EU/Euro olisi pitänyt jättää,niistä ei ole ollut meille kuin suurta haittaa.Ja mitä tulee meihin eläkeläisiin,niin työntekijästä tulee siinä vaiheessa rikollinen,kun se pääsee eläkkeelle.On se yhtä perkelettä,että kun teet ensin monia vuosikymmeniä töitä.Ja maksat jokaikisestä palkastasi sotu/eläkemaksut+verot.Niin vielä eläkkeestäkin sinulta peritään samat maksut.Ja kun pääset eläkkeelle,olet jo kaikellatapaa vaivainen.Niin muutut rasitteeksi yhteiskunnalle,ja sinusta halutaan päästä eroon.Kun et tuota enää mitään,niin et ole enää yhteiskunnalle hyödyksi.Opettelisivat nyt perkele nyky-yhteiskunnan nyhveröt,ym tekemään yhtäpaljon töitä.Kun me sotienjälkeen syntyneet suuret ikäluokat.Kyllä meitä haukutaan,että me ollaan niin ahneita.Että haudanpartaallakin viemme kaiken kanssaihmisiltä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Täysin itsenäistä valtiota vastaa täysin oma valuutta, ja euro vie meiltä sekä teollisuuden että itsenäisyyden. On täysin mahdoton yhtälö, että voisimme pienenä hyvinvointi systeeminä toimia euron kaltaisessa yhteisvaluutassa, jonka ulkoista arvo ei voida säädellä menojemme, tulojemme ja vientikilpailukyvyn mukaan, tai sitten hyvinvointimme tulee tasoittumaan eteläisten tai itäisten nykyisten tai tulevien itäisten valtioiden tasolle. Vain idiootti kuvittelee, että teollisuutemme kykenisi kilpailemaan Euroopan suurien ja automatisoitujen yritysten keskellä, etenkin, kun oma väki laitetaan kortistoon ja SAK hamuaa afrikkalaista halpaa mutta veromaksajille erittäin kallista työvoimaa. Suomi menee kohden persettä ja velka kasvaa useisiin satoihin miljardeihin, ennen kuin asia ymmärretään ottaa vakavasti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#28

Siltähän tuo näyttää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Sinä olet jo delannut silloin. Relaa urpo.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Mistä tiedät ettet itse ole?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000