Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Puolivälipelin politiikkaa

Maamme painajaishallitus on käynyt puoliväliperformanssiansa spektaakkelinomaisesti. Samalla on esitetty kansalle säädytön turvenäytelmä, missä vuolaasti syötetään kuntavaaliäänestäjille sulosanoja, joilla yritetään tehdä tyhjäksi hallitusohjelmaan kirjatut totaaliturvekielteiset hallitus”herrojen” hienostelemattomat hautajaishieroglyfit. Munkkilatina onkin saanut aivan uuden käsiteulottuvuuden nykyhallituksemme kautta.

Puoliväliriihi poikkeaa kuitenkin perinteisestä riihenpuinnista siinä, että siellä ei suinkaan ole syntynyt sitä riihikuivaa rahan tynkää kuin korkeintaan kuvitteellisesti. Päinvastoin velkaantumisemme on pomppaamassa piakkoin aivan uudelle tasolle. Tukiais-kepu takiaisena hallituksessa ei lupaa kansalle hyvää.

Pahainen puolivälikriisi

Entisvanhaiseen riihenpuintiin liittyi olennaisesti viljalyhteiden kasaus ennakkoon kuhilaiksi, haasioista nyt tässä hallitusyhteydessä ei kannata haaveillakaan. Valitettavasti viisikkollamme ei taida olla aavistustakaan siitä, että viljalyhteeseen tarvitaan – kuinkas sattuikaan – viisi kourallista sirpillä leikattuja viljankorsia. Lyhteillä vilja ehti vielä tuleentua ennen varsinaista riihenpuintia. Tässä huuhaa -hallituksemme puolivälipelin politiikan kehysriihessä valmistelutoimet taisivat rajoittua pelkästään propagandistisiin ennakkolaadittuihin vuorosanoihin!

Perinneihmisenä en tietysti pane pahakseni termiä puoliväliriihi, mutta ottaen huomioon maataloudessamme jo tapahtuneen kehityskulun, pitäisi meidän päästä ehkä ennemminkin puolivälipuintiin tai jopa -leikkuupuintiin, missä ruumenet ja akanat eivät kulkeudu peltoa pidemmälle. Nyt hullutushallituksemme ennakkolausunnoilla esilämmitetty riihi puolittain paloi pilaten samalla hallituspoliittisen siemenviljamme kannatuskehityksen itävyyden, minkä mittaaminen ei tuoreimpien galluppien jälkeen enää erillistä itävyyskoetta kaipaa.

Vasemmiston takuutukena keskusta

On oireellista, että jopa keskustapuolueen sisältä käsin puoluetta ja sen eduskuntaryhmää kuvaillaan hallituksen puolivälikriisissä kuin hollituvaksi. Valitettavasti keskustapuolueelle onkin jäänyt nykyhallituksessamme vain kestikievarin kyytilaitosrooli, missä hollivuoro jatkuu katkeamattomasti! Ja kansa pannaan vieläpä maksamaan koko kyytirahakustannus.

Julkisuudessa on arvailtu sitä, että mahtaneeko keskustasta tulla pysyvä vasemmiston tukipuolue hieman Ruotsin tapaa mukaellen? Nyt puoluetta nöyryytettiin koko puolivälinäytelmän ajan, kun valtiovarainministeri pidettiin ennenkuulumattomalla tavalla ulkona keskeisistä neuvotteluista. Niinpä niiden lopputulos onkin se, että velkaantumisemme jatkuu alati kiihtyvällä tahdilla! Vaikuttaa siltä, että keskusta on ajautunut ilmeisen pysyvästi itsellensä aivan väärään poliittiseen blokkiin yhdessä vihervasemmistomme kanssa. Vai kaappaako keskustapuolue itsellensä jatkossa RKP:n hallitustenjatkeroolin? Ikään kuin kepu-petäjäisenä pitopöydässä.

Ei hallitushaitantekoa turpeelle

Punavihreän hallituksemme totaalinen turveviha ei edes puolittunut puoliväliriihessä. Almujen jakaminen koko elinkeinonsa menettäville turveyrittäjille on lähinnä rienausta. Siksipä turvemielenosoitus järjestettiinkin heti puolivälipippaloiden jälkeen. Turveala haluaa aivan oikeutetusti turvata elinkeinonsa jatkuvuuden ja pelastaa miljoonainvestointinsa. Siksi turve pitäisi tunnustaa meilläkin hitaasti uusiutuvaksi ja lopettaa hallitushaitanteko turpeen imagolle.

Työllisyystavoitteissansa hallitus maalailee maailmoja lähinnä tyhjällä pensselillä. Laskelmiin ei tohdita ottaa mukaan edes valtiovarainministeriön leimaa. Työttömien kippaaminen kuntien kontolle ei tuo tutkitustikaan eikä kokeillusti yhtään uutta työpaikkaa. Ja maahanmuuttohanojen aukaisu halpatyövoimalle tuottaa sekin vain lisää kantasuomalaisia työttömiä sekä kasvavat tulonsiirrot yhteiskunnaltamme nälkäpalkanlisiksi.

Kuntavaaleissa meillä jokaisella on onneksemme käytössämme kaksinkertainen ääni, millä voimme sekä korjata holtittoman kunnallismenon että kaataa tämän kaamean hallituskyhäelmän, mitä kansantaloutemme ei kauaa tule kestämään.

Muutoin olen sitä mieltä, että Kuusamo on pelastettava!

Joukamo Kortesalmi (ps.)

kaupunginvaltuutettu

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
eastfinn
#1

Käyttäytyykö mikään maapallon maa näin järjettömästi kuin Suomi nykyään? Onko vihervasemmisto miettinyt millä Suomen asunnot lämmitetään kun polttaminen kielletään eikä uusia ydinvoimala lupia ole suunnitteilla?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Unto
#2

Turpeella tuotetaan 5% Suomen energiasta eli lämmitetään asunnot samoin kuin ennenkin, muulla kuin turpeella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000