Perussuomalaiset

Jarmo Nahkamäki

Maassa maan tavalla

3 kommenttia

Vasemmistoliiton ehdokkaat vetävät mutkat suoriksi (KSML 6.2.) Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin politiikasta Suomen kuntapolitiikkaan.

Tämä on harhaanjohtavaa, sillä Suomen perustuslaki määrittelee selvästi mm. rajoituksia ulkomaalaisten maassa olemisessa ja maahan tulemiseen.

Perustuslain 9 § ja liikkumisvapaus: Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

On huomioitava, että jos kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut jää Suomeen eikä suostu Suomen ja kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n järjestämään vapaaehtoiseen paluuseen kotimaahansa, hän on laittomasti maassa. Näin toteaa sisäministeri Paula Risikko.

Lisäksi perustuslain toisessa luvussa sanotaan, että lähes kaikki perusoikeudet kuuluvat kaikille ihmisille. Poikkeuksena on liikkumisvapaus, joka on Suomen kansalaisilla laajempi kuin ulkomaalaisilla. Ulkomaalaisen maahan saapumista voidaan rajoittaa, kun taas Suomen kansalaisilla on aina oikeus saapua maahan.

Näissä edellä olevissa rajoissa voidaan siis toimia ulkomaalaisten kohdalla Suomessa.

Trump-huumassa olisi pidettävä pää kylmänä eikä antaa tunteille valtaa. Kaikki sujuu hyvin, kun edetään lakien mukaan niin meillä kuin muuallakin.

(Kirjoitus on julkaistu Keskisuomalainen-lehdessä 8.2: http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Maassa-maan-tavalla/926182 )

(Vasemmiston ehdokkaiden kirjoitus: http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Kuntapolitiikalla-globaalia-ihmisten-politiikkaa/925133 )

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
tt
#1

Ei ole vassareilla kaikki Muumit laaksossa…
Jos he saisivat päättää Suomeen tulisi äkkiä miljoona kehitysmaalaista ja se olisi tämän maan loppu. Taloudellinen katastrofi mutta ennenkaikkea inhimillinen tragedia. Kehitysmaalaist ajaisivat kantasuomalaiset kodeistaan kadulle ja yleinen ryöstely ja jopa tappaminen alkaisi. Mitkään poliisivoimat saati armeija (20000 rauhanajan miestä) ei saisi minkäänlaista järjestystä aikaan. Syntyisi tunkeutujien puolisotilaallisia joukkoja, myös suomalaiset kaivaisivat aseet esiin. Kuolonuhrit laskettaisiin useissa kymmenissä tuhansissa jo parissa viikossa. Saisimme ihan oman Syyrian kaduillemme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

Niinpä niin. Tää hallitus on saanut päättää, ja kaikki tulijat on toivotettu tervetulleiksi. Vai oletko eri mieltä??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#3

Onhan tää pikkusen persiillään kun omalta väestöltä leikataan muka sillä varjolla että suomi nousuun ja samalla jaetaan tukina se leikattu pakolaisbisnekseen.Ei mahdu ihan tälläsen tavallisen jantterin päähän ei sitten mitenkään.Asialle pitää tehdä jotain ja mahdollisimman pian.Tollanen ”pakolaisten” lomailuvirta pitää pysäyttää pian ja laittomasti maassa olevat ulos maasta asap.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000