Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Vuoden turhake, muuttuva NATO-kanta ja muuta

Vuoden kolmas päivä on menossa ja aion julistaa turhakkeen vuodelle 2022. Samaan syssyyn saatte säästövinkin.

Suomen Luonto-lehti on valinnut vuodesta 2000 lähtien Vuoden turhakkeen. Viime vuonna sellainen oli liika lihankulutus. Tänä vuonna minä ehdin ensin ja vahvojen näyttöjen pohjalta sellaiseksi valitsen koronakotitestin.

Perustelut: Husin diagnostiikkajohtaja arvioi, että tavallisen ihmisen itse tekemä kotitesti on tarkkuudeltaan vain 50–60 prosenttia. Ja nyt säästövinkki: Kotitestit maksavat noin viidestä eurosta ylöspäin.

Miksi könytä kauppaan jos tarkkuus on 50-60%? Samaan tulokseen pääsee vaikkapa euron kolikolla. Heitetään kolikkoa ja päätetään kumpi puoli osoittaa onko tartuntaa vaiko ei. Ja parasta tässä 50% tarkkuudella toimivassa testissä ovat sen nopeus ja halpuus. Kolikko jää itselle jos sitä ei hukkaa.

Suomen NATO-kanta on kokenut todellisen lehmänkäännöksen politiikassa. Lokakuun lopussa kansan mielipiteitä tutkittaessa NATO:oon liittymistä kannatti 26% kansasta. Kannatuksessa oli toki tapahtunut positiivista kehitystä. Kannatus oli noussut neljällä prosentilla edellisestä vuodesta.

Poliittisten päättäjien joukossa kannatus on kasvanut tuon jälkeen huomattavan nopeasti. Jopa kaksikolmaosaa vihervasemmistolaisista puolueista on ilmaissut suopeutensa sotilaalliselle liittoutumiselle.

Odotan vain milloin vihreät ilmoittavat että ovat olleet perinteisesti NATO:on liittymisen kannalla samalla tavalla kuin ovat perinteisesti kannattaneet ydinvoimaa. Atte Harjanne hoi.

Kylmän sodan Suomi sarjan viimeisessä osassa osansa sai myös liittoutumiskysymys. Suomettumiseen viitaten todetaan että jäsenyydestä käydään keskustelua samoin äänenpainoin kuin aiemminkin. Sofi Oksanen veikkasi mielipiteen muokkaamisen myönteiseksi asiaa kohtaa vievän vuosia jollei vuosikymmeniä. Viime päivien kannanotoista päätelleen Oksanen on pahasti väärässä. Ei siihen tarvita kuin muutama viikko aikaa ja yksi Putinin puhe. Voi olla myös niin että suomalaiset poliitikot ovat vihdoin laskeneet montako divisioonaa EU-joukkoja olikaan verrattuna NATO:n arsenaaliin. Hyvä niin. Tämä antaa toivoa sille että vihdoin eräiltä puolueilta tippuvat suomut silmiltä koskien hallitsematonta maahanmuuttoa. Positiivista kehitystä on nähtävissä ainakin kokoomuksen ja kepun rapistuvassa arvopohjassa. Samalla näyttää siltä että aiemman kannan osalta kokoomus on aloittanut aktiivisen unohtamisen.

On panettelua kun väitetään ettei vasemmistoliitto osaa leikata. Osaa se. Kirkkonummen paikallisyhdistys ainakin. Siinä leikkauksen kohteeksi oli joutunut Kirkkonummen nimi ruotsiksi. Se oli saatu typistettyä Kyrkslätistä muotoon Kyrlätt. Mikä säästö.

Puoluesihteerit oliva koolla 30.12. Nämä todelliset valtiaat jotka päättävät vaalien siirrosta eivät haluuneet sitä tälläkertaa tehdä. Eivät ilmeisesti halunneet hoitaa hallitukselle kuuluvia tehtäviä. Perjantaina THL ilmoitti 11 334 uutta tartuntaa. Viime keväisessä laskuharjoituksessa jota käytettiin kuntavaalien siirtämisen perusteena, suurimmaksi luvuksi saatiin 11 200. No nyt paukutettiin 134:llä yli.

Ja tänään jyrähti vielä kovemmat luvut: 17 047. Se on vain 52% suurempi kuin THL:n laskuharjoituksen synkin luku.

Eipä ole aluevaalien äänestysaktiivisuus tai turvallisuus näillä tartuntaluvuilla vaarassa. Jyllääkö tässä siiretään/eisiirretä nyt feministihallituksen naisen logiikka joka ei uroolle aukea.

Tartunnoista vielä sen verran että on niitä koronatartuntoja eduskunnassa muillakin kuin Mika Niikolla tai Anna-Maja Henrikssonilla. Avustajat eivät vain ole median mielestä niin mediaseksikkäitä.

Erkko-media on käsitellyt Kamala Harrisin ensimmäisiä kuukausia varapresidenttinä. Juttu oli otsikoitu:

Kovin odotuksin varapresidenttinä aloittanut Kamala Harris on jäänyt yllättävän näkymättömään rooliin eikä ole enää itsestään selvä seuraajaehdokas Bidenille. Minulle jäi otsikon perusteella epäselväksi se kenellä oli kovat odotukset varapresidenttiydestä, medialla vai Harrisilla. Minä en tarvitse pitkää litaniaa siihen selittääkseni mikä meni pieleen: se että Biden halusi valita moraaliposeerauksen takia virkaan pätevän sijasta sopivan. Mikä onkaan demokraattien agendaan ja nykyisille todellisille vallanpitäjille mieluisampi vaihtoehto kuin rodullistettu (kiitos Oula Silvennoinen) maahanmuuttajataustainen nainen. Ja tulos on ollut sen mukainen.

Tapaukset. Viime vuonna pääsin tapauksissa karvan alle 340:nen, monestako mukavasta pelihetkestä yle samana aikana uutisoi? Luku olisi paljon suurempi jos olisi jaksanut käydä jokaisen rosiksen läpi. Että älkääpä huoliko. Kyllä veronmaksajat saivat paljon enemmän vastiketta rahoilleen kuin vain nuo tapaukset.

Tapauksista tuli mieleeni IL, jonka toimitus kieltäytyy käyttämästä heiden mielestään epämääräistä sanaa ulkomaalaistaustainen. Näin myös uutisessa jossa kerrotaan Milan Jaffia koskevasta syytteestä. Jaff on kutsuttu leivättömän pöydän ääreen vastaamaan lapsenraiskauksesta. Sen sijaan termi eteläsuomalainen ei IL:n toimituksen mielestä ole epämääräinen. Se käy ilmi uutisesta jossa kerrotaan eteläsuomalaisen naisoletetun autoajelusta Himoksella.

Chicagossakin meni hyvin. Tai hyvin ja hyvin. Ainakaan BLM ei toiminut. Demokraattijohtoisessa kaupungissa tehtiin viime vuonna eniten henkirikoksia noin 25 vuoteen. Vuoden aikana kapungissa ammuttiin 76:tta poliisia.

Myös muissa demokraattivetoisissa kaupungeissa saavutettiin henkirikoksissa huomattavaa kasvua. Houstonissa päästiin 17% rivakkaan nousuu. Demokraattien pitää jatkaa edelleen defund police politiikkaansa saadakseen hallitsemiensa kaupunkien kaduista turvallisia.

Huomasinpa juuri. Sovellus ilmoittaa että tämä on kahdessadas kirjoitus.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


12 kommenttia
eastfinn
#1

Eihän kolikotesti huono ole, onhan sillä saatu selville Suomessa turpeen oleven uusiutumatonta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#2

Puutin kertoi Venäjän kannan Suomen Nato jäsenyyteen ja pulinat pois !
On viisainta olla Puolueettomana ,eikä turhaan alkaa sotimaan Politikkojen rahan himon takia ! Suomen On turha kaivaa verta nenästä !
Rahan himosta tässä nyt on kyse koska Naton päämaja on myös Brysselissä sinne pääsee Suomesta satoja Politikkoja ja Virkamiehiä todella isolla palkalla istumaan.
Kyllä Politikot haluaa sinne vaikka sodan uhallakin koska ne tyhmät ajattelee että eihän pommit sinne asti lennä.
Politikot yli puolue rajojen haluaa sinne ihan kuin sote virkoihin kohta olevien vaalien kautta.
Ei politikkoja kiinnosta Rauha,Ei Suomen velkaantuminen ,Ei Suomen talous eikä mikään muu kuin se miten saa haalittua itselleen rahaa mahdollisimman paljon !
Tällaisia kusipäitä politikot on aina ollut ja tulee olemaan niin Neuvostoliitossa kuin Eu:ssa kuin Natsi Saksassa jne…
Politikot on aina aloittaneet sodat ! 1 ja 2 Maailman sota alkoi Euroopasta ja 3. alkaa 100 % varmasti myös…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#6

Suomen pitäs olla oikesti Puolueeton (jota se ei ole nyt)
Eikä nuolla kenenkään persettä ei Usa:n Kommunsiti Presitentin ,ei Eu:n eikä tietenkään Puuttinin ,eikä Suomi olisi saanut nuolla Neuvostoliiton persettä jota tehtiin vuoteen 1990 asti.

Suomen pitäs olla itsenäinen ja puolueeton maa joka keskittyy oman maan kansalaisten asioihin ja ulkomaan kaupan tekoon että saamme valuutta tuloa jolla kasvatamme kansalaisten ostovoimaa .
Ei ole mitään järkeä sotia ja riitaa haastaa ja persettä nuolla.
Eihän Norjakaan nuole Eu:n persettä vaikka se ei puolueeton olekkaan !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Joo. Jatkosotakin olisi sujunut Suomella paljon paremmin ilman liittoutumisia. Neuvostoliitollakin olisi sujunut sota ilman liittoutumista brittien ja jenkkien kanssa paaaljon paremmin. Nyt se liittoutumisen vuoksi kesti turhan pitkään. Ei ne neukut mitään aseavulla tehneet kuten eivät suomalaisetkaan sturmeilla ja Kuhlmeyn avulla ratkaisutaisteluissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Suomalaisten kanssa viimmeksi liittoutuneet Saksalaiset Hitlerin sotilaat raiskasi naiset ja poltti koko lapin

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#8

Mitäpä jos NATO:n vaihtoehtona on tuo takavuosilta tuttu, silloisen Neuvostoliiton, edessä kyyristely?
Alkaako Putinilla olla hätä asemansa lujittamiseen?
Tähän viittaavat yhä laajemmat ja rajummat eri mieltä olevien pidätykset, tai heidän asemansa vaikeuttaminen.
Netissä tapahtuvaa toimintaa yritetään myös epätoivoisesti rajoittaa. Jos tässä onnistutaan, niin välttämätöntä muutosta ja kehitystä voidaan jarruttaa, jonkinaikaa. Paineet purkautuvat ennenpitkää ja sitten rytisee!
Eräänä keinona näyttää olevan tuo ”etupiirijaon” haikailu, vaikka takuulla Putin tietää, että ei onnistu. Siitä saadaan keppihevonen ja kansalle syötetään uhkakuvia, että ”kohta ne tulee ja jyrää meidät”. Malliksi voidaan vaatia turvatakuita ja mm. Suomen alueen käyttämistä Pietarin turvavyöhykkeenä. Tätä taustaa vasten NATOON!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Herra Putin sanoi että Suomen maaperällle ei tule Nato !

Putin on sellainen Herra että kun se noin sanoo ,siitä ei neuvotella eikä Nato tule (Siis Suomi katsooo viisammaksi olla liittymättä).
Putinin piti sanoa tämä ääneen kun varoitukset ei tehoa !
Suomi osti Usa:n nuolemisen takia hävitttäjät sieltä , se oli viimmeinen niitti Herra Putinille koska se tajusi että Suomi li meneossa Natoon varoituksista huolimatta,
Mutta Nyt Putin pani Naton oven kiinni ja asiasta on turha enempää keskustella.
Ajatelkaa kuinka hyvä Presitentti naapurissamme on 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#3

HEI. KIITOS JARMOKIN. SINUSSAHAN ON ❤️ AINESTA, VAIKKAPA PRESITENTIKSI, KUN KEKSIT: KÖYHÄLLE MAALLE, TUON LAAVANHEITTOMENETELMÄN: ”BELSEBUUN: ”SIRUTRAGEDIAAN”, JOKA VASTA KANGERTELEE ”LÄHTÖKUOPISSAAN”: RAHARÖTKÖT: EIVÄT ILMEISESTI OLE VIELÄ SAANEET MEITÄ TAPETTAVIA, KAIKKIA KAUKOROKOTETTAVIA: IKÄÄMME LYHENTÄVILLÄ MYRKYILLÄ. 1222 VUOTTA ON ❤️ SIITÄ AIKAA, KUN KRISTINUSKO TULI SUOMEEN, JA NYT ALAMME: SUURELLA VIIVEELLÄ TÄNÄVUONNA, PUUHAAMAAN SUOMEEN: KRISTOKRATIA HALLITUSMUOTOA, MUTTA PAREMPI MYÖHÄÄN, KUIN, ❤️ EI MILLOINKAAN: LOPPUU TOIVONMUKAAN: TÄMÄ AINAINEN PERKELEHENKIVALLAN, KYNSISSÄOLO. NUO NETTIPOLIISITKIN OVAT: PAHANLAATUISIA: KRISTINUSKON, LEVIÄMISEN ESTÄJIÄ. SAISIVAT MENNÄ KYSELEMÄÄN TYÖPAIKKAA BELSEBUULTA. KUVITELLA MEITÄ SUOMALAISIA, OLEMME ELÄNEET 1222 VUOTTA: PERKELEEN TALUTUSNUORASSA. NYT NE: ISRAELIA VIHAAVAT ”VUOHIPAPAT”, OVAT SAMASSA ASEMASSA, KUIN ❤️ SUOMININ TÄHÄNASTI. KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

HEI. ANTEEKSI JARMOKIN SEKOILIN TUOSSA EDELLISESSÄ KOMMENTOINNISSANI: NETTIPOLIISITHAN ON ❤️ KYSYNEET, JO BELSEBUULTA TYÖPAIKKAA, JA SANOTAANHA: EI PIRU OMIANSA KIUSAA, ETTÄ MEIDÄN ❤️: JEESUKSEEN KRISTUKSEEN USKOVIEN KIMPUSSAHAN, HÄNEN 👼 ❤️ TÄYTYY OLLA. KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#5

Suomella on aika monta vaihtoehtoa turvallisuuden kehittämiseksi. Oma uskottava puolustus. EU turvallisuusyhteistyön syventäminen ja vielä tämän päälle mahdollisuus NATO jäsenyyteen. Tilanne on nyt todella hyvä ja kuten Matti Vanhanen taannoin kommentoi, niin pitkälti myös Venäjä päättää minkä reitin Suomi valitsee. Jos todelliset sotatoimet alkavat Ukrainassa ja Suomi kokee asemansa uhatuksi, niin silloin voi käydä niin että Venäjä ajaa Suomen väkisin NATO jäsenyyteen. Jos taas tilanne rauhoittuu ja uhka häviää, niin Suomi voi jatkaa nykyisellä linjalla, eli EU turvallisuuden lisäämisellä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000