Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

"Työväenpuolue" SDP ja hoitajat

Iltalehti uutisoi tänään hoitajalakosta otsikolla Analyysi: Hoitajapaniikki nousee SDP:ssä. On analyysejä ja analyysejä. Tämä analyysi sisälsi asiallisen analyysin lisäksi heiton joka ei kestä lähempää tarkastelua.

Hyvää huttua oli aluevaalien ehdokaslistojen analysointi: Demarien listoilla oli niin absoluuttisesti kuin suhteellisesti mitattuna selvästi eniten hoitajia ehdolla. Lähes 16 prosentilla demarien ehdokkaista oli hoitajataustaa. Toisena tuli vasemmistoliitto vajaan 14 prosentin osuudella.

Työväenpuolueilla voi olla ensi keväänä edessä hankalat vaalit, mikäli hoitajien työtaistelu vielä pitkittyy. Moni hoitaja kokee jo nyt tulleensa petetyksi, kun puolue ei vallassa ollessaan olekaan tukenut heidän työtaisteluaan.

Nytkö vasta? Aiemmin tekstissä puhutaan Lindenin puuhaamasta pakkolaista nimeltä potilasturvallisuuslaki. Entäpä eräs toinen asia?

Tilanteen tekee demareille erityisen kiusalliseksi se, että puolue on jo pitkään profiloitunut sote-alan työntekijöiden puolestapuhujana ja esimerkiksi edistänyt hoitajamitoituksen käyttöönottoa. Muistuttamatta ei ole jäänyt se, että vuonna 2018 silloinen rivikansanedustaja Sanna Marin vaati, että naisten pitäisi mennä yleislakkoon naisvaltaisten alojen palkkakehityksen korjaamiseksi.

Edistänyt hoitajamitoituksen käyttöönottoa? Ihanko totta? Hoitajamitoituksen kuntoonsaattaminen oli ennen viime vaaleja Krista Kiurun mukaan yksi lause lakiin, sellainen muutaman tunnin työ. Kiurun mukaan sillä olisi saatu kuntoon jo ennen 2019 vaaleja. Jäi vain täsmentämättä mitä vaaleja. Nyt hoitajamitoitus on kaavailtu otettavaksi käyttöön juuri ennen seuraavia eduskuntavaaleja ensi vuonna.

Mutta hei. Jospa sossut ovat sittenkin edelleen työväenpuolue? Ehkä he ovat vain hämääntyneet koska nyt lakkoilevat sisaret hennot valkoiset. Enkä nyt viittaa ihonväriin. Jospa duunaripuolueella on käsitys että kun on valkoinen takki, niin silloin on valkokaulustyöläinen. Hoitakoot muut hoitajien edunvalvonnan.

Tekstin aiheet:

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja