Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Antti Lindtman, mikä rokotesuoja?

Eilen ylellä nähtiin aluevaalistartti. Tilaisuus alkoi toimittajan kysymyksellä miksi aluevaaleja ei siirretä vaikka kuntavaalit siirrettiin. Tuolloin tartuntoja oli todettu seuraavasti: 1-6.3. 873, 757, 733, 639, 630, 433.

Pääministeripuolueen puolesta vaalien siirtämättömyyttä selitteli Antti Lindtman. ”Vaalit pitää pystyä järjestämään ja pystytään järjestämään terveysturvallisesti.” Kuntavaalien kohdalla ei näin kai ollut koska niitä siirrettiin.

Nyt täs on kaksi asiaa eri tavalla kuin viime keväänä. Krööh. Viime keväänä meil ei käytännössä ollut juurikaan rokotesuojaa. Öö tää rokotteiden antaminen oli vielä kesken. ” Mitä eroa? Rokotteiden antaminen on edelleen kesken, nyt on menossa kolmas kierros, sen antamasta rokotesuojasta hieman myöhemmin. ”Toinen on se että kunnat ovat jo kerran päässeet harjoittelemaan vaalien järjestämistä koronaoloissa.” Kylläpä demari on mestari keksimään tikusta asiaa. Joo, on. Kumma kun nyt ei ole kahden viikon ennakkoäänestysaikaa kun sitä viimeksi harjoiteltiin. Siitäkin oli jo kokemusta.

Hyvä syy olla vaaleja siirtämättä Lindtmainin mukaan oli se että soteuudistusta on hierottu jo 15 vuotta. Wow. ”Ihmiset pääsevät sanomaan sanansa miten hyvinvointia parannetaan.” Olen ymmärtänyt aluevaalit aivan väärin. Ilmeisesti kyseisissä vaaleissa valitaan lisää lääkäreitä, hoitajia ja sossutätejä. Näinkö tämä on Antti, vai onko kyse siitä että luodaan uusi hallintoporras jonka pyörittäminen maksaa miljardeja ilman että terveyskeskuksiin tulee yhtäkään uutta vakanssia.

Kyllä yhteiskunnan pitää pystyä järjestämään vaalit myös pandemian oloissa.” Eipä Suomessa pystytty viimeksi kun vaaleja piti siirtää, toisin kuin muissa Euroopan maissa.

Siitä rokotesuojasta. Kaikki lienevät kärryillä siitä että viimeksi kun vaaleja siirrettiin, perusteina käytetyt tartuntaluvut saa nyt kertoa kymmenellä ja sekään ei aina riitä.

Minuakin kiinnosti miten hyvän suojan rokotteet koronaa vastaan antavat. Siksi soitin THL:ään kysyäkseni asiaa. Minun ja THL:n välillä on ero. THL:ää ei kiinnosta kuinka paljon tartunnan saaneista ovat saaneet rokotuksen. Ainakaan asiasta ei ollut kysyjälle tilastoja esittää.

Sen sijaan löytyi tilasto sairaalaan joutuneista rokotetuista, kerran tai kaksi ja rokottamattomista. Kun ei parempaa tilastoa ole, on pääteltävä kuinka hyvin demari-Lindtmanin väite rokotesuojasta pitää vettä.

Luvut ovat peräisin tilastosta Sairaalahoitoa vaatineiden tartuntojen ilmaantuvuus alttiissa väestössä (kuukaudessa / 100 000 henkilöä) sukupuolen ja rokotussuojan mukaan, Ikäryhmät yhdessä, 01.09.2021 – 30.11.2021.

Rokottamattomia kyseisenä aikana on ollut sairaalassa 860, yhden rokotuksen saaneita 75 ja kaksi rokotusta saaneita 442. Yhteensä rokotettuja on ollut sairaalahoidossa 517. Kaikenkaikkiaan sairaalahoidossa on ollut 1377. Prosenteiksi muutettuina rokottamattomia 62% ja rokotettuja 38%. Jos oletetaan että viime päivien tartunnat jakautuvat samassa suhteessa kuin sairaalaan joutuneet saadaan esimerkiksi tälle päivälle rokotesuojaverailuluvuksi 2580 tartuntaa. On muuten yli kolminkertainen luku verrattuna siihen lukuun mikä viimeksi riitti vaalien siirtämiseen.

Pitää myös muistaa että kyseiset tapaukset ovat vakavia koska vaativat sairaalahoitoa. Juuri vakavia tapauksia vastaan rokotetuilla pitäisi olla suoja, joten rokotettujen osuus tartunnoista lienee enemmän kuin 38%.

Että mikä rokotesuoja Antti Lindtman?

On muutama muukin asia toisin kuin silloin kun katsottiin tarpeelliseksi siirtää kuntavaaleja. Tuolloin ei tarvinnut bussivuoroja peruuttaa kuskipulan vuoksi, elinkeinoelämä ei valitellut tartunnoista johtuvaa työvoimapulaa puhumattakaan siitä että olisi harkittu virka-apupyynnön lähettämistä puolustusvoimille.

Oikeusministeriltä lienee turha kysyä nyt mitään, hän saattaa edelleen kärvistellä koronan kourissa.

Olisitteko tekään uskoneet että puoluesihteereillä on vaalien siirtämisessä suurempi valta kuin maan hallituksella? Heidän päätöksellään se viimeksikin tehtiin.

Ja vielä:

Mennyt mies, oon historiaa lauloi J. Karjalainen. Mennyt mies on myös Joe Biden. Taannoisessa puheessa hän toivoi valoisia näkymiä vuodelle 2020. Tämä mennyt mies sekoili toisessa puheenvuorossaan kun ei osannut erottaa koronatestiä pilleristä, samoin omikron muunnos tuli Joelle ihan puun takaa. Ei ole ihme jos mies on vasta päässyt vuoteen 2020.

Koronasta tulikin mieleen. Täkäläistä mediaa ei enää ole kiinnostanut koronakuolemien määrä Jenkeissä vaikka Bidenin aikana ollaan jälleen pyyhitty Trumpin saavutuksilla pöytää. Tänään koronakuolemia tähän mennessä on ilmoitettu 851 439. Miksi Joelle ei anneta kunniaa vaikka hänen aikanaan koronaan on kuollut enemmän kuin Trumpin aikana?

Hyi media, lopettakaa Bidenin dissaaminen vihdoin tänä vuonna.

Välivaalit ovat Jenkeissä noin kymmenen kuukauden kuluttua. On käsittämätöntä miksi edustajanhuoneessa demokraattiedustajat suurin määrin eivät halua lähteä uusimaan jatkopaikkaansa. Kun republikaaneista 6% on ilmoittanut ettei hae jatkokautta demokraateilla luku on jo nyt 10%.

En enää viitsi laittaa lukuja Chicagon viikonloppuammuskeluista, sen sijaan ohessa linkki Uudenvuoden ilotulitukseen. Paino sanalla tulitus.

Mites tapausten osalta? Jatketaanko listaamista että tiedätte mitä maahanmuuttoon syydetyille rahoille saadaan vastineeksi?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


26 kommenttia
J. Jörgensen
#1

Jos nyt oikein muistan, niin noiden vaalien siirtämisen todellinen syy olivat vajaat ehdokaslistat joillakin Tärkeillä Puolueilla. No, siirtämisen seurauksena saatiinkin listoja täydennettyä. Nyt ei ilmeisesti ole samaa ongelmaa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Ei sitä sillä markkinoitu, mutta hienoa jos joku toinenkin osaa lukea rivien välistä irvien välistä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Lindtman, tämäkin tilanne on erilainen kuntavaaleihin verrattuna: Husin päivystykset ruuhkautuneet niin pahoin, että potilaita on jopa käytävillä – toimi­ala­johtaja vertaa tilannetta suur­onnettomuuteen. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008519594.html

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Älkää ihmiset äänestäkö ennakkoon, menkää varsinaisena äänipäivänä ja ottakaa oma mustekynä, ei missään nimessä lyijykynää……

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

HEI. KIITOS JARMOKIN. PYHÄ HENKI ON ❤️ VOIMISSANSA, JA VIISAUDESSANSA TÄNÄÄNKIN, SUOMESSAKIN: HÄNHÄN SANOI, ETTÄ TÄMÄ NYKYINEN USAAN PRESIDENTTI ON ❤️ HUONOMPI VAIHTOEHTO, MUTTA ONNEKSI TRUMPP, ON ❤️ ELÄVIEN KIRJOISSA, JOTEN ISÄN JA HÄNEN 👼 ❤️ TYÖNSÄ VOI JATKUA, JOS’ JEESUS JA HÄN SUO. TARVIIHAN ISÄLLÄ JA POJALLA OLLA MAANPÄÄLLÄ, YKSI ISOKINVALTIO, KUN SUOMI ON ❤️ PIENIVALTIO, JA VIELÄ ISÄ ON ❤️ MUOKANNUT ”HÄNET”:KAUNIIMMAN SUKUPUOLEN MUOTOON, JOKA KÄY: IHANASTI:SUOMALAISEEN LUONTOON. KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Defund YLE
Iloinen
#5

Muualla maailmassa ei myös rajoitettu kampanjointia, kuten AVI meillä täällä. Edellisellä kerralla laskettiin, että vaalivoitto tulisi hallituspuolueille siirtämällä. Nythän tilanne on päinvastoin. Kokoomuksen vakiokannattajille he eivät mahda mitään, mutta mitä pienempi äänestysprosentti on oletus lieneese, että se sataa Kepun ja sossujen laariin. Ja kampitetaan vielä AVIen kautta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Pienestä äänestysprosentista hyötyy eniten RKP, sitten Kokoomus. Vieläkö joku ihmettelee, että miksi Henriksson (RKP) siirsi viimeksi vaalit kesälomien aikaan. Henriksson veti Marinia ja Anderssonia höplästä oikein kunnolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000