Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Mitä yhteistä Gazpromilla ja Uniperilla?

Eipä tule meikäläisestä dekkarikirjailijaa kun paljastan heti kupletin juonen. Gazpromilla ja Uniperillä ei yhteistä ainakaan ole ylivoimainen este. Venäläisyhtiö vetoaa ”poikkeuksellisiin olosuhteisiin” ja lopettaa kaasuntoimituksen, Uniper ei. Näin Uniper tarjoaa saksalaisille halpaa kaasua suomalaisten veronmaksajien piikkiin.

Samalla kun Uniper tahkoaa Nesteelle tappioita suomalaisten veronmaksajien piikkiin pääministeri Sanna Marinilla on ollut tärkeämpää puuhaa: hillua Ruisrockissa. Suomi-areena ei Sannaa kiinnostanut ja tiukan biletyksen jälkeen onkin kiva että pääministeri on lähtenyt relaamaan Italiaan kalliille viinialueelle.

Italiahan on suomalaisille tuttu maa. Siellä on jo muutama miljardi suomalaisten veronmaksajien rahoja joten odotan että piedin tarjoajalle kestitys Italiassa on asianmukaista. Pääministeri on todennäköisesti maksanut matkansa eikä se ole tullut hänelle kuin Marinille aamiainen.

Joka tapauksessa lomailu tulee suomalaisille veronmaksajille kalliiksi ministerien lomaillessa ilman että ohjaisivat valtion enemmistöomistuksessa olevaa yhtiötä toimissaan.

Pääministeri priorisoi toimensa. Etusijalla Marinin toiminnassa ei koskaan ole ollut Suomi tai suomalaiset veronmaksajat ja heidän hyvinvointinsa. Vappusatasen toteuttaminen tai siis toteuttamatta jättäminen on poliittinen arvovalinta. Rahaa siihen olisi hallituksella ollut, onhan sitä ollut lykättäväksi EU:lle noin yhdeksän miljardia euroa.

Numeroina sama summa: 9 000 000 000. Luvussa on yhdeksän nollaa, vain muutama vähemmän kuin hallituksessa. Ja nyt pääministeri lomailee kun pitäisi tehdä päätöksiä joilla säästetään suomalaisia verovaroja. Miettikääpä sitä.

Tekstin aiheet: